Nieuws

Coiffure Award Gala 2012 - Hester Wernert Hairdresser of the year

Afgelopen zondag 13 mei 2012 vond de 21ste editie van het prestigieuze Nederlandse Coiffure Award gala plaats in de Amsterdamse RAI. Helaas moest ik verschiet laten gaan op deze feestelijke avond vol ultieme haarmode. Een avond met veel bekende gasten uit mode en mediawereld die ons nationale toptalent in hairstyling kwamen eren. In totaal zijn er 13 ‘haar Oscars’ uitgereikt, waarvan de Hairdresser of the Year Award geldt als de ultieme vakprijs voor Nederlandse kappers. 

Hester Wernert won deze avond voor de tweede keer op rij de meest begeerde Coiffure Award: Hairdresser of the Year 2012. Het juryrapport waarmee de Hairdresser of the Year Award winnaar bekend werd gemaakt roemde kort en krachtig de doorslaggevende punten; “Sterke individuele beelden met zeer diverse structuren. Serie vertegenwoordigt alle aspecten van de haarmode van nu in coupes, styling en kleur.

Hester Wernert

Hester Wernert is sinds 2007 mede-oprichtster en -eigenaresse van de Amsterdamse salon Mogeen. Zowel tijdens Parijs Fashion Week als tijdens de Amsterdam Fashion Week werkt zij als haarstylist voor de grootste ontwerpers van Yohji Yamamoto tot Jan Taminiau en van Stella McCartney tot Iris van Herpen. Daarnaast werkt zij met grote regelmaat aan modeproducties voor de beste nationale en internationale bladen. Met haar Mogeen-team leidt zij bovendien jonge ambitieuze kappers op tot het internationale topniveau waartoe zij zichzelf verhoudt.

Als Hairdresser of the Year-winnares van 2011 gaf Hester Wernert haar spectaculaire haarshow ‘Deceptive Beauties’, een ode aan alles wat haar inspireert in kunst, vormgeving en natuur. Na de uitreiking van haar tweede Hairdresser of the Year Award sprak de stralende Hester Wernert: “Ik ben verliefd op haar, ik hou van haar. Ik kan dit nog eeuwen doen!”.

Dominic Vleer

Actrice, musicalster en gedreven mode-ambassadrice Chantal Janzen presenteerde deze 21ste editie van de Coiffure Award, een avond vol toptalent, spectaculaire haarmode en amusement. Natuurlijk ontbraken de VIPs zoals Sylvana Simons en Liza Sips niet op de avond en ook aan fijn entertainment was gedacht, Eva Simons en Xander de Buisonje traden op. Kortom; een galauitreiking in de breedste zin van het woord, maar uiteindelijk draait deze avond natuurlijk om te laten zien dat vele kappers in Nederland op topniveau werken.

Danielle Sant (Coiffure Magazine, organisator Coiffure Award): “Het kappersvak draait om pure ambacht. Passie, creativiteit, inspiratie en ongekende gedrevenheid komen tijdens de Coiffure Award bij elkaar. Dat maakt dit evenement zo uniek.

Petra van den Burg

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional, organisator Coiffure Award): “Met de Coiffure Award bieden wij de topkappers van Nederland een podium om hun vakmanschap te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.

Sterkapper Berni Ottjes, drievoudig winnaar van de Haidresser of the Year Award, en daarmee lid van de Hall of Fame binnen de Coiffure Award noemt het evenement “ongelooflijk belangrijk binnen de kappersbranche.”

Tijdens het gala zijn nog twaalf belangrijke vakprijzen uitgereikt. Op www.coiffureaward.nl staan alle Coiffure Award winnaars van 2012 op een rij, bekijk ook al de prachtige foto''s, ze zijn zeer de moeite waard. Let ook op de prachtige styling en visagie, daar wordt enorm veel aandacht aan besteedt, het maakt het plaatje compleet! Volgend jaar ben ik er zeker bij!

Deel dit artikel
Back to top