Reviews

Bobbi Brown 20th anniversary lip palette, swatches en foto's

In 1991 bracht de Amerikaanse visagisten Bobbi Brown 10 lipsticks op de markt, die ze als proef ging verkopen bij het luxe warenhuis Bergdorf Goodman in New York. De planning was om in één maand 100 lipsticks te verkopen, maar de hippe kleuren waren zo''n enorm succes dat de 100 lipsticks al in één dag uitverkocht waren! Je kunt dus wel stellen dat het een groot succes was en tevens de start van het cosmetica merk Bobbi Brown cosmetics. Twintig jaar later zet Bobbi Brown die 10 lipsticks weer in het zonnetje, kijken jullie even mee?


Je kunt zeker stellen dat de eerste collectie, Bobbi Brown Essentials een waanzinnig succes was. Om het jubileum van Bobbi Brown Cosmetics te vieren heeft Bobbi Brown een 20th year anniversary lip palette (EUR 60,00) samengesteld, met daarin de 10 orginele lip colors gecombineerd met 10 nieuwe, unieke tinten die perfect thuishoren in 2011.
Het palette ligt vanaf deze maand in de winkels en zal slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn, een musthave voor de echte Bobbi Brown fan (that''s me!) en natuurlijk ook heel prettig voor een dame die niet zonder lipstick kan.

Het palette is vrij klein en smal, het is iets meer dan 10 cm lang, 5 cm breed en 2 cm hoog. De verpakking is vrij standaard, glimmend, zwart, glanzend kunstof met de bekende witte letters, maar natuurlijk is het ook voorzien van het magische jaartal 1991


Als je het palette opent dan zie je eerst de 10 nieuwe, "2011" kleuren samen met het fijne, smalle lippenseeltje. In de deksel moet je het andere klepje openen en dan komen ook de oude "1991" kleuren tevoorschijn.De maat van de lip colors is vrij klein, denk aan een halve centimeter in doorsnede, maar de pannetjes zijn wel vrij diep, er zit dus toch nog wel aardig wat product in. Op de achterkant van het palette staat dat er in totaal 4 gram product in het palette zit, evenveel als 1 normale lipstick ongeveer weegt.
Echt waar voor jouw geld krijg je dus eerlijk gezegd niet, maar ja....je hebt wel een uniek palette in handen en natuurlijk direct de beschikking over 20 leuke lipstick kleurtjes. 


Het bovenste deel van het palette bestaat uit de "1991" kleuren en het onderste deel uit de "2011" kleuren die dus helemaal nieuw zijn.

v.l.n.r. Salmon, Beige, Raisin, Brown en Rose
v.l.n.r. Pink, Oramge, Blackberry, Burnt red en Red
v.l.n.r. Coral gables, Lady ruba, Berry punch, Hot berry en Watermelon
v.l.n.r. Atomic pink, Party pink, Cosmic lily, Pink martini en Candied red

Hou je van lipstick en varieer je graag van kleur, dan is zo''n palette''s eigenlijk wel heel handig. De lip colors zijn allemaal goed gepigmenteerd, het zijn "normale" lipsticks met een goede houdbaarheid en een lichte glans. Ze zijn wel heel zuinig in gebruik, je hebt echt maar een kleine hoeveelheid nodig om jouw lippen in te kleuren.

Lipstick opbrengen met een kwastje is over het algemeen veel zuiniger dan als je lipstick direct op jouw lippen aanbrengt. Misschien een handige tip, want je kunt iedere lipstick natuurlijk met een lippenseeltje aanbrengen.


Hier heb ik Berry Punch (buitenste deel van de lippen) & Pink Martini (alleen aan de binnenkant) opBobbi Brown''s 20th Anniversary lip palette

ligt sinds deze maand (oktober 2011) bij de Bobbi Brown verkooppunten voor een prijs van EUR 60,00 en maakt deel uit van de Holiday Gift Guide collectie, waarover je hier meer kunt lezen. Het palette is een limited edition, op = op, en dat maakt het toch weer extra interessant, laat het dus niet aan je voorbij gaan als je het leuk vind! Ik ben fan!

Wat vind jij van dit palette? Heb jij ook nog kleuren lipstick die je vroeger graag droeg en nu helaas niet meer verkocht worden? Welke kleuren zouden wat jou betreft opnieuw worden uitgebracht?

Deel dit artikel
Back to top