Nagel & Handen

Inspiratie - Mint groene nagellakjes

Afgelopen vrijdag hebben wij jullie weer gevraagd om een speciaal kleurtje op je nagels te dragen. De week daarvoor hebben we hetzelfde gedaan met de kleur roze. Deze editie draaide het allemaal om de kleur: mint groen! Heb jij deze kleur nog niet in huis? Dat komt goed uit, lees snel verder voor een heleboel mint groene lakjes!

Net zoals rood, bruin of grijs heb je ook mint groene nagellakjes in vele verschillende varianten. Wanneer je de kleuren in hokjes zou plaatsen dan zou je deze kunnen opsplitsen in koele mint groene kleuren en warme mint groene tinten. Warme kleuren bevatten meer bruin en zorgen ervoor dat jouw handen minder bleek lijken en een koele tint bevat meer blauw en grijs waardoor je handen bleker lijken. Enfin, uiteindelijk is het een kwestie van smaak en ik moet jullie bekennen dat ik geen echte voorkeur heb, ik vind beide varianten mooi.

Genoeg gekletst. Ik heb zestien (tja..) mint groene nagellakjes geselecteerd waarbij ik begin met de warme mint groene varianten. Illamasqua Milf (£13,50) is een lichte kleur die een mooie en snelle dekking geeft. De kleur is lekker zomers en behoorlijk warm. Naast de Illamasqua variant zie je Peppermint Patti van MAC. Deze mooie nagellak is afkomstig uit de Sugar Sweet collectie die helaas niet meer bij de verschillende MAC verkooppunten verkrijgbaar is. Mocht je toch stiekem verliefd zijn geworden dan raad ik je aan eBay even af te speuren. Een van mijn favorieten van de afgelopen periode is Nubar Vogue Vert (EUR 8,50). Dit lakje is onderdeel van de Polished Chic collectie en vleugje bruin en grijs.
Illamasqua Milf, MAC Peppermint Patti en Nubar Vogue Vert
W.I.C. Monte Verde, Dior Waterlily, Diamond Cosmetics Mint Green en Chanel Jade

Op zoek naar een warme en lekker aanwezige mint groene nagellak. Kijk dan even naar Mint Green (EUR 3,99) van Diamond Cosmetics. Dior Waterlily (EUR 24,50) is onderdeel van de Spring Garden Party collectie en is niet alleen wonderschoon maar ruikt wanneer de nagellak droog is naar rozen! De nagellak bevat een prachtige shimmer en is toch wel een van de lente musthaves van 2012. Monte Verde (EUR 7,50) van Herôme is een warme mint groene nagellak met een crème finish, zonder shimmer, bijzonder draagbaar.

Essie Mint Candy Apple, Essence Viva La Green, MAC Mischievous Mint en Sinfulcolors Open Seas
Chanel Jade

is de voorloper van Dior Waterlily wat betreft must haves. Echter is Chanel Jade alweer een poosje geleden(2009) uitgebracht en bijna onmogelijk om nog aan te schaffen, behalve wanneer  je er minimaal 150 dollar voor over hebt. Mischievous Mint van MAC was onderdeel van de Quite Cute collectie. Deze nagellak is een stuk koeler dan de lakjes die jullie hiervoor hebben gezien. Kortom: we zijn gekomen bij de koele kleuren.

Essie Turquoise & Caicos, Color Club New Bohemian en W.I.C. Essaouira
Mint Candy Apple

(EUR 13,95) van Essie is een voorbeeld van een koele en lichte mint groene nagellak. Deze kleur maakt de handen behoorlijk bleek en is wat mij betreft meer een tint die ik in de lente of zomer zou dragen. Sinfulcolors is een merk dat ik graag in Nederland verkocht zou zien worden. De nagellakken zijn van goede kwaliteit zo ook deze Open Seas variant. De kleur is prachtig en een tikkeltje ‘dusty’. Viva la Green (EUR 1,29) van Essence (Colour & Go) is ook een bijzonder mooie midden-mint groene nagellak. Ook deze kleur is koel, maar omdat hij/zij wat donkerder is kan ik hem goed hebben, ook met mijn winterhandjes.

Zoya bevin en Misa Catch a Flick
Turquoise & Cacois

van Essie (EUR 13,50) heb ik vaak gedagen. Deze mint groene variant is koel en ook op de teennagels enorm mooi en ‘rustig’ qua uitstraling. Dit geldt trouwens ook voor New Bohemian (EUR 4,95) uit de Color Club Back to Boho collectie. Ik ben altijd fan geweest van de nagellakken van Color Club. De kwaliteit/prijs verhouding is meer dan uitstekend.

Ik heb nog een mint groen nagellakje van Herôme om jullie vandaag te laten zien. Essaouira (EUR 7,50) is afkomstig uit de Morocco collectie en zit een beetje tussen koel en warm in. Ook Misa Catch a Flick (EUR 6,95) uit de Hip to my Jive collectie is zo’n kleur.  Ik vind hem bijzonder mooi en ik denk dat dit soort in between kleuren het heel goed zullen doen de komende periode. Tot slot alvast een sneak preview van de Zoya Bevin nagellak. Deze zal binnenkort nog een keertje voorbij komen wanneer ik jullie ga voorstellen aan de nieuwe Zoya True lentecollectie. Een ding kan ik jullie alvast verklappen: Dat zijn allemaal prachtige lakjes! 

Ik heb een groot gedeelte van de lakjes natuurlijk ook nog even voor jullie op een nagelwieltje gelakt:

V.l.n.r: Dior Waterlily, Diamond Cosmetics Mint Green, Nubar Vogue Vert , MAC Peppermint Patti en Illamasqua Milf

 

V.l.n.r: Essence Viva la Green, Sinfulcolors Open Seas, Essie Mint Candy Apple, MAC Mischievous Mint en Chanel Jade
V.l.n.r: Zoya Bevin, Misa Catch a Flick, Color Club New Bohemian en Herôme Essaouira

 
Afgelopen vrijdag riepen wij op Twitter uit tot Mint Green Friday, wij vroegen onze volgers om hun Mint Green Friday manicure aan ons op te sturen, hieronder een selectie van de foto''s die we binnenkregen. Ik droeg trouwens zelf Dior Waterlily!


Met dank aan onze lieve Twitter volgers, een collage van hun mintgroene lakjes, thanks @claeysmartine, @miesemuis, @beeebie, @fleurgoemans, @melaniesnel, @fietske88 en @brainyandchic

Wat vinden jullie van mint groene nagellak? Hot or Not? Laat het ons weten! We zijn trouwens ook benieuwd welke kleuren jullie terug willen zien in deze rubriek! 
Deel dit artikel
Back to top