Inspiratie & Tutorials

Youtube 101: Beautylessen van it-girl Lauren Conrad

Ik beken: ik hoor bij ‘The Hills’-generatie. Uren lang heb ik besteed aan het kijken van deze reality serie, waarin alles draaide om Lauren Conrad en haar vrienden – of moet ik zeggen frenemies? Hoewel de serie jaren geleden gestopt is, is Lauren Conrad nog steeds een beauty-icoon. En het beste is dat ze al haar tips deelt… via YouTube!

Tegenwoordig is Lauren Conrad niet alleen it-girl, boekenschrijfster, stijlexpert en kledingontwerpster, maar ook blogger! Niet alleen via haar eigen site, maar vooral via The Beauty Department, een ontzettend toffe beautywebsite. Daarvoor maakte ze ook dit filmpje over haar trademark: winged eyeliner.

Lauren’s filmpjes zijn vrolijk, snel en eenvoudig, waardoor haar celebrity look makkelijk na te maken is – al blijft het natuurlijk heel lang oefenen voordat je cateye net zo soepel gaat als die van Lauren. Op grote events draagt ze deze eyeliner trouwens vaak in combinatie met nepwimpers, oogpotlood, bronzer en soms ook rode lippenstift, zoals in de volgende video.

Dat is het leuke aan Lauren, ze kan echt alles hebben en maakt ook klassiekere looks juist heel modern. Ook met kapsels is ze ontzettend handig, van opgestoken haar tot de bekende waves; er zijn talloze tutorials van te vinden. 

Met deze filmpjes ben je al een heel eind op weg, de echte Lauren look maak je met de volgende tips:

  • It''s all about the (cat)eyes! Veel oefenen loont, dat zie je aan Lauren. Zoek uit welke eyeliner je het fijnst vind werken, ga je voor vloeibaar of gebruik je liever een gel-exemplaar? Als je echt uit wilt pakken kun je ook kleine stukjes nepwimers aanbrengen voor net dat beetje extra.
  • Vind de perfecte bronzer, ook in de winter geeft dat bij speciale gelegenheden een glamourous look. Houd het dan wel naturel door hem net onder je jukbeenderen te gebruiken, daardoor lijkt je gezicht ook nog eens smaller. 
  • Doe eens iets anders met je haar, een brede krultang is een musthave voor soepel vallende lokken. Durf ook te experimenteren met opsteken en vlechten, drie keer raden waar je daarvoor oneindig veel tutorials kunt vinden...
  • Voor meer uitgebreide beauty- en stijladviezen zijn ook de boeken van Lauren Conrad aan te raden, met name ''Beauty'' moet je dan zeker lezen, maar ook ''Style'' is de moeite waard.
Wil je meer beautytips van Lauren? Kijk dan zeker eens op thebeautydepartment.com, of kijk eens naar haar boeken die eenvoudig te bestellen zijn via bijvoorbeeld bol.com. Ben jij fan van haar look? Of laat jij je graag door een andere celebrity inspireren?
Deel dit artikel
Back to top