Reviews

Chanel no. 5 - speciale editie voor kerst

Heel lang geleden, toen ik nog een jong meisje was stond er bovenaan mijn verlanglijstje voor kerst, een echte fles Chanel no.5! Maandenlang had ik er al naar uitgekeken, ik denk dat ik toen een jaar of 15 was, je kent het wel...dan kun je heerlijk smachten naar iets wat je wilt! En jawel, onder de kerstboom vond ik toen echt mijn allereerste fles Chanel No. 5, ik was natuurlijk helemaal gelukkig, dat kun je je vast voorstellen. Nu is het weer bijna kerstmis en bracht dit keer niet de kerstman in zijn slee, maar de koerier in een witte bus, mij de nieuwste versie van een fles Chanel no. 5, speciaal voor kerstmis uitgebracht als het perfecte kerstkado! Kijk snel even verder....

In 1921 vond Gabriëlle "Coco" Chanel dat het tijd werd voor een eigen parfum, naast de kleding, tassen en accessoires die ze al op de markt bracht. Uiteraard werden er verschillende parfums voor haar gemaakt, op basis van haar wensen, waar zij haar keuze uit heeft gemaakt....je raadt het al, het was de vijfde fles uit een serie van in totaal 10 parfums! Niet voor niets was no. 5 haar keuze, ze geloofde stellig in het geluk van het getal 5, dat was ook de reden waarom de parfum op de 5e dag van de 5e maand in 1921 uitkwam. Een kleine tip van Coco....breng dit parfum aan op alle plaatsen waar je gekust wilt worden!


Nu zijn we maar liefst 90 jaar verder en is Chanel no. 5 nog steeds een zeer geliefd parfum, met recht kun je dit een echte klassieker noemen! De geur is als volgt samengesteld:

  • Top noten: aldehyden en oranjebloesem.
  • Hart noten: jasmijn, roos uit Grasse en ylang ylang.
  • Basis noten: sandelhout, vetiver, muskus en vanille
In de jaren is er niets veranderd aan de geur, maar de verpakkingen zijn langzaam maar zeker toch wel iets gemoderniseerd, zo ook in deze speciale kerst-editie.
De nieuwe fles bevat 100 ml eau de toilette, de iets lichtere versie van Chanel no.5, de flacon is vierkant van vorm, net als de normale verpakking van de eau de toilette. In tegenstelling tot de normale verpakking heeft deze versie een vierkante dop en een spraydop, de uitstraling van de fles vind ik net iets stoerder dan de flacons van de parfum en eau de parfum versie''s, misschien ook wel iets moderners! Als extra modern tintje is de dop ook nog eens magnetisch, net zoals de dop van Bleu de Chanel, ik moet zeggen dat het naast leuk ook vooral erg handig is!
De geur is een echte klassieker en mag gerust een beetje ouderwets genoemd worden, als je de geur vergelijkt met de geuren die tegenwoordig op de markt worden gebracht. Maar dat de geur een favoriet is bij veel vrouwen mag ook duidelijk zijn, anders hou je het natuurlijk niet zolang vol op een snel veranderende parfummarkt. De ingrediënten roos, jasmijn, muskus en vanille zijn natuurlijk ook bijzonder geliefde geurnoten, die heel veel vrouwen aanspreken. Ondanks dat dit niet mijn favoriete parfum is (tja, ik moet wel eerlijk zijn), gebruik ik het toch eigenlijk wel heel vaak, het geeft mij een bijzonder chique, klassiek gevoel dat vooral past bij een nette of feestelijke outfit, de high heels en mooie Chanel Rouge Coco lipstick zijn toch zeker ook musthaves als je Chanel no. 5 draagt! Maar toch...zelfs een stoere outfit heeft wat extra''s als je Chanel no. 5 draagt! Daarnaast is het een geur die bijzonder lang houdbaar is, je ruikt hem dan ook overal in terug, in iedere jas, kraag of sjaal die je gedragen hebt ruik je Chanel no. 5 keer op keer en dat is erg prettig!
Deze speciale editie Chanel no. 5 eau de toilette van 100 ml kost EUR 91,00 en kun je vinden bij de Chanel verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora, MOOI Parfumerie en de Bijenkorf. Chanel is trouwens niet online te koop, uitsluitend in hun eigen webshop die weer niet in Nederland levert, je moet er dus even een tripje voor naar de winkel plannen! Voor de liefhebbers van Chanel no. 5 is dit natuurlijk wel een ultiem kerstkado! Oh ja, morgen nog een andere fijne Chanel kerst tip.....
Deel dit artikel
Back to top