Swatches

Koraalkleurige nagellakjes op een rijtje!

Koraalkleurige nagellakjes hebben we vorige jaar veelvuldig voorbij zien komen. Ik ben zelf dol op deze tint, niet alleen omdat het een enorm draagbare kleur is, maar ook omdat je met en blekere huid de zomer echt een klein beetje in huis haalt wanneer je een koraalkleurige nagellak draagt. Kortom: We houden koraal er gewoon nog een jaartje in, vinden jullie ook niet?Wanneer je de kleurenschema''s bekijkt dat heb je donker en licht koraal. Grappig genoeg vinden we koraal veelal een oranjetint terwijl donker koraal juist afstamt van rood en lichtkoraal van roze. De donkere tinten zijn dus rood met een vleugje roze en de lichtere tinten roze met een vleugje rood. Snappen jullie het nog een beetje? Enfin: Niemand die verder op kleurenschema''s let: Dus houden we het gewoon om oranje met een vleugje roze!

Ik ben gek op koraalkleuren. Toen ik een eeuw terug (nou ja dat valt op zich dan ook wel weer mee) de Chanel Orange Fizz voor de eerste keer op mijn nagels droeg was ik eigenlijk direct verkocht. Allereerst natuurlijk door de bijzonder mooie kleur, maar ook omdat mijn lichtere huid direct een tintje donkerder leek te zijn. Gezichtsbedrog, maar toch, een tintje is een tintje! 
We weten natuurlijk allemaal wel dat heftige kleuren deze zomer hoogtij vieren, en daarnaast moeten we met z''n allen massaal aan de gele lakjes, maar gelukkig zijn er ook een aantal fabrikanten die ook deze zomer hebben gedacht aan een koraalkleurige nagellakje. Vandaag heb ik een aantal van mijn favoriete lakjes voor jullie op een rijtje gezet.

De nagellakken op de eerste afbeelding zijn ultiem koraal. MAC Malibu Peach komt uit de Spring Forecast 2 collectie en dat maakt deze nagellak vrijwel direct tot een lastig te verkrijgen item. Niet te lang treuren want de Catrice I Scream Peach nagellak ligt in vrijwel alle Kruidvat schappen en komt redelijk dicht in de buurt van de MAC variant. Chanel Orange Fizz, tja dat is stiekem een klein beetje mijn lievelingetje. Deze nagellak is toegevoegd aan het vaste Chanel assortiment en dus het hele jaar door verkrijgbaar bij een Chanel verkooppunt bij jou in de buurt. Marrakech is onderdeel van de Herome Morocco zomercollectie en bevat in tegenstelling tot de andere creme nagellakjes op het rijtje een prachtige warme shimmer.
Hieronder zie je De Diamond Cosmetics Orange Blush nagellak die momenteel nog steeds verkrijgbaar is. De Cute As A Button variant uit de ESSIE Summer 2009 collectie daar moet je waarschijnlijk wel eventjes naar zoeken. De kleuren zijn redelijk vergelijkbaar, al bevat de Essie nagellak een vleugje meer roze. Zoya heeft Maya uitgebracht, een prachtige koraal nagellak met veel roze, deze kleur is bright en lekker aanwezig. Orly Ole komt uit de Viva Summer collectie van 2010. Een fantastische kleur, maar is helaas wederom redelijk lastig verkrijgbaar in Nederland.
Stiekem is de Nars Orgasm nagellak natuurlijk niet echt koraalkleurig, maar hij is wel enorm mooi, vandaar dat ik hem er gewoon heel eigenwijs tussen heb geplaatst. De nagellak is redelijk sheer en je hebt er wel een paar laagjes van nodig, maar denk er ook eens aan om deze kleur als top coat te gebruiken, prachtig! De So Much Melon Drama nagellak komt uit de Urban Blooming lente collectie van Dashing Diva. Een zeer zachte en draagbare nagellak. De SpaRitual Face of Destiny nagellak valt een beetje onder dezelfde noemer. Ook dit is een zachte koraalkleurige nagellak met een prachtige creme finish.


Ik heb alle kleurvarianten natuurlijk ook nog even op een nagelwieltje aangebracht voor jullie. Eigenlijk valt het meteen dat alle lakjes echt broetjes en zusjes van elkaar zijn, vooral de midden koraalkleurige tinten lijken behoorlijk op elkaar.

.Inspiratie voldoende dacht ik zo! Koraal kan eigenlijk altijd, is een mooie verzorgde kleur en doet het vooral tijdens de zomermaanden erg goed. Ik ben uitermate benieuwd naar jullie koraal-favoriet! Nog niet in huis? Dan raad ik je zeker aan om een van de bovenstaande kleuren eens uit te proberen, ik weet zeker dat je er heel vrolijk van wordt!

Deel dit artikel
Back to top