Reviews

Davines Nourishing producten - bij droog haar of een droge hoofdhuid

Davines Naturaltech is een compleet programma van producten en behandelingen, speciaal ontwikkeld en geformuleerd om de meest voorkomende hoofdhuid- en haarproblemen te verhelpen. De sleutelwoorden van deze systemen zijn: eenvoud, effectiviteit, zintuiglijk genot en design.

De formules van alle producten uit de Davines naturaltech lijn zijn vrij van parabenen en de shampoos zijn tevens sulfaatvrij (SLES- en SLS-vrij). De collectie bevat zeven verschillende lijnen die allemaal staan voor specifieke ‘haarproblemen’. Zo is er de Energizing lijn voor broos haar en haar dat gemakkelijk uitvalt, Purifying voor elk haartype met roos en de lijn die ik vandaag ga toelichten: Nourishing. Deze is ontwikkeld voor beschadigd haar.

Ik vertelde het hierboven al even: de Nourishing lijn is in het leven geroepen om droog, broos en beschadigd haar te voeden en te hydrateren. Ik laat mijn haar met grote regelmaat verven en dus heeft niet alleen maar haar maar ook mijn hoofdhuid zo nu en dan een kleine pampersessie nodig. Daarnaast droogt haar behoorlijk uit van een verfbeurt en dus gebruik ik vrijwel altijd producten die zijn ontwikkeld voor droog en/of beschadigd haar, puur uit voorzorgsmaatregel.

De Nourishing lijn bevat vijf producten: Shampoo, Vegetarian Miracle Conditioner, Hair Building Pak, Living Enzyme Infusion en de Superactive Hair Royal Jelly. De selectie is rijk aan polyfenolen die een buitengewone antioxiderende kracht hebben. De producten bevatten etherische oliën van mandarijn, petit grain en ylang ylang en ruiken enorm lekker.

Feitje: Bij alle producten uit de Naturaltech lijn van Davines kun je een pH waarde terugvinden. pH staat voor zuurgraad. De schaal waarop de zuurgraad gemeten wordt loopt van 1 tot 14. De laag die bescherming biedt aan de huid is ongeveer pH 5 tot 6. 
 
De Nourishing Shampoo pH 5.5 (EUR 19,00 - 250 ml) is enorm voedend en uitermate geschikt voor een gedehydrateerde (droge) hoofdhuid, droog en broos haar. De romige textuur geeft een stevig, rijk schuim en is zuinig in gebruik. Na het wassen gebruik ik vrijwel altijd een conditioner. De Nourishing Vegetarian Miracle pH 5.4 (EUR 23,50 - 250 ml) is zeer vocht inbrengend en verrijkt met oliën van rijst, cashewnoot en passiebloem. Deze hebben allemaal een versterkende werking en beschermen de  haarstructuur. Ik breng het product (de hoeveelheid van een walnoot) na het wassen van mijn haar aan over de haarlengte en op de haarpunten en laat hierbij mijn hoofdhuid vrij. Na 10 minuten was ik mijn haren uit met lauw/warm water. Mijn haren zijn vervolgens enorm makkelijk doorkambaar en voelen heerlijk zacht aan.

Een keer per week heeft mijn haar behoefte aan een maskertje. Het Hair Buiding Pak pH 4 (EUR 29,50 - 250 ml) is een heerlijk voedend masker voor droog en beschadigd haar. Het masker herstructureert en voedt de haarschacht en maakt het haar zacht, glanzend en stevig. De formule bevat ook Omega-9 en gehydrolyseerde keratine, die een herstructurerende werking hebben. In principe gebruik je het masker op dezelfde manier als de conditioner, echter is dit product net even wat meer voedend. Voordeeltje is dat zowel het masker als de conditioner het haar niet verzwaren en enorm zuinig zijn in gebruik!

Heb jij last van behoorlijk droog haar waar je moeilijk doorheen kunt borstelen/kammen? Dan is de Live Enzyme Infusion pH 5 ( EUR 26,50 - 100 ml) een uitkomst. Ik moet jullie bekennen dat ik hier geen last van heb, maar ik heb het product goed kunnen testen op het haar van mijn dochter. Na het zwemmen in water met chloor voelen haar haren aan als touw en dat is geen pretje. De Live Enzyme Fusion breng je aan op gewassen, handdoekdroog haar en kamt het daarna met alle gemak van de wereld door alsof de zwemsessie nooit heeft plaatsgevonden. Ideaal!

Tot slot bevat deze mooie lijn ook nog de Hair Royal Jelly Superactieve ampullen pH 5.5 (EUR 86,50 - 6 x 8 ml). Eerlijk is eerlijk, de prijs liegt er niet om, maar het resultaat is werkelijk verbluffend! De ampullen bevatten een vitaminerijk complex voor de zeer gedehydrateerde hoofdhuid. Wanneer ik mijn haar heb laten kleuren (uitgroei) merk ik altijd dat mijn hoofdhuid wat droog aanvoelt. De laatste keer heb ik na het kleuren een van de ampullen gebruikt en ik had nergens last van. Ik kan mij zo voorstellen dat wanneer je last hebt van een hele droge hoofdhuid een kuurtje wonderen kan verrichten.

De vloeistof is verrijkt met koninginnegelei, dat wordt geproduceerd door de klieren van jonge werkbijen. De voedende, vocht inbrengende en verzachtende eigenschappen van koninginnegelei, rijk aan vitaminen en essentiële aminozuren, zijn bijzonder heilzaam voor de hoofdhuid. Breng een ampul aan door middel van de speciale applicator, verdeel het product over de  hoofdhuid en masseer het zacht in. Laat de vloeistof gewoon zitten, want het maakt het haar niet vet, na een kwartiertje zie je het al niet meer terug.

 Ik ben bijzonder enthousiast over de Davines Nourishing lijn. Deze is enorm mild en zorgt dat het haar gevoed wordt tot in de puntjes. Daarnaast maken de producten het haar heerlijk zacht en kun je tijdens het gebruik genieten van een heerlijke, ontspannende geursensatie. Dat noem ik nu eens een win-win situatie!  

Voor meer informatie over de producten van Davines kun je een kijkje nemen op deze website. Hier vind je ook verkooppunten. Online bestellen kan onder andere bij Le Coiffeur.
 

Deel dit artikel
Back to top