Inspiratie & Tutorials

Wanna look like a queen? Maxima look met MAC Temperature rising

Over een paar uurtjes is het officieel, dan hebben we een prachtige nieuwe koningin. Ik voel mij stiekem wel een beetje verbonden met Máxima, we zijn ongeveer even oud, waren tegelijkertijd zwanger, zijn allebei geen natuurlijk blondines en delen onze liefde voor Tom Ford zonnebrillen. En we hebben ook nog eens de voorkeur voor ongeveer dezelfde make-up : donker aangezette ogen, een opvallende bronzer/blush en liefst een natuurlijke tint op onze lippen. Wil je weten hoe je zo''n look kunt maken? Kijk dan snel verder....

Wat een prachtige, goedlachse vrouw is Máxima toch, we mogen best trots zijn op zo''n mooi en sympathiek visitekaartje voor Nederland. Samen met de nieuwe koning zal ze ons land vast goed gaan vertegenwoordigen. Samen met Elke Willemen, senior make-up artist van MAC Cosmetics Benelux, hebben we een look gemaakt die Máxima prima zou kunnen dragen. Elke heeft uiteraard gebruikt gemaakt van producten van MAC, speciaal van de Temperature Rising collectie die deze zaterdag in de winkels ligt. Kijk je mee hoe ik omgetoverd wordt in Máxima?

Hoe krijg je de Máxima look? De tutorial door Elke Willemen van MAC

  • Elke gebruikt de Mineralize Moisture foundation om een mooie, glanzende basis te creëeren, die de huid egaliseert maar niet al teveel dekt waardoor je geen masker-effect krijgt, het blijft lekker fris
  • Elke blend de foundation uit met een bijzondere borstel, het lijkt van een afstandje op een grote tandenborstel maar dan met hele fijne haartjes die dicht op elkaar staan. 
  • Om kleine oneffenheden en donkere kringen te camoufleren gebruikt Elke een combinatie van drie tinten Prep + Prime highlighter, die ze lichtjes met de MAC 224 brush op de plekjes aanbrengt en goed uitblend
  • om de foundation goed te laten houden is het zaak om deze zachtjes af te poederen met de Prep + Prime Transparent powder. Gebruik echt niet teveel en concentreer je op de plaatsen waar de huid sneller zal gaan glimmen zoals het voorhoofd en de neus, laat de zijkanten van het gezicht juist liever vrij van poeder.

  • Máxima draagt graag een opvallende, maar wel natuurlijk gekleurde blush die ze combineert met een bronzer. Bij een typische Máxima look mag je die dan ook zeker niet overslaan, sterker nog...zet deze maar een beetje sterker aan. Elke heeft bij mij de Creme Blush in Posey gebruikt en de Bronzer Refined Golden (één van mijn favorieten!). De blush brengt ze aan op de appeltjes van mijn wangen, de bronzer net iets meer aan de buitenkant.
  • Tijd voor de ogen! Natuurlijk gebruik je eerst een oogschaduwbasis, waarna Elke de eyekohl Buried Treasure vrij stevig aanzet rondom het oog (zowel onder als boven, laat de binnenste ooghoek wel vrij). Vaag de lijn een beetje uit met een stevige kwast.
  • Zet de lijn goed dik aan, maak de lijn dikker aan de buitenste oohoek en werk een beetje omhoog. Tussen de wimpers brengt Elke nog wat extra zwarte eyekohl Feline aan, voor een intense look.
  • Na het kohlpotlood is de oogschaduw aan de beurt, Elke heeft gekozen voor de twee linkertinten uit het Bare my soul quad. Dat palette komt deze zaterdag uit in de MAC Temperature Rising collectie. Natuurlijk kun je ook voor twee soortgelijke tinten kiezen, zoek de kleuren in de richting van taupe & brons. In het binnenste ooghoekje heeft Elke de Extra Dimension eyeshadow Extra Silver gebruikt.
  • Máxima heeft volle, natuurlijke wenkbrauwen die vrij donker zijn van zichzelf, er wordt niet al teveel aan gedaan naar ons idee. Elke gebruikt de Brow finisher Lingering en de Brow set
  • Op mijn lippen de neutrale lippencil Subculture, de ideale basis voor een nude lip en daarna nog wat van de fijne, nieuwe Mineralize lipstick Luxe Naturale. Dat is natuurlijk een vrij natuurlijke look, maar die zou je eventueel ook nog wat meer kunnen aanzetten als je dat leuker vindt.Of ik nu sprekend Máxima ben? Dat valt ook wel weer mee, we zijn zeker geen tweelingzusjes. Al roept mijn neefje bij iedere foto van Máxima met Tom Ford zonnebril steevast "Tante Debbie!!!!". Haha...hij is dan ook nog maar drie, dan mag dat natuurlijk ook nog wel. Toch hou ik vandaag zeker vast aan deze look, al is het maar als een soort eerbetoon aan onze nieuwe Koningin. Ik had ook voor een blauwe oogschaduw tot aan de wenkbrauw kunnen kiezen....

Dank je wel, Elke! Voor opnieuw een mooie tutorial die ik heel makkelijk heb kunnen namaken, vandaag kies ik echter wel voor een oranje lipstick, dat moet kunnen toch? De MAC Temperature Rising collectie zal vanaf zaterdag 4 mei te koop zijn!

Deel dit artikel
Back to top