Nagel & Handen

Orly Blush lente nagellak collectie 2014 - swatches & review

Orly nagellak is misschien wel onbekender dan grote en bekende merken als OPI en Essie, maar in kwaliteit doet de nagellak er zeker niet voor onder. De nieuwe lente collectie Blush bestaat uit een mooie combinatie van nude tot roze tinten in verschillende finishes, die prima lakken en veelal een mooi effect geven. Hou jij van rustige, maar wel frisse kleurtjes in blozende tinten, dan moet je binnenkort eens bij de nagellakjes van Orly gaan kijken.

De lakjes van Orly zitten in zeer grote flesjes (er zit 18 ml in) met een fijne, zwarte rubberen dop die perfect is voor een goede grip (en dus trillingsvrij lakken). Het kwastje is niet zo breed, maar de haartjes waaieren wel goed uit tijdens het lakken, dat is wel zo prettig. De lakjes zijn vrij dun van textuur en je neemt al snel veel nagellak op het kwastje, knoeien ligt dus op de loer! Laat het kwastje even uitdruppelen voordag je deze naar jouw nagels brengt, anders breng je snel teveel nagellak op. De lakjes hebben allemaal twee laagjes nodig voor een goede dekking, kijk maar even mee naar de swatches....


Orly Naked canvas - een off-white nagellak met een lichte roze shimmer, gelukkig geen parelmoeren finish, maar een modernere versie die de kleur mooi levend maakt waardoor de kleur echt erg mooi wordt.

Orly Dare to bare - een lichte beige-roze tint die niet al te koel is qua tint, waardoor deze de handen niet bleek maakt, mede door de mooie natuurlijke glans. Heb je een lichtere huidskleur dan ik? Dan kun je met deze kleur de perfecte "mannequin manicure" maken...handen als die van een paspop!

Orly Flawless flush - een bleke lila tint met zeer fijne witte shimmers, een kleur als een mooie, tere bloem en perfect passend in het lentezonnetje van vandaag!

Orly Classic contours - een klassieke roze-taupe tint die mooi glanst, waardoor de kleur niet saai wordt maar juist sprankelt, een warme kleur die je altijd en overal kunt dragen waar het een beetje bescheiden moet zijn qua kleur.

Orly Cheeky - NARS Orgasm in een flesje...zo kun je Cheeky toch wel omschrijven, een frisse perziktint vol met fijne gouden shimmers, een heerlijk zomerkleurtje!

Orly First blush - dit is misschien de minst bijzondere lak van de collectie, maar dat maakt de fris roze cremelak niet minder mooi, al kan ik mij wel voorstellen dat je zo'n kleurtje misschien al wel in huis hebt?

Orly verrast mij iedere keer wel met zijn mooie, samenhangende collecties, ze zijn echt iedere keer behoorlijk anders en daardoor uniek. De Blush collectie laat mooie lakjes zien in een leuke range van "muted" kleuren met verschillende finishes. De kwaliteit van de lakjes is goed, al vind ik de structuur net iets te dun naar mijn "smaak", maar het resulaat blijft desondanks mooi. Ze drogen snel en ze worden goed hard, waardoor je best lang netjes blijven op mijn nagels. Mijn favorieten van deze collectie is de lichtste van het stel Naked Canvas en de frisse Cheeky is ook heel erg leuk!

Orly heeft naast gekleurde nagellakken trouwens ook een heel assortiment verzorgingsproducten voor de nagels, waaronder de fijne Bonder basecoat en de Ridgefiller (die maakt geribbelde, niet-gladde nagels weer mooi glad). Je koopt Orly producten bij nagelsalons door Nederland en (gelukkig voor ons) ook bij een aantal online shops waaronder The Make Up Spot, waar je deze "Blush" nagellakjes koopt voor EUR 13,50 per stuk (omgerekend naar de hoeveelheid die je krijgt is dat best een prima prijs!).

Heb jij weleens nagellakjes of andere producten van Orly getest? Wat vind jij eigenlijk de mooiste lente nagellakcollectie van 2014? Ga je voor rustige tinten of heb je toch liever knalkleuren?

Deel dit artikel
Back to top