Reviews

MAC Extended play lash mascara review

Nieuw in het assortiment van MAC is de Extended play lash mascara, een mascara die wimpers perfect definieert en ze de hele dag goed in vorm houdt. Ik heb de mascara voor jullie getest en ben er eigenlijk wel heel blij mee, lees je even verder voor de korte review?

MAC heeft er bij de Extended Play lash mascara (EUR 17,00) voor gekozen om de verpakking behoorlijk anders te doen dan normaal. MAC staat bekend om zijn mat-zwarte verpakkingen en deze blauwe met lichtblauwe dop springt er echt heel erg uit. Toch wel apart dat ze nu zo afwijken van hun standaard outfit. 
De verpakking is trouwens wel heel smal en klein, toch is het een normale full size mascara met een inhoud van 8 gram. De meeste MAC mascara's hebben ongeveer dezelfde inhoud, al zijn er uitschieters die 11 gram inhoud hebben.

Het borsteltje is heel smal, echt extreem smal en de "haren" zijn heel kort, hierdoor kun je de mascara heel precies aanbrengen, zelfs aan de bovenkant van de wimpers. Dat lukt bij heel veel mascara's niet, met als gevolg dat de bovenkant van de wimpers soms niet helemaal mooi gekleurd is. 
 De formule van de mascara is licht en luchtig, je voelt de mascar vrijwel niet zitten, hij maakt de wimpers helemaal niet hard. Dit is echt weer zo'n mascara die je regelmatig even checkt in de spiegel "zit er nog wel mascara op?". Geen zorgen, de Extended Play Lash blijft echt tot het einde van de dag op zijn plaats.

Maar laten we eerst eens een paar foto's bekijken van voor & na de Extended Play Lash:

voor
één laagje Extended Play Lash
twee laagjes Extended Play Lash
MAC Extended Play Lash (EUR 17,00)

zorgt ervoor dat mijn hele wimper wordt voorzien van een dun laagje, zwarte mascara. De formule is dun en daardoor voorkom je klontjes of aan elkaar geplakte wimpers, althans, dat is met één laagje het geval. Als je nog een extra laagje aanbrengt, dan moet je wel wat voorzichtiger te werk gaan, aan elkaar gekleefde wimpers liggen op de loer. 
Ik hou het bij één laagje, met misschien wat extra mascara op de puntjes, waardoor de kleur net iets intenser is. 
Op de foto heb ik mijn wimpers niet gekruld, de Extended Play Lash laat de wimpers van zichzelf goed krullen en houdt die krul op zijn plaats, de hele dag. Het verwijderen van de mascara gaat heel makkelijk, simpelweg met warm water. Je hebt niet eens meer een make-up remover nodig, je haalt de mascara in sliertjes zo van de wimpers af, zonder geknoei

Heb je weleens een mascara van MAC getest? Ik vind dit echt een aanrader als je houdt van mooi gedefinieerde, natuurlijke wimpers die de hele dag probleemloos op hun plaats moeten blijven!

Deel dit artikel
Back to top