Nieuws

Op bezoek bij de Rimmel London fabriek in Ashford

As we speak, zit ik alweer in het vliegtuig terug naar huis maar ik heb wel een leuk tripje achter de rug. Op uitnodiging van Rimmel London heb ik, samen met collega''s, de Rimmel London fabriek bezocht in het Engelse Ashford. Geweldig om daar een keer te zijn, kun je je voorstellen dat ze per dag 100.000 mascara''s maken? Kijk even verder voor een kort verslagje van de reis.

Heel druk bij Starbucks op Schiphol, je kunt merken dat het vakantietijd is

Normaal niets voor mij, maar voor ons beziek aan de fabriek moesten we platte schoenen aan. En als hoge hakken addict is dat best even omschakelen.

Klaar om te boarden voor de vlucht van 50 minuten naar Londen
Veilig geland in mistig en regenachtig Londen, de eerste keer op London Heathrow. 

Gearriveerd in ons wonderschone hotel, Eastwell Manor een oud landhuis dat al voor de Middeleeuwen is gebouwd. Ze zeggen wel dat het hier spookt.....

Is het echt 3 juli en brandt de open haard? Wel op Eastwell Manor en het is heerlijk. Gisteren was het een beetje nat en "foggy", maar gelukkig werd ik vanochtend wakker met een zonnetje. Toch past het mistige wel bij dit hotel! Het hotel dateert al uit 1069 en heeft een levendige historie, alle kamer hebben namen in plaats van nummers. Ze zijn genoemd naar belangrijke historische figuren die hier in dit landhuis hebben verbleven in de 1000-jarige geschiedenis. 

Gearriveerd in de Rimmel fabriek, waar we o.a. een rondleiding hebben gekregen in het laboratorium en het deel waar de producten worden gemaakt.

Eerst is het tijd voor thee & lunch! Natuurlijk thee met melk, op de Engelse manier, al mocht je de thee natuurlijk ook zonder melk drinken.

Cute! Dit boeketje zou ik zo mee naar huis nemen.

De nieuwe Scandal Eyes show off mascara is echt heel fijn, vooral door het "egel" borsteltje maar ook door de lichte, niet plakkerige formule. Deze nieuwe mascara zal vanaf augustus in de winkels liggen.

Wat is een reisverslagje zonder foto''s van lekkere hapjes? We waren wel toe aan een hapje, aangezien we toch alweer vanaf 5 uur op waren gisteren.

Dit is nog top secret, maar ik kan je wel verklappen dat ik heel enthousiast ben!!

Daarna moesten we schattige labcoats en, iets minder schattige, beschermende haarnetjes op. Dat blijft altijd leuk! Maar we gingen wel naar het lab!

Er werd echt gewerkt in het lab, tijdens de presentatie die wij kregen van het hoofd R & D - research & development. Ik mag nog niets vertellen over de nieuwe producten, maar er komen weer mooie producten aan, vooral voor het gezicht.

Zo maak je de perfecte kleur foundation, door huidskleur te mengen met geel, rood, wit en zwart! 

Tussendoor nog wat heerlijke refreshments, zoals deze fruitsalade "Pimms style"

Deze schattige (en heerlijke) cupcakes heb ik maar even overgeslagen, maar veel ruimte was er ook niet na 10 glaasjes fruitsalade

We hebben daarna een bezoek gebracht aan de fabriek, foto''s daarvan volgen zeker nog. Maar wat was het leuk om rond te lopen tussen grote ketels lipgloss basis (waarin meer dan 1.000 kilo zit) en te zien hoe lipsticks worden gemaakt? De Rimmel fabriek in Ashford is 24 uur per dag operationeel en dat 5 dagen per week. Kun je je voorstellen dat er op een dag, in één klein deel van de fabriek, 100.000 mascara''s worden gemaakt? Eerst wordt de basis gemaakt en daarna worden de mascara''s volautomatisch gevuld, daar komen nog maar weinig mensenhanden aan te pas. Echt zo leuk om te zien!

Na de bezoek aan de echte fabriek was het tijd voor een korte workshop met de nieuwe make-up artiest van Rimmel London, Kirstin Piggot, die ons een mooie najaarslook liet ziet op model & gezicht van Rimmel, Georgia May Jagger. Je kent haar uiteraard van de eerdere campagnes waar zij het gezicht van is, maar waarschijnlijk weet je ook wel dat zij de dochter is van Mick Jagger en Jerry Hall?


Pictures or it didn''t happen! Georgia May is een lieve meid en heeft natuurlijk prachtige lippen! Beetje overbelicht omdat er ook professionele foto''s werden gemaakt en er tegelijkertijd geflitst werd, binnenkort vast een betere foto.

Om half zes was het tijd om naar ons prachtige hotel te gaan, mijn mooie kamer wacht!


De sherry stond klaar! On the house!
Op naar het diner, na de Allstars toch maar weer op heels
Rimmel London

heeft ons goed verwend, maar ik kan jullie vertellen dat er zoveel mooie er leuke introducties aankomen de komende tijd. Er zijn zeker enkele behoorlijk spectaculaire producten bij en ook aan de hype van dit moment gaat Rimmel London binnenkort meedoen. Daar zullen jullie heel erg blij van worden. Binnenkort zal ik jullie meer vertellen en laten zien van de fabriek en het productieproces, het wachten is nog op de officiële foto''s en filmmateriaal.

Deel dit artikel
Back to top