Nagel & Handen

Essence Gel nails at home - how to & review (met filmpje)

Vorige week kreeg ik de langverwachte Essence Gel nails at home binnen en natuurlijk moest ik die direct even uitproberen. Vorig weekend heb ik mijn rechterhand voorzien van een french manicure die er 4 dagen prima op heeft gezeten. Vandaag heb ik voor jullie een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je de producten aanbrengt en natuurlijk vertel ik ook wat mijn ervaringen zijn. Kijk je even mee?

Het aanbrengen gaat behoorlijk simpel, je kunt binnen 5 a 10 minuten voorzien van mooie, glanzende en (eventueel) gekleurde nagels. Het enige wat je nodig hebt is een UV lamp (deze van Essence is een LED lamp) en een starterskit van Essence, die maar EUR 9,99 kost. Wil je een gekleurde manicure? Dan moet je er nog een nagellakje bij hebben, maar dat mag ook van een ander merk zijn.


Laten we de stappen even doornemen:

  1. Verwijder oude nagellak en maak de nagels schoon, duw de nagelriemen van te voren even goed los, maar forceer niets!  Gebruik geen handcreme of andere vettige producten voordat je aan de slag gaat en zet de UV/LED lamp klaar.
  2. Maak de nagels schoon met de Cleanser, gebruik een wattenschijfje dat niet pluist of doe het met een tissue. Let erop dat je de hele nagel goed schoonmaakt en ontvet, maar probeer de nagelriemen niet aan te raken, het is nl. een zeer uitdrogend product.
  3. Raak daarna de nagels niet aan, maar breng direct de Primer aan. Breng het zo dicht mogelijk bij de nagelriemen aan, maar niet op de nagelriemen zelf...ook dit is weer een zeer uitdrogend product. Je kunt direct door met stap 4.
  4. Breng de Peel off base coat aan, het is een vrij dikke, transparante substantie die je goed moet verdelen over de nagel. Breng het niet op de nagelriemen aan en zorg er vooral voor dat er aan de tips van de nagels genoeg basecoat zit, de laag moet best behoorlijk dik zijn, wees dus niet te zuinig. Leg nu jouw vier vingers plat in de lamp en zet deze aan.
  5. Na een minuut ben je klaar, herhaal stap 4 dan met de duim. Je kunt eventueel nog een minuutje extra onder de lamp, maar echt veel verschil maakt dat volgens mij niet.
  6. Na deze stappen zou je een gekleurde nagellak kunnen gebruiken, laat deze laag dan wel goed drogen! Dat kan niet onder de UV/LED lamp, dat heeft geen enkele nut...dat is wel het nadeel van deze methode. Bij andere gelnagellaksystemen heb je speciale lak, die je ook uithardt onder de lamp, dat is toch beter.
  7. Goed, over naar de laatste stap, breng de French gel top coat aan over de basecoat. Ook dit is weer een dikke substantie die niet zo makkelijk is aan te brengen, maar als je het voorzichtig doet lukt het wel. Probeer de lak netjes over de basecoat aan te brengen, zodat je geen randje ziet. Na het aanbrengen gaan jouw vingers (en daarna jouw duim) weer een minuutje onder de lamp.
  8. Nu ben je bijna klaar, de laatste stap is om de nagels helemaal schoon te maken met de Cleanser, deze stap is noodzakelijk en mag je niet overslaan!
  9. Wil je de gelnagellak verwijderen na een paar dagen, maak de nagellak dan voorzichtig los aan de zijkant van de nagel en trek het er voorzichtig af, dat lukt op zich wel maar soms blijven er nog wat restjes achter. Met een goede nagellakremover haal je die restjes er weer af.


Wat vind ik van Essence Gel nails at home?

Als je eens nieuwsgierig bent naar gelnagellak en niet al teveel geld wilt uitgeven, dan is deze kit echt een leuke koop! De UV LED lamp is een eenmalige uitgave, die je eventueel ook kunt delen met anderen (moeder, zus, buurvrouw, collega...). Volgens mij is dit trouwens een normale UV lamp en kun je ook andere UV lampen gebruiken, UV licht blijft tenslotte UV licht. Heb je al zo'n lamp, dan kun je die zeer waarschijnlijk gewoon gebruiken met de Essence gel nails at home.
In gebruik is het een handig systeem, al vind ik de combinatie met "normale" nagellak niet echt ideaal, de lak moet lang drogen want anders kun je de topcoat niet goed aanbrengen en kan het een knoeiboel worden. Ik snap dat Essence er zo wil zorgen dat je niet weer aparte lakjes moet kopen, maar toch is het daardoor niet te vergelijken met andere gelnagellaksystemen.
De Essence gel nails worden niet zo hard en stevig als andere gelnagellak, je kunt ze dus ook beschadigen aan scherpe of harde voorwerpen. Essence belooft dat je wel 2 weken plezier kunt hebben van jouw gelnagels, maar ik vraag mij af of je dat zult halen, misschien als je heel voorzichtig bent? En als je geen gekleurde nagellak gebruikt, alleen de french gel topcoat, dan misschien toch wel.
Toch valt het systeem niet tegen, zeker niet gezien de vriendelijke prijs en de fijne manier om de gelnagellak weer te verwijderen. Mijn nagels zien er na een paar dagen gelnagellak gewoon normaal uit, maar ik heb ze wel even moeten verwennen met wat Trind nail balsam en nail repair.

Waar koop je Essence gel nails at home?

Bij de grotere filialen van Kruidvat, die ook het grote nagellakschap hebben, dus niet overal helaas. Momemteel zijn de Essence gel nails op veel plaatsen uitverkocht, maar ze komen vast snel weer binnen. Wil je informatie over de prijzen van de losse producten, lees dan dit artikel nog even na.

Heb jij de Essence gel nails at home al getest? Wat is jouw ervaring? Kun je het ook vergelijken met andere gelnagellaksystemen?

Deel dit artikel
Back to top