Nagel & Handen

Bourjois Gold is black nagellakken & topcoat

Toen ik vorige week een drogisterij op de Champs-Elysees binnenging viel mijn oog op het grote Bourjois meubel. Bovenop dat meubel zag ik nagellakjes staan die ik niet eerder had gespot, zwart en goud...zag er super uit. Gelukkig liggen ze inmiddels ook in Nederland in de winkel, Bourjois brengt goud helemaal terug in de Gold in Black collectie. Kijk je mee naar de swatches?

De collectie bestaat uit twee mooie donkere lakken, Monster blood en Dangerous Wish, en 3 glinsterende topcoats die natuurlijk weer prima combineren met de basislakkken. Natuurlijk kun je ze ook combineren met andere lakjes, daar zijn ze meer dan geschikt voor. Kijk even mee naar de foto's:

29 Monster Blood - een zwart bruine lak met zeer fijne gouden shimmer, waardoor de kleur meer leeft en een mysterieus effect heeft. De geltextuur is zeer makkelijk op te brengen en dekt geweldig, één laagje is meer dan genoeg zoals je ziet op de foto. De droogtijd is heel kort en vooral het kwastje is heel fijn, breed genoeg om de nagel in één streek te lakken.

30 Ghost lovers (over Monster Blood) - een transparante top coat met nog meer gouden shimmer, het maakt Monster Blood een stuk gouder, maar je ziet de basis er nog goed doorheen. Je zou deze topcoat ook los kunnen gebruiken, maar je moet dan wel een paar laagjes aanbrengen om deze dekkend te kunnen maken, iets wat niet zo heel mooi is omdat de textuur inderdaad wat gel-achtig is.

31 Dangerous Wish - een zwart/groene basislak met pailetten in alle vormen en kleuren, van kleinere in de kleuren groen en goud, tot mooie platte zeskantige pailetten die jouw nagels behoorlijk laten glinsteren. Deze lak heeft wel twee laagjes nodig, op die manier verdeel je de pailetten ook veel mooier. Misschien is het handig om te weten dat de nagellakjes allemaal heel glad aanvoelen na het aanbrengen, je voelt de pailetten of glitters niet zitten.

32 Vampire vanity (over Monster Blood) - transparante top coat met gouden flakes in allerlei, grillige vormen. Deze top coat doet mij een beetje denken aan The man with the Golden gun van OPI, ken je die nog? Natuurlijk ging het daar wel om 18 karaat bladgoud en dat is hier niet het geval, toch is het effect vrijwel gelijk. Mocht je nog naar zo'n top coat op zoek zijn, bij Bourjois vind je deze tijdelijk, zeker de moeite waard!

33 Enchanting Potion (over Monster Blood) - zoek je fijnere glitters van hetzelfde formaat dan is dit meer jouw top coat, de glitters laten zich goed verdelen en geven een feestelijk effect. Ik vind de glitters wel een beetje groenig, iets wat met een zwarte basis mooi is, maar of dat in iedere combinatie werkt, weet ik niet?
Ik hou wel van dit soort donkere lakken, zeker als ze gecombineerd worden met goud, het geeft een mysterieus effect. Vind je het iets teveel voor overdag, dan kun je ze natuurlijk ook in de avond dragen of bewaren voor een feestje. In gebruik zijn deze Bourjois nagellakken erg fijn, ze brengen makkelijk aan door het brede kwastje, drogen snel en blijven zeker een dag of drie zitten zonder topcoat. De Bourjois Gold is back collectie ligt nu in de winkels, de lakjes kosten EUR 8,49 per stuk.

Met welke kleur nagellak zou jij de top coats combineren? Ook met een donkere basis of juist met een vrolijkere kleur? Wat vind jij van de nagellakken van Bourjois?
Deel dit artikel
Back to top