Inspiratie & Tutorials

How to - neon lips door MAC & Elke

Neon is de trend deze zomer, maar die beperkt zich zeker niet tot de nagels. Vandaag laat Elke Willemen van MAC zien hoe je een prachtige neon lip maakt, lekker knal en op en top zomers! Natuurlijk hebben we voor jullie een duidelijk stappenplan gemaakt met heel veel foto''s!

Elke kennen jullie natuurlijk van haar column en haar fijne backstage verslagen tijdens New York Fashion Week, als Senior Make-up artist voor MAC Benelux weet zij als geen ander hoe je mooie neon lips maakt! En wat heeft ze een mooi model uitgezocht, extra leuk vind ik het dat ik model Karima al heel lang ken, vanaf het begin dat ik online ging met mijn forum Lushious Beauty Talk. Ik wist al dat ze talentvol was en nu werkt ze dan "echt" bij MAC, wat tof!

Op naar de neon lips!

stap 1 
Gebruik Prep+Prime Lip Base (EUR 17,50), dit is een primer voor de lippen, zodat de lipstick goed blijft zitten en ook niet in fijne lijntjes rond de mond uitvloeit.

stap 2
Gebruik altijd een Lip Pencil, hier is een een Pro Longwear pencil (EUR 18,00) gebruikt. Zorg dat je de lippen eerst vorm geven door het cupidoboogje aan te zetten en dan van de mondhoeken naar binnen tekenen. Zo voorkom je dat je neergaande mondhoeken krijgt. Vergeet niet de onderlip ook volledig in te kleuren om zo de houdbaarheid van de kleur op je lippen te verlengen.


Stap 3
Breng nu een lipstick in felle kleur zoals Viva Glam Nicki Minaj (EUR 18,00)  aan, Neon Orange kan ook die is meer oranje. Breng de lipstick met een penseel aan, zo zorg je voor een preciezere contour en langere hechting.

Stap 4 
De laatste stap is de stap die zorgt voor de knalkleur, je gaat namelijk een pigment aanbrengen bovenop de lipstick. Gebruik daarvoor de Red Electric of Magenta Madness Pigment, breng die al deppend met een compacte kwast zoals #239 (EUR 27,00) aan op de lippen. Gebruik een tissue strak tegen de lip om het pigment niet op de rest van het gezicht te laten komen.

Stap 5
Eventueel kan je de de contouren zuiverder maken met behulp van een fijn penseel (de #266 kwast werkt erg fijn) en je concealer.


Het resultaat is beeldschoon! Volgens mij moet ik nog wel ergens een mooi pigment kunnen vinden in mijn kast, toch maar eens gaan experimenteren met neon lippen!

Durf jij dit aan, deze prachtige neon lippen of vind je het net even te heftig? Het zal waanzinnig mooi staan als je gebruind bent een een leuk feestje hebt ''s avonds, je knalt er echt uit!

Deel dit artikel
Back to top