Nagel & Handen

How to - Outrageous neon nails by OPI

We hebben jullie de afgelopen zomer wel vaker neon nagellakjes laten zien, waaronder de spectaculaire van China Glaze en de meer bescheiden van Deborah Lippmann. Maar ook OPI heeft neon nagellakjes voor ons, in het schattige en handige setje Outrageous Neons. In het setje vind je naast 4 neon kleurtjes ook een witte basislak (een musthave bij neon nagels) en een topcoat. Kijken jullie even mee hoe je snel en doeltreffend neon nails krijgt met OPI?

Niet iedere neon nagellak is hetzelfde, wisten jullie dit? In de VS vereist de FDA (Food and Drug Administration) dat alle cosmetische kleurstoffen voldoen aan de vastgestelde eisen. De neon nagellakken in deze Outrageous Neons Mini Pack zijn geformuleerd met door de FDA goedgekeurde neonpigmenten. Je kunt dus veilig aan de slag!

Stap 1

Breng een basecoat aan, liefst één die eventuele oneffenheden als ribbeltjes een beetje opvult, zo krijg je het mooiste resultaat! Breng daarna een laagje witte basislak uit het setje aan, zorg wel dat de nagel zo egaal mogelijk bedekt is, probeer de nagel echt wit te laten worden, dus niet transparant! Het valt niet echt mee moet ik zeggen, de witte basislak is wel een beetje dun van structuur. Twee laagjes basislak zou kunnen, maar dan worden het wel heel veel laagjes op het laatst.

Stap 2

Laat de witte laag heel goed drogen, anders kunnen er strepen ontstaan (zie mijn gele nagel) en dat is zonde. Als de witte laag goed droog is kun je de gekleurde lakjes aanbrengen, wees niet al te zuinig met de lak want de witte lak moet wel goed bedekt worden. Bij Formidably orange en Riotously pink gaat dat prima, eigenlijk is Ridiculously yellow ook goed dekkend (als ik niet te snel met stap 2 was begonnen tenminste). Op de een of andere manier is Seriously purple de minst dekkende, die had best nog een dun laagje mogen hebben. De neon lakjes hebben een semi-matte finish, iets wat ik zelf eigenlijk wel het mooiste vind.

Stap 3

Nadat je de witte basislaag compleet hebt bedekt met de gekleurde lak is het natuurlijk wel nodig om de lakjes te beschermen met een top Coat. De topcoat van OPI droogt redelijk snel en beschermt de lak zeker een paar dagen langer, een aanrader dus. Wil je nog sneller weer aan de gang met jouw handen, gebruik dan de Drip dry drops van OPI!
Het resultaat? Mooie kleurtjes, maar of ze nu echt neon zijn? Ik vind eerlijk gezegd van niet, ik heb wel andere lakjes getest die in één laagje hetzelfde resultaat geven en dat is toch iets minder gedoe.

Niets mis met dit Outrageous neons setje van OPI trouwens, de lakjes zijn van prima kwaliteit zoals we van OPI gewend zijn.

Edit : inmiddels heb ik de lakjes de dag erna verwijderd en heeft de gele lak gezorgd voor een lichte verkleuring van de nagels, ondanks de basecoat en witte basislaag. Niet leuk dus!

Natuurlijk is het wel handig om een setje te kunnen aanschaffen waarin je direct alle benodigdheden kunt vinden die je nodig hebt. In het setje vind je 6 mini flesjes die elk een inhoud hebben van 3,75 ml, de prijs van de complete set is EUR 26,95.

Je vindt de Outrageous Neons mini-pack bij verschillende nagelsalons, je kunt voor verkooppunten het beste even kijken op de website van OPI : www.opi.nl  Wat vind jij van deze OPI neon lakjes?

Deel dit artikel
Back to top