Nagel & Handen

Orly Surreal herfst nagellak collectie 2013 - swatches

Orly nagellak hebben jullie een tijdje gemist op Beautyscene en dat is best jammer. Dit Amerikaanse merk maakt mooie nagellakken en andere (professionele) nagelproducten van hoge kwaliteit. In nagelsalons door heel Nederland wordt dit merk heel veel gebruikt, misschien ken jij het merk daar wel van. Vandaag laat ik jullie weer eens swatches zien, om precies te zijn van de Surreal collectie die bepaald geen typische herfstcollectie is met de frisse blauwe en roze tinten. Kijk je even mee?

Wat de inspiratiebron precies is geweest weet ik niet, maar het heeft zeker iets te maken met de dame hierboven die met kaketoe op haar hand uit een schilderij hangt dat in de lucht zweeft. Behoorlijk surrealistisch natuurlijk en dat verklaart zeker de naam van de Surreal collectie. Frisse roze, paarse en blauwe tinten...een kleurenpalette dat je misschien niet verwacht in dit jaargetijde, maar het is daarom wel een opvallende collectie. Kijk even mee naar de swatches die er goed uitzien in het zonnetje dat deze week nog scheen!

Orly Pink waterfall - een prachtige, Barbie roze creme nagellak die in één laagje al prima dekt. Dit is een behoorlijke knalkleur en reken maar dat je er opmerkingen over krijgt, meer roze krijg je een nagellak niet!

Orly Purple poodle - een ietwat transparante, fuchsia lak met fijne, paarse glitters die in twee laagjes prima dekt, de combinatie is behoorlijk apart en zeker opvallend.

Orly Angel rain - een prachtige hemelsblauwe lak met roze en witte shimmer, een kleur die je heel soms weleens ziet tijdens een mooi zonsondergang. De kleur is dekkend in twee laagjes, maar let er wel op dat je de lak niet te dik aanbrengt, dan krijg je nl. aparte vormen in de lak zoals je op mijn bovenste vinger kunt zien. Het ligt echt aan het opbrengen, kijk maar naar mijn pink, daar zit de kleur er wel perfect op. Dit is echt een mooi en bijzonder kleurtje!

Orly Teal unreal - een mooie teal nagellak mag echt niet ontbreken in iedere nagellakcollectie, deze zou er prima in passen wat mij betreft. Het is een heldere teal tint die in één laagje niet helemaal 100 % dekt, maar wel bijna zoals je kunt zien, als ik nog een laagje aanbreng dan is de lak wel helemaal dekkend. De kleur is niet echt uniek trouwens, ik heb best heel wat soortgelijke tinten in mijn stash gevonden!

Orly Pixie powder - een transparante lak met paarse en witte glitters, die het vooral goed zal doen als top coat, want zoals je ziet kun je na twee laagje nog niet echt zeggen dat de nagellak goed dekkend is. Natuurlijk kun je de lak zo heus wel dragen, het geeft een leuk transparant effect dat door de kleur echt wel schattig is. Persoonlijk zou ik de lak toch combineren met een gekleurde nagellak, misschien een mooie paarse of juist met een donkere basiskleur?

Orly Digital glitter - glitters galore in deze nagellak die ook weer beter geschikt is als top coat. Het is een vrij donkere combinatie van paarse, groene, blauwe, rode en zilveren glitters van hetzelfde formaat (misschien zijn er nog wel meer kleuren, maar dat is lastig te zien) die ook weer prima te combineren is met een gekleurde basis. Op de foto draag ik twee laagjes, de glitters laten zich niet zo heel makkelijk verdelen helaas.
De nagellakken van de Surreal collectie zijn allemaal prettig om aan te brengen, de lak is vrij dus en hecht goed en makkelijk aan de nagels, ze drogen snel waardoor je twee laagjes binnen 5 minuten op alle 10 de nagels hebt aangebracht. De lakken zijn behoorlijk lang houdbaar op de nagels, juist omdat de textuur vrij dun en flexibel is, hierdoor heb ik de roze Pink waterfall zonder topcoat 4 dagen lang gedragen, een prima resultaat. Natuurlijk kun je ook nog een top coat aanbrengen om dit nog te verlengen,

Orly nagellakken koop je online o.a. bij The Make Up Spot, maar je kunt ook op zoek gaan naar een nagelsalon bij je in de buurt (via www.orly-nederland.com). Je betaalt voor een groot flesje nagellak van 18 ml EUR 12,95, een redelijke prijs, zeker als je bedenkt dat de meeste merken minder nagellak in een flesje doen. 

Ken jij de nagellakken van Orly en wat vind je van deze Surreal collectie? 
Deel dit artikel
Back to top