Reviews

Lang verwacht en eindelijk te koop : Chanel CC cream

De CC cream van Chanel is al een behoorlijke tijd een groot succes in Azië, daardoor was ik behoorlijk nieuwsgierig geworden. Toen een kennis van mij deze zomer richting Singapore vloog, had ik al gevraagd een exemplaar mee te nemen, maar het bleek niet nodig. De Chanel CC cream is namelijk nu ook te koop in Europa, iets wat vooral goed nieuws is voor vrouwen die houden van een multi-functioneel product.

De CC staat bij deze creme voor Complete Correction, het is een creme die de voordelen van een complete gezichtscreme combineert met lang houdbare make-up, een ideale combinatie als je weinig tijd hebt maar wel een goed resultaat zoekt.

De Chanel CC cream zorgt ervoor dat:

  • de huid goed gehydrateerd wordt door de hyaluronzuur
  • de ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd en voorkomen door het actieve ingrediënt Rejuvenica
  • de huid verzacht wordt door korenbloemwater
  • de huid beschermt wordt tegen de schadelijke zonnestralen door een minerale zonnefilter
  • de huidtoon geëgaliseerd wordt door minerale pigmenten

Er is helaas maar één kleur : 32 Beige Rosé

Op de ingrediëntenlijst staan o.a. titanium dioxide die de huid beschermt tegen de zon, glycerine die het vocht in de huid bindt en vasthoudt, korenbloemwater dat de huid verzacht en hamamelis water dat de huid kalmeert.

De formule van de CC cream is licht en luchtig, laat zich goed verdelen over de huid en versmelt binnen een paar tellen met de huid, de finish is vrij mat en de dekking is matig tot medium. Ondanks dat de kleur vrij licht lijkt bij het aanbrengen, zie je vrijwel niets meer van de kleur na het aanbrengen.

voor de CC cream

na de CC cream, de huidtoon is wat egaler, de finish is mooi mat zonder onnatuurlijk te zijn

Wat vind ik van de Chanel CC cream?
In gebruik is de CC cream prettig, de creme is licht en luchtig, smeert goed uit en ruikt heerlijk fris, maar niet overheersend, naar bloemen. De CC cream blendt mooi met de huid, de finish is zeer natuurlijk en matteert de huid lichtjes. De dekking is echt minimaal, maar toch vind ik wel dat je verschil ziet, alsof er een dunne voile over de huid ligt die de huid net iets minder rood en vlekkerig maakt. Ik vind de CC cream wel wat droog aanvoelen, dus combineer ik deze altijd met een dagcreme, dat voelt fijner aan op mijn huid. Ik vind de CC cream wel een ideaal product voor een lazy sunday of een andere dag waarop je niet zoveel zin hebt om je op te maken, maar toch iets zoekt om de huid te verzorgen en te beschermen, dan ben je met deze CC cream echt goed uit. Ik vind de kleur voor mijn huid net iets te licht, maar als ik een bronzer kwast over mijn gezicht, dan is het eigenlijk wel weer prima. Ik vind vooral de lange houdbaarheid heel fijn, de CC cream gaat nl. totaal niet glimmen na een tijdje, iets wat BB creams vaak wel doen bij mij. Kortom, kwalitatief is de CC cream van Chanel prima in orde, al moet je niet al teveel dekking verwachten, uiteraard kun je de CC cream plaatselijk wel combineren met een foundation of concealer, zo krijg je precies het resultaat dat jij wenst.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het wel een duur product vind, 60 euro voor een tube van 30 ml is behoorlijk aan de prijs, zelfs voor een luxe merk als Chanel.

Waar koop je de Chanel CC cream?
De CC cream is sinds deze maand te koop bij alle Chanel verkooppunten, o.a. in de online shop van De Bijenkorf. De prijs is EUR 60,00 voor een tube van 30 ml, er is maar één, universele, kleur te koop nl. Beige Rosé.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Heb jij deze Chanel CC cream al eens getest? Wat is jouw ervaring ermee?

 

Deel dit artikel
Back to top