Inspiratie & Tutorials

Monique's column - Hoe maak je Eva Jinek's look?

Lieve lezeressen, we hebben iets heel leuks voor jullie! Vanaf vandaag zullen jullie maandelijks een column kunnen lezen van Monique Heijboer, professioneel visagiste en eigenaresse van de webshop Promakeupstore.com. Monique werkt al jaren als visagiste bij diverse televisieprogramma''s en is een zeer ervaren dame die vol zit met goede tips. Vandaag laat ze zien hoe je Eva Jinek''s look maakt, kijk je mee?

Tijdens de boeklancering van Linda de Mol’s eerste koffietafelboek in 2011 waren Eva Jinek en haar partner Bram Moskowicz eregasten, voor dat event heb ik Eva''s make-up verzorgd. Ze zag er, zoals altijd, prachtig uit! Eva Jinek was voorheen anchor woman bij het NOS Journaal en is tegenwoordig presentatrice van WNL’s  Vandaag de Dag en haar eigen talkshow Eva Jinek op Zondag.

Eva, Bram en Linda de Mol samen, op het moment dat Linda het stel het eerste exemplaar van het koffietafelboek overhandigde.

Dit boek is uitgebracht naar aanleiding van de fotoseries in het blad “Linda”. Eva en Bram kregen het eerste exemplaar omdat hun relatie begon tijdens de fotoshoot en het begeleidende interview.

Hoe krijg jij Eva’s look? 

Face prep
Eva heeft een prachtige huid, dus alleen een klein beetje Embryolisse Lait-Créme Concentree op de iets drogere gedeelten was voldoende. Een tipje: Elizabeth Arden''s 8-hour cream op de lippen om te voeden en droge velletjes te voorkomen, straks bij het aanbrengen van de lipstick. Ik gebruik het liefst zo min mogelijk laagjes op de huid om de houdbaarheid te verhogen. 

Foundation
FACE Atelier Silicone Ultra Pro foundation in #2 Ivory op de t-zone en #3 Wheat op de contouren van het gezicht om diepte te geven. Bij deze foundation is geen aparte primer nodig, de silicone basis is nl. al voldoende. De nieuwe Super Foundation Brush van Royal & Langnickel is het perfecte hulpmiddel om deze foundation aan te brengen. Ik heb een licht vochtige Beauty Blender om uit te werken en te “buffen” zodat je die prachtige ge-airbrushte finish op de huid krijgt. Daarna heel lichtjes afpoederen met Yaby loose powder.

Blush
NARS blush in Orgasm met een beetje Visiora pc104 face powder er overheen.

Wenkbrauwen
Lichtjes ingevuld met Yaby brow powder in #3 and # 4 met brow shaper BC550 by Royal & Langnickel.

Oogschaduw
Yaby es103 Golden Desert op het bewegend ooglid, daarover heen een zeer dun laagje es192 Seashell voor mooie highlights die het licht vangen. FACE Atelier eye pencil in black, heb ik stevig in de bovenste wimperrand gezet en goed gesmudged zodat er geen harde lijn blijft staan. Ook onder het oog is deze een beetje doorgetrokken en uitgewerkt. Het potlood zet ik vast met Yaby eyeshadow es154 Abyss zodat het niet gaat uitlopen en blijft zitten tot het feestje voorbij is. Dezelfde oogschaduw breng ik aan op de buitenste ooghoeken en naar de oogplooi, om het begin van de plooi definitie te geven, het oog optisch te “liften” en sexy kattenogen te creëeren. Een dun laagje Yaby eyeshadow es144 Twinkle Twinkle gaat lichtjes over de wimperlijn en de ooghoeken om wat glinstering te geven en te zorgen dat de oogomlijning er sprankelend en niet te hard uit ziet. In de oogplooi zijn meerdere kleuren gebruikt: Yaby es168 Bark, es253 Milk Chocolate and es562 Royal Brown. Deze kleuren brengen het blauw in Eva’s ogen naar voren en geven diepte aan het oog.

Wimpers
Eva en ik zijn allebei dol op mascara dus, heel veel dunne laagjes FACE Atelier Mascara in Midnight Black op zowel de boven- als de onderwimpers. Omdat ik in laagjes werk, doe ik dit meestal gewoon tussendoor, terwijl ik aan andere onderdelen van het gezicht werk. Elk laagje kan zo goed drogen en gekruld worden. En dan de slagroom op de taart natuurlijk: een paar halve wimpers van Cara K en een laatste laagje mascara om de natuurlijke en valse wimpers mooi in elkaar te laten overlopen.

Lippen
Omlijnd en helemaal ingevuld met FACE Atelier''s lip pencil in Spice (dit geeft extra houdbaarheid aan de lipstick of gloss) en daarover heen een dun laagje van de niet-plakkerige FACE Atelier Lip Glaze in Peach, op siliconenbasis uiteraard. De kleur is mijn en Eva’s favoriet, samen met Primrose.

De meeste producten kun je vinden in mijn webshop, hierin verkoop ik kwalitatief hoogstaande producten die vooral gebruikt worden door professionals, maar natuurlijk ook prima geschikt zijn voor jullie als " gewone" make-up liefhebbers. De blush van NARS kun je bestellen via www.narscosmetics.eu

Veel plezier en succes met het maken van deze look! Heb je vragen over deze look, stel ze gerust! Ook als je meer over de producten wilt weten kun je hier een vraag achterlaten! Tot volgende maand!

Monique
www.promakeupstore.com

Deel dit artikel
Back to top