Reviews

L'Oréal Paris Youth Code Luminizer BB Cream - review

Er komen heel wat BB creme's voorbij op de redactie, deze BB creme viel zo op dat ik er besloot een review over te schrijven. L'Oréal presenteert The Youth Code Luminizer BB cream met daarin het 'Lumi-gen' dat je direct een gezonde glow geeft. Deze BB cream geeft mij een mooie dekking, gezonde glans en blijft ook nog eens de hele dag zitten. Heb jij een lichte huid die wel een gezonde glow kan gebruiken? Dan is deze BB cream zeker de moeite waard! Benieuwd waarom ik deze BB cream boven de andere verkies? Lees dan snel verder.....

Kennen jullie de L'Oréal Youth Code Luminizer lijn? In dit artikel heeft Debbie het serum en de dagcreme als eens voor jullie gereviewt. In alle producten uit die lijn gebruikt L'Oréal Paris het door hen ontwikkelde Lumi-gen dat lichtdeeltjes reflecteert en je direct een gezonde glow geeft. In deze BB cream van L'Oréal Paris combineren zij de voordelen van een "normale" BB cream met dit Lumi Gen, hierdoor krijg je bij gebruik direct een egale, stralende huid en daar houden we van!

In de Youth Code Luminizer BB cream vind je voedende ingrediënten zoals Vitamine B3 (zorgt voor een regulatie van melanine in de huid), Procystenine en Vitamine Cg (krachtige anti-oxidanten) en Cell-KLT (een werkstof die de de cellen een boost geeft waardoor ze beter hun werk gaan doen). Natuurlijk wordt de huid ook gehydrateerd door hyaluronzuur en glycerine, waarna de huid beschermd wordt door een SPF 15 UV filter, die op zich geschikt is voor iedere dag.
De textuur van de L'Oréal Paris Youth Code Lumizer BB cream is licht, trekt snel in en laat geen plakkerig laagje achter. In de ochtend gebruik ik een dagcreme met daarin een goede zonnefactor, daarna breng ik de Youth Code Lumizer BB Cream aan. De creme lijkt vrij dekkend als hij net uit de tube komt, maar zodra je begint te smeren laat deze BB cream een subtiele kleur en glans achter. Hij maakt mijn huid echt mooier zonder een 'foundation-effect' te geven, daarnaast camoufleert deze BB cream het kleurverschil in mijn gezicht rond mijn neus, kin en wangen, de plekken waar mijn huid wat roder of wat donkerder is van kleur. Toch vind ik het fijn om een concealer te gebruiken voor eventuele rode plekjes en onder mijn ogen waar ik van nature wat donkere kringen heb.
Before and after...
Ik ben heel erg tevreden over het resultaat van deze BB cream. Hij past perfect bij de kleur van mijn huid en maakt mijn huid net iets minder rood. De grootste kleurverschillen zijn verdwenen, toch merk ik dat ik nog wel iets meer dekking wil op sommige plaatsen en daar gebruik ik dan een concealer voor. Wat ik ook heel fijn vind is dat deze BB cream een vrij neutrale ondertoon heeft, niet te roze maar ook zeker niet te geel, dit zorgt ervoor dat mijn huid er gezonder en beter uitgaat zien. Een van de grootste pluspunten vind ik dat deze BB cream lang blijft zitten en mooi op z'n plek blijft, als ik aan het eind van de dag in de spiegel kijk hoef ik mij geen zorgen te maken want alles zit nog netjes op zijn plek. Naast de gezonde gloed vind ik de textuur heel prettig, een lichte creme die snel intrekt en goed smeerbaar is. Wat ik jammer vind aan deze BB cream is dat er geen hogere SPF in zit, dat had van mij best een SPF30 mogen zijn. Van de Youth Code Luminizer BB cream heb je niet veel nodig en daarom gebruik je te weinig product om echt bescherming aan de huid te kunnen bieden. Ik merk de laatste dagen dat ik deze BB cream eerder pak dan mijn favoriete foundation, zeker nu de lente eraan komt en ik wat minder dekking nodig heb. Deze BB cream staat zeker hoog op mijn favorietenlijstje.

L'Oréal Paris Youth Code Luminizer BB cream is (helaas) maar in 1 kleur verkrijgbaar. Deze kleur is denk ik niet geschikt voor de allerlichtsten onder ons (en al helemaal niet voor de dames met een tintje), maar is wel geschikt als je een lichte huid hebt. De BB cream is te koop bij de drogisterij en kost EUR 13,99 en is vanaf april 2013 verkrijgbaar.

Ben jij benieuwd naar de Youth Code Luminizer BB cream? En waar moet jouw 'ideale' BB cream aan voldoen?

Deel dit artikel
Back to top