Reviews

Summertime de Chanel - foto's, swatches en review

Vorige week heb ik jullie de drie nagellakken uit de zomerse Summertime de Chanel collectie laten zien, vandaag is het de beurt aan enkele van de andere producten. De blikvanger van de collectie is natuurlijk de Soleil tan de Chanel, luminous bronzing powder, die ik in de kleurencombinatie Sable beige aan jullie kan laten zien. En natuurlijk mogen de lipproducten niet ontbreken, kijken jullie mee?

De collectie is klein en bestaat vooral uit producten die prachtige combineren met een zongebruinde huid, geen felle kleuren (met uitzondering van oranje Calypso lipgloss en nagellak) maar wel mooie, zandkleurige tinten met fijne shimmers. 

Soleil tan de Chanel 907 Sable Beige EUR 50,00 - een combinatie van 7 verschillende kleuren poeder, varierend van mat brons tot glanzend goud. 


De swatches van het poeder zijn best licht, hierdoor is het zeker een bronzer die geschikt is voor lichtere huidtypes. Voor mijn huid is de kleur net te licht om als bronzer te gebruiken, maar als natuurlijke blush met een mooie glow voldoet hij wel prima. Natuurlijk kun je de poeders ook apart gebruiken, bijvoorbeeld als mooie glans op de ogen. Het poeder is natuurlijk niet zo heel erg gepigmenteerd, maar als highlighter prima geschikt. Weet je dat ik ook vaak kies om een lichte bronzer in mijn arcadeboog aan te brengen? Geeft een mooi, natuurlijk resultaat.

Levres Scintillantes 337 Calypso EUR 25,50 - feloranje lipgloss met gouden shimmer, prima gepigmenteerd voor een gloss en niet al te plakkerig

Rouge Coco Shine - 437 Empreinte (beige) en 447 En Vogue EUR 29,50 - een combinatie tussen een lipstick en lipbalm, licht van pigment maar wel heerlijk op de lippen. Je bent alleen wel geneigd te blijven smeren en dat is best een duur grapje! Liever breng je een simpele lipbalm aan en nog een dun laagje van de Rouge Coco Shine. Empreinte komt op de lippen veel meer roze uit en En Vogue is een prachtige roze/koraal kleurtje!


v.l.n.r. En Vogue, Empreinte, Calypso en Pêche Cuivrée
Le Crayon Khol in Pêche Cuivrée (EUR 20,50) is een licht bronskleurig oogpotlood dat je prima op de waterlijn (randje aan de binnenkant van het oog) kunt aanbrengen. Ken je de "witte oogpotlood" truc? Daarmee lijkt het oog altijd net iets groter, maar het kan nogal onnatuurlijk overkomen, met een perzikkleurig potlood lukt het al een stuk beter. Pêche Cuivrée is alleen net iets te donker voor dat doel, vind ik, best jammer. Op de foto hieronder heb ik aardig wat kohl proberen aan te brengen, de kleur kun je alleen echt niet zien. 

Op de foto''s hieronder heb ik de lipproducten nog even voor jullie geswatcht, om een goed beeld te krijgen van de kleuren heb ik er ook nog wat kleine full face foto''s bijgedaan. 

van boven naar beneden Empreinte, En Vogue en Calypso
De nagellakjes hebben jullie natuurlijk al gezien in dit artikel, maar voor de volledigheid zet ik ze hier ook nog even neer.
De Summertime de Chanel collectie is mooi, maar niet bijzonder opvallend. De Soleil Tan de Chanel is een prima, vrij lichte bronzer met een mooie glans en niet al te veel glitters (wel een heel klein beetje, maar behoorlijk subtiel). De lipproducten zijn prima van kwaliteit, maar niet heel verrassend van kleur, toch ben ik blij verrast door de Levres Scintillantes Calypso, een heerlijke zomerse kleur, die gaat mee naar Curacao!

De producten liggen nu in de winkels, het grootste deel van de collectie is limited edition, lees alle informatie in dit artikel nog even na, daar vind je ook de informatie van de overige producten.

Hebben jullie al iets aangeschaft uit de Summertime de Chanel collectie? 
Deel dit artikel
Back to top