Nieuws

De iconische commercials van Chanel, van 1986 tot 2012

Toen ik nog een klein meisje was...nu ja, zo rond mijn puberteit, kwam ik ze voor het eerst bewust tegen: de prachtige reclamecampagnes van Chanel. Eerst in de etalage van Parfumerie Douglas in Dordrecht (een hele kleine zaak waar ik iedere zaterdag kwam), later ook in magazines zoals Avantgarde en weer later op t.v. in de bijzondere commercials. Chanel heeft ze nu op YouTube gezet, kijk je mee naar mijn favorieten?

Ik heb ze op volgorde gezet, van de nieuwste naar de oudste die ik mij goed kan herinneren, op het YouTube Kanaal van Chanel staat nog een oudere commercial uit 1973, maar die heb nooit bewust gezien (ik was toen 3 jaar). Welke commercial kan jij je als eerste herinneren?

Coco Mademoiselle : the film uit 2011 met in de hoofdrol Keira Knightley

Le Film - Chanel no. 5 uit 2004 met in de hoofdrol Nicole Kidman

Le Loup - Chanel no. 5 uit 1998 met in de hoofdrol Estella Warren

L''esprit de Chanel - Coco uit 1991 met in de hoofdrol Vanessa Paradis

Le Carlton - Egoïste uit 1990 (geweldig!!!)

Monuments - Chanel no.5 uit 1986 met in de hoofdrol Carole Bouquet - mijn favoriet, mede dankzij de wonderschone Carole, zo wil ik later ook worden!

Ik kan er hele dagen naar kijken, ze brengen mij ook weer echt even terug naar die tijd, zo leuk om dan weer te beseffen dat je 16 was toen je die commercial voor het eerst zag, het lijkt als de dag van gisteren. Maar dat is natuurlijk niet zo, 1986 is alweer 26 jaar geleden, ik word oud!

De drie laatst toegevoegde video''s zijn heel kort en er is weinig in te zien, alleen iets in te horen. Natuurlijk weten jullie allang wie de man is die de teksten uitspreekt....op 15 oktober 2012 om 12:01 uur Parijse tijd weten we meer!

Deel dit artikel
Back to top