Nieuws

Inside Chanel - the story of Coco Chanel

Als grote Chanel fan kijk ik altijd uit naar de nieuwe filmpjes over de geschiedenis van Chanel, die te zien zijn op de speciale website Inside Chanel. Deze week kwamen er drie filmpjes tegelijk uit, niet over het bedrijf Chanel maar over de bijzondere grondlegster Gabriëlle "Coco" Chanel. Een vrouw die zich opgewerkt heeft van straatarme wees tot één van de invloedrijkste vrouwen van de laatste eeuw, een bijzonder verhaal....
De filmpjes zijn prachtig gemaakt, maar ook het verhaal wat verteld wordt is bijzonder, je moet je voorstellen dat in de tijd dat Coco leefde vrouwen het niet bepaald gemakkelijk hadden. Zeker niet in haar omgeving, een moeder die jong overlijdt en een vader die zijn kinderen achterlaat in een tehuis, een plaats waar niet bepaald veel liefde was te vinden (dat is waarschijnlijk een understatement), dat zal zeker niet makkelijk zijn geweest. Ik heb een aantal interessante boeken gelezen over het leven van Coco en telkens ben ik weer onder de indruk van de inventiviteit en haar doorzettingsvermogen, het is haar echt niet aan komen waaien.
Coco Chanel is zeker één van de meest invloedrijke vrouwen van de laatste 100 jaren, in de mode- en beautywereld is ze nog steeds een grote naam, zelfs maar dan 40 jaar na haar dood. Zelfs nu vinden we haar invloed terug in de mode, op de catwalk bij Chanel en andere merken, maar ook in de parfumerie is haar invloed nog steeds een groot succes, denk maar eens aan Chanel No.5!

Wil je meer weten over Chanel, bezoek dan Inside Chanel eens : inside.chanel.com

Deel dit artikel
Back to top