Nagel & Handen

#BOB - Best of Beautyscene: Hand en nagelverzorging

De komende weken zullen jullie bij Beautyscene een reeks artikelen voorbij komen die wij Best Of Beautyscene (#BOB) zullen noemen. In deze reeks zullen wij onze favoriete producten van het afgelopen jaar voorbij laten komen, maar ook favoriete artikelen waarin jullie tips, stricks en nuttige informatie kunnen terugvinden die wij al eerder voorbij hebben laten komen. 

Vandaag wil ik jullie herinneren aan het verzorgen van nagels en nagelriemen. Als je jouw nagels regelmatig verzorgt, blijven ze mooi, stevig en gezond. Vaak hoor ik dat dames hun handen veelvuldig insmeren met een handcrème, ze versterken hun nagels met een repair-product maar vergeten hun nagelriemen ook te verzorgen met als resultaat harde, droge en vastzittende nagelriemen, vooral gedurende de wintermaanden een vervelend maar zeer veel komend probleem.
Het afgelopen jaar heb ik veel gebruik gemaakt van de Avoplex lijn van OPI. Deze lijn is special ontwikkeld als compleet verzorgingssysteem voor je handen, nagels en nagelriemen. De producten bevatten allemaal antioxidanten, vitamines en avocado olie die lijken op huideigen natuurlijke oliën. Het Avoplex systeem bevat in totaal zeven producten van een fijne handcrème tot en met een Cuticle Oil to go. De producten bevatten geen minerale oliën, lanoline of ingrediënten op basis van petroleum en ruiken allemaal fantastisch. 

De Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment (EUR 16,50 – 30 ml) bevat geconcentreerde fruitzuren en is een smeuïge nagelriemcrème die ervoor zorgt droge, ruwe nagelriemen worden hersteld. Daarnaast werkt dit product aan de vocht/vetbalans van de nagelriemen.
Je kunt de treatment zoals de naam al doet vermoeden het beste in kuur vorm gebruiken waarbij je twee a drie keer per week de crème aanbrengt op de nagelriemen. Vervolgens masseer je de nagelriemen even flink en laat de substantie gedurende drie minuten inwerken. Tot slot verwijder je het product met water en zeep. Wanneer jouw nagelriemen na de kuur in goede conditie zijn kun je het product zo’n twee keer per maand blijven gebruiken als verwen sessie.

Wanneer je de Treatment hierboven hebt gebruikt zou een volgende stap de Avoplex Cuticle Oil to Go (EUR 10,95 – 7 ml) kunnen zijn. Maar je kunt de nagelriem olie pen natuurlijk ook individueel gebruiken. De verzorgende oil/gel bevat vitamine E, avocado olie en druivenpitolie zorgt voor vrijwel direct voor soepele, gezonde nagelriemen.
Zeer opvallend is de fijne geur die van de gel afkomt, deze doet mij denken aan meloen, heerlijk! Het tubetje heeft een klein penseeltje waarmee je de gel zeer nauwkeurig kunt aanbrengen op de nagelriemen, erg handig, ook voor onderweg, in je handtas of wanneer je op vakantie gaat. Je kunt de olie meerdere malen per dag aanbrengen, masseer deze even kort in, zodat het product nog sneller door de huid wordt opgenomen. Absoluut een aanrader!

De intensief voedende Avoplex Hi-Intensity Hand & Nail Cream (EUR 12,95 – 50 ml) zorgt voor een optimale verzorging van extreem droge handen. Nu moet ik bekennen dat ik geen droge handen heb, maar ook mijn exemplaren zijn dol op deze handcrème. De geur is net zoals bij de overige producten lekker fris en licht fruitig (alhoewel geen enkel ander product de geur van de Oil to Go overtreft). De structuur is licht, maar toch zeer voedend en zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid.

  • Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment - EUR 16,50 – 30 ml
  • Avoplex Cuticle Oil to Go - EUR 10,95 - 7 ml
  • Avoplex Hi-Intensity Hand & Nail Cream - EUR 12,95 - 50 ml
  • Avoplex Moisture Replenishing Lotion - EUR 4,50 - 30 ml / EUR 11,50 – 120 ml
  • Avoplex Replenishing Oil - EUR 18,95 - 15 ml
  • Avoplex Revitalizing Hand & Body Scrub - EUR 14,95 – 120 ml
  • Avoplex Liquid Soap - EUR 11,95 – 240 ml

De Avoplex lijn is absoluut interessant en zeer zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. De Cuticle Oil to Go is inmiddels een van mijn betere vrienden voor onderweg geworden en de handcrème in het handzame formaat ligt momenteel gezellig bij mij in de buurt.De producten van OPI worden onder andere verkocht bij MOOI Parfumerieen bij verschillende filialen van Sephora. Voor meer informatie over de verkooppunten kun je terecht op www.opi.nl
 

Deel dit artikel
Back to top