Nagel & Handen

China Glaze Avant Garden collectie - swatches

De Avant Garden nagellak collectie van het fijne merk China Glaze bestaat uit 12 kleuren die geïnspireerd zijn door een vrolijke bloementuin, perfect geschikt voor de lente. De collectie is lekker divers met zes pasteltinten en 6 meer sprekende kleuren, soms met een subtiele shimmer die heerlijk glanst in het lentezonnetje. Ik heb alle twaalf kleurtjes voor jullie geswatcht en op de foto gezet, mijn favoriet Passion for petals draag ik nu nog steeds, wat een lekker kleurtje is dat. Kijk je mee?


Passion for Petals, een oud roze meets rood lakje. Dit is absoluut mijn favoriet van al deze twaalf lakjes. Het is een creamy lakje zonder shimmers en draagt ook nog eens heel fijn, een niet al te opvallende kleur maar wel aanwezig. 
Snap my dragon is een helder rood roze kleur ook weer met de roze rode shimmer. Deze is iets donkerder in het echt dan op de foto.

Life is rosy een draagbaar oud roze lakje, heel draagbaar en past goed in de ''floral-trend'' van dit voorjaar. 
Pink-ie promise is een pastel oud rose tint. Op de foto is niet te zien dat er een parelmoer rood-roze glansje in de lak zit. Deze is goed te zien in het zonlicht door de kleur is het lakken lastiger dan de fellere tinten, hebben jullie daar soms ook last van?


Budding Romance is een mosgroen lakje met een hint naar okergeel, niet echt een kleur die ik zou dragen. Maar wel leuk om bijvoorbeeld blaadjes mee te maken als je een nail-art maakt met bloemen. 
Mimosa''s before mani''s is een koraal oranje lakje met een hele subtiele gouden shimmer. Koraal is mijn favoriete kleur dus dat komt goed uit, de shimmer is wel heel subtiel maar geeft het lakje toch wat extra''s. Een aanrader vind ik.

Sunday fundy is een fel blauwe kleur die mij aan zwembaden doet denken. Hij steekt nogal af bij mijn huidskleur dus als je wat getinter bent is dit zeker een lakje voor jou en wat dacht je ervan om deze kleur op jouw teennagels te dragen?
Fancy pants is een blauw paars lakje met een roze rode shimmer, heel apart en levendig! Blauw is hot in 2013 en deze kleur zullen we nog heel veel gaan zien..


Keep Calm, paint on is een pastel mint kleurig lakje, dekt niet mooi zelfs niet na drielaagjes. Er zit een zilveren shimmer in. Deze lak is echt niet mijn favoriet, iets wat vooral komt door de aparte formule die niet mooi dekt, jammer...ik hou nl. best van mint
Dandy lyin''around is een wit lakje met een subtiele zilveren shimmer. Deze dekt zelfs na 4 laagjes nog steeds niet, ook vind ik de kleur echt niet mooi. Het zou mijn keus absoluut niet zijn, misschien is deze wel geschikt voor een ''basecoat'', maar eerlijk gezegd zijn er dan wel prettigere lakjes te vinden, dit is de not so musthave van deze collectie.

Tart-y for the Party, een pastel lila kleur, deze is lekker creamy en lakt fijn, een heerlijk lente kleurtje.
Fade into hue, een lavendel blauw lakje, deze dekt in 2 laagjes. Deze kleur is in het echt iets lichter. Fijn draagbaar lakje, wellicht een mooie kleur in combinatie met een sportieve jeans?
Dit waren ze alweer, de twaalf lakjes van de Avant Garden collectie van China Glaze. De meeste zijn heel draagbaar, andere vind ik misschien meer iets om te gebruiken in een mooie nail-art. Tenslotte is nail art helemaal hip en laten deze lakjes zich mooi combineren, misschien toch maar eens bloemetjes gaan dragen op mijn nagels?
De lakjes kosten EUR 5,99 voor 14 ML, een mooie prijs voor nagellak van zeer goede kwaliteit, nu eerst maar eens kijken of het ooit lukt om een potje op te maken! In de eerdere andere artikelen over China Glaze kun je terug lezen hoe fijn deze lakjes zijn, ik ben momenteel al meer dan drie dagen tevreden met mijn rode Passion for Petals die nog helemaal chipvrij op mijn nagels zit (en dat zonder topcoat!). China Glaze nagellakjes  zijn o.a. te koop bij NailpolishFashion, koop je daar iets, vergeet dan bij het afrekenen niet de code "beautyscene" te gebruiken voor 10 % korting!

Oh en nog iets leuks, we hebben hier op de redactie nog een ongebruikt setje extra staan. Weet jij nog een leuke manier hoe we deze lakjes weg zouden kunnen geven? En wat vind jij de mooiste kleur van alle twaalf de lakjes?
Deel dit artikel
Back to top