Nagel & Handen

Deborah Lippmann Jewel Heist collecties - swatches

Ready for some glitters? Deborah Lippmann heeft zes ge-wel-dig-e lakjes uitgebracht deze herfst in een collectie die ze Jewel Heist heeft genoemd. De prachtige promotiefoto beloofde al heel veel goeds en de lakjes hebben aan mijn hoge verwachten helemaal voldaan, wat zijn ze prachtig en uniek! Glitterlakjes zijn misschien niet echt geschikt voor dagelijks gebruik (ach...het kan natuurlijk wel!), maar voor een feestelijke gelegenheid of avondje op stap zijn ze tegenwoordig toch wel onmisbaar. Een goed feestje begint met een feestje op jouw nagels....


De Jewel Heist collectie van Deborah Lippmann bestaat uit zes lakjes die behoorlijk afwisselend in verschillend zijn, maar qua kleuren heel goed op elkaar zijn afgestemd. Er is een "groene" serie die mij geïnspireerd lijkt op een smaragd, een edelsteen die wordt beschouwd als de koning van alle edelstenen. Naast deze serie is er de "blauwe" serie die geïnspireerd is op de prachtige saffier, die gecombineerd met kanarie-gele glitters voor een verrassende nagellakje zorgt. Weet je wat, je moet ze vooral even zien. 
Bij alle swatches die ik heb gemaakt heb ik telkens twee laagjes aangebracht en bij de glitterlakjes heb ik geen basiskleur gebruikt (dan kan uiteraard wel).

Deborah Lippmann Laughin' to the bank - emerald green glow

Deborah Lippmann Laughin' to the bank detail - een prachtige donkergroene kleur met hele fijne shimmer is groen en blauw, de formule is extreem prettig om te gebruiken en de dekking perfect, zelfs in één laagje al. Ik ben gek op deze kleur die echt zo classy en bijzonder is, dit is toch een perfect herfstlakje?

Deborah Lippmann Shake your money maker - resplendant radiant emerald glitter

Deborah Lippmann Shake your money maker detail - een transparante donkergroene basis met daar in veel, heel veel glitters in verschillende maten en vormen. Ik zie grote gouden, zeskantige glitters en veel meer fijnere smaragdgroene glitters die zich prima laten verdelen over de nagels. De glitters zijn heel dun, waardoor ze goed op elkaar blijven liggen en zo zorgen voor een vrijwel dekkend resultaat. Het oppervlak na het lak is vrijwel glad, dat blijft iets unieks bij de nagellakken van Deborah Lippmann. 

Deborah Lippmann Fake it til you make it - glimmering gilded gold glitter

Deborah Lippmann Fake it til you make it detail - hello! is dit een perfect kerstnagellakje of niet? Misschien is het daarvoor iets te vroeg, maar de combinatie van extreem fijne gouden glitters met wat rode en groene glittertjes is wel heel leuk. De formule lijkt een beetje op een "liquid sand" finish, de lak glanst ook niet zo erg na het drogen en dat vind ik wel fijn, anders is het net iets te veel van het goede. 


Deborah Lippmann Glitter and be gay - candescent canary yellow glitter

Deborah Lippmann Glitter and be gay detail - deze heeft een gele basis, die wel transparant blijft en dat vind ik net iets minder mooi. De kleur is best dekkend na twee laagjes, mede door de vele, fijne en dunne glitters en pailetten, maar de gele basis laat het er een beetje apart uitziet, alsof ik gele nagels heb. Ik zou deze dus liever dragen over een donkerblauwe basislak, ik denk dat deze glitters dan veel beter uitkomen. De formule is opnieuw heel fijn!

Deborah Lippmann Rolling in the deep - mysterious midnight blue

Deborah Lippmann Rolling in the deep detail - ach...weer een mooie, nachtblauwe lak met een creme finish, dacht ik! Maar dat klopte toch niet helemaal, er zitten nl. toch wat shimmers in de lak al zijn het er vrij weinig. De finish oogt "gewoon" creme en dat vind ik prima, het maakt deze kleur een prima basis voor de Glitter and be gay en Va va voom glitters. Toch is de kleur zelf ook bijzonder chique en prime draagbaar, ik hou wel van nachtblauw.

Deborah Lippmann Va va voom - scintillating sparkling sapphire glitter
Deborah Lippmann Va va voom detail - last but not least, de all blue Va Va voom, die volgepakt is met blauwe glitters en pailetten in alle soorten en maten, volgens mij zitten er ook wat zilveren en paarse tussen, maar het is bijna niet meer te zien, ik was direct verblind door dit wonderschone lakje. 

Wat vind ik van de Deborah Lippmann Jewel Heist collectie?

Ik heb zoveel foto's gemaakt van deze nagellakjes, ze zijn dan ook behoorlijk fotogeniek, maar ik heb ze niet allemaal geplaatst, ik wil jullie geen foto overload geven en nu hebben jullie vast ook een goede indruk gekregen van de lakjes. 
Deze Jewel Heist collectie is echt prachtig, iedere kleur is uniek en perfect van kwaliteit, de glitterlakjes laten zich goed opbrengen en zorgen voor een dekkend resultaat. De basis van de glitters van Deborah Lippmann lijkt heel taai te zijn, waardoor de glitters zich goed laten verdelen, gewoon simpel met het kwastje. Je moet wel een klein beetje anders lakken dan een "normaal" lakje, want de glitters moeten even begeleidt worden over de nagels, daarna even laten drogen en nog een laagje opbrengen. Eigenlijk heel simpel, maar ik kan mij voorstellen dat het wat oefening vergt.
De lakjes zijn zeer lang houdbaar, de glitterlakjes zijn dan ook ideaal als je dagenlang plezier wilt hebben van jouw glittered manicure, vooral als je er een basislak onder draagt. Laughin to the bank en Rolling in the deep blijven bij mij meer dan 4 dagen mooi en zonder chips zitten, zorg wel voor een goede base- en top coat!

Glitternagellak verwijderen

Verwijderen is iets lastiger, maar met voldoende nagellakremover, wattenschijfjes en wat geduld moet dat ook geen probleem zijn, neem er alleen even de tijd voor en leg het wattenschijfje even op de nagel voordat je de nagellak eraf wrijft van nagelriem richting top van de nagel!

Verkooppunten
Deborah Lippmann nagellak is o.a. te koop in de online shop van De Bijenkorf, je betaalt daar EUR 20,95 per nagellakje (flesje 15 ml), maar er zijn ook nog andere Deborah Lippmann verkooppunten in Nederland en België:

 • Parfumerie Celeste Den Haag
 • Mostert en van Leeuwen Rotterdam
 • Skins Cosmetics Groningen
 • Bijenkorf Den Haag
 • Bijenkorf Rotterdam
 • Bijenkorf Amsterdam
 • Bijenkorf Utrecht
 • Bijenkorf Eindhoven
 • Hand & Foot Treatment Store Amsterdam
 • Het Haartheater Amsterdam
 • Babassu Skin & Spa Amsterdam
 • Babassu Skin & Spa Leiden
 • www.boozyshop.nl
 • Parfuma Antwerpen & www.parfuma.com
 • Senteurs D'ailleurs Brussel 
Tell me....welke bank ga jij beroven om al deze nagellakjes te kunnen kopen? Wat vinden jullie ervan?
Deel dit artikel
Back to top