Reviews

BB cream - Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer en Brightener

Nog niet zo lang geleden vertelde ik jullie in een samenvattend artikel over mijn misschien wat kritische mening rondom het fenomeen BB cream. Toch heb ik tussen alle varianten die ik de afgelopen periode heb getest een favoriet kunnen vinden. Nieuwsgierig welke variant het is geworden? Lees dan zeker even verder.....

Jane Iredale lanceerde onlangs twee nieuwe producten om de huid een prachtige glanzende uitstraling te geven. Allereerst de Smooth  Affair Facial Primer en Brightener en daarnaast de Glow Time Full Coverage  Mineral  BB Cream.

In eerste instantie heb ik altijd het idee gehad dat BB creams simpelweg niet aan mijn eisen kunnen voldoen. Ik heb altijd een dag verzorging nodig voordat ik een foundation (of BB cream) aanbreng. Ik vind veel BB creams te veel matteren of juist zo vet dat ze op mijn huid blijven liggen of....de kleuren matchen niet. Daarnaast heb ik last van hyperpigmentatie en dus heb ik liever een foundation of ander product dat wat meer body heeft.
Goed.. uiteindelijk is er dus een combinatie van twee Jane Iredale producten die wel kunnen voldoen aan al die eisen die mijn huid stelt. De Smooth Affair (EUR 48,00 - 50ml) is een primer die je gebruikt na jouw dag verzorging (mijn vochtarme huid heeft altijd een dag verzorging nodig). De primer bevat onder andere appelextract en royal jelly, is een brightener, heeft antiverouderingseigenschappen die de huid een egale tint geven, zichtbare poriën verminderen en de glans verhogen. De primer is licht, roze, zacht (zie bovenstaande afbeelding) en zorgt voor een ultiem gladde huid, kortom: blijheid!
Daarnaast bevat het assortiment ook een Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream (EUR 48,00 - 50ml). Ik denk dat ik het sleutelwoord al genoemd heb: Full Coverage. Veel BB creams vind ik persoonlijk niet volstaan omdat ze (voor mijn huid) niet voldoende dekking verzorgen. Glow Time bevat natuurlijke mineralen die zich aan jouw huidskleur aanpassen om vlekjes te verdoezelen, poriën te verfijnen, rimpels te verbergen en de huid gladder en glanzender te maken.

De formule helpt daarnaast de huid te beschermen tegen UV en schade door vrije radicalen (SPF 25). De substantie is romig, stevig en ik gebruik de hoeveelheid van een erwt voor mijn gezicht en hals. Deze BB cream ruikt heerlijk en dat komt waarschijnlijk door het pompelmoesextract. Dit ingrediënt laat de huid stralen en stimuleert de glans en vermindert zichtbare poriën. Interessant is trouwens dat je in de ingrediëntenlijst ook  titaniumdioxide terug kunt vinden. Dit is niet alleen een natuurlijke SPF maar geeft een uitstekende bescherming tegen ontstekingen/puistjes.


V.l.n.r. BB1, BB3, BB5, BB7, BB9, BB11

Eerlijk is eerlijk.. dit is de eerste BB cream die compleet voldoet aan mijn voorwaarden en neigt qua dekking ook een tikje naar een medium dekkende foundation. Ik ben dol op een glansje en ook daar zorgt de combinatie van de twee producten voor. Daarnaast bevat het Glow Time Full Coverage Mineral BB assortiment zes verschillende kleuren waardoor je een grote kans hebt dat jouw kleurtje ertussen zit (ik draag mometeen kleur BB3). Mocht dit niet zo zijn kun je er natuurlijk altijd voor kiezen te mengen. Aanrader!

De Jane Iredale Smooth  Affair  Facial  Primer  &  Brightener  zijn verkrijgbaar  bij  de  erkende schoonheidsspecialist  en beautysalon  Voor  meer  informatie: verwijs ik je graag naar: Voor meer informatie: www.helene-v.com of www.janeiredale.com . Online zijn de producten overigens ook verkrijgbaar bij Parfuma.com.
Deel dit artikel
Back to top