Nieuws

MAC's Elke doet verslag van NYFW AW 2012 - dag 1 en 2

New York is momenteel het middelpunt van de mode & beauty wereld, sinds op 9 februari New York Fashion Week van start is gegaan. Van 9 t/m 16 februari laten de grootste mode-ontwerpers van Amerikaanse & internationale bodem hun visie op de mode voor aankomende herfst/winter 2012 zien. Backstage worden de nieuwste make-up producten getoond en uitgeprobeerd, wij hebben een geweldige verslaggeefster ter plaatse die exclusief voor ons verslag doet, de geweldige Elke Willemen, senior make-up artist van MAC Benelux.
Elke doet zo vaak ze kan verslag van haar belevenissen in New York, je leest echt de heerlijkste verhalen terug en natuurlijk deelt Elke ook de backstage geheimen met ons, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe producten

Dag 1 - 7 februari

Op de middag netjes geland in JFK Airport, alles verliep heel vlot. Op het vliegtuig kijk ik graag een filmpje of 2-3 en de film ‘In Time’ met Justin Timberlake is me eigenlijk wel bijgebleven, meestal hou ik niet van SF-Fantasy verhalen, maar deze doet je wel even nadenken over wat we met onze tijd zoal doen. En dus ga ik mijn tijd tijdens de volgende 10 dagen doen besteden hier in New York Fashion Week, so happy to be back.. ik hou echt wel van New York en van Fashion Week, van de drukte rondom je heen en uiteraard ook de nieuwe make-up producten.
Om 19u hebben we meeting in de M.A.C PRO Store, degene die er nog nooit geweest zijn, het is een prachtige winkel op de tweede verdieping, je moet de winkel wel weten te vinden, van buitenaf zie je niet dat er een M.A.C zit, dit hebben ze ook gedaan zodat de celebrities toch een beetje privacy kunnen hebben als ze komen shoppen en hun laten opmaken.
Er is ook een fotostudio en een heuse fashion-beauty bibliotheek aanwezig, dus m.a.w hier kan je al een dag doorbrengen zonder je te vervelen. En wat een facecharts ze daar maken, echt straf talent! (MUA: Moises) alvast All Sexes, All Races, mocht je eentje van All Ages willen maken…*wink*


Maar jullie zijn natuurlijk ook ontzettend benieuwd wat we tijdens die meeting hebben besproken, welke producten we gaan gebruiken dit seizoen: de collecties zien er weer fantastisch uit, en waar we al lang op zaten te wachten: nieuwe concealer paletten, met 4 Studio Finish Concealers in en 2 Studio Finish Correctors.
Ook dé BB Cream komt ook naar Europa, in Azië al langer verkrijgbaar, maar voor onze markt hebben ze de kleuren aangepast en komen ze met 3 verschillende kleuren op de markt! Jeeej! En wat maakt een BB cream toch zo begeerlijk: het is een Multi-purpose product: het egaliseert, hydrateert, verbetert de huidconditie, bevat optical diffuser zodat fijne oneffenheden optisch verdwijnen,.. dus een ‘BeBetter’ cream zou ik wel durven zeggen hihi.
Nog producten? Nog steeds benieuwd… we brengen ook een collectie met wel 30 nagellakjes uit, fantastische kleuren, voor ieder wat wils. Pressed Pigment; jullie gaan er ook vanuit je dak gaan. Een oogschaduw die in het kunstlicht nat lijkt, inderdaad, wauw. En dan komen ze er eindelijk aan, de befaamde Pro Sculpting Creams!! Hip hip hoera! Van zo een meetings kom je helemaal geïnspireerd terug. Klaar om in de make-up te vliegen.....

de 30 nieuwe nagellakjes van MAC geswatcht
de nieuwe Mineralize collectie voor herfst/winter 2012
Dag 2 - 8 februari

Uiteraard gisteren na de meeting nog gezellig een cocktail gaan drinken met de andere Senior Artists, ideetjes uitwisselen, lachen en plezier maken mag er bij M.A.C echt wel inzitten, maar moe was ik wel, en toch werd ik om 5u alweer wakker, de jetlag kicks in. Maar niet slecht als je shows moet doen. Vandaag begin ik met een test voor Peter Som met als key artist de charmante Tom Pecheux, hij is zo aangenaam om mee te werken. Als test-artist inspireer ik de key artist door de nieuwe collecties te laten zien, vertellen over nieuwe kleuren en texturen. Soms kunnen test eindeloos lang duren, zeker als de stilist of de ontwerper zelf niet goed weten wat ze juist willen qua make-up, maar deze test verliep heel vlot en na 3u zat de test eral op. Dan naar de MAC PRO Store producten halen voor het team dat op de show werkt.

Yune, de assistent van Tom Pecheux zet alvast een mooie basis
Wie zegt dat mannen niet kunnen multi-tasken?

Wat ook leuk is aan tests, is dat jje zelf ook weer heerlijk geïnspireerd wordt wat betreft kapsels, je hebt de tijd om mee te kijken wat ze creëren. Ook hier ging de gel weer volop op de haren, de strakke wetlook, met zijstreep. Verschillende texturen die je in de kleding ziet, worden niet allen herhaald in de make-up maar ook in haar. Dus wet look boven op het hoofd, dan je eigen natuurlijke haartextuur en op de lange punten strooi je baby talk poeder. Als je eens iets nieuws wil proberen! *wink* Trendy ben je alvast dan.
In de namiddag heb ik me vooral gestort op mails en interviews, tips & tricks geven, nu begin ik stilletjes aan honger te krijgen en ga eens bij de collega’s horen wie er mee gaat dineren.

Deze week werk ik nog op shows van o.a. Carolina Herrera, Donna Karan NY, Alexander Wang, Doo.Ri, Tommy Hilfiger, Ruffian,…. Stay tuned!! Je kunt mij ook volgen op Twitter, daar zal ik zeker ook nog wat leuke dingen posten. Volg mij op Twitter: @mac_elke_w

Deel dit artikel
Back to top