Nagel & Handen

Essie Luxeffects topcoats swatches- nu vast in de collectie

In 2011 bracht Essie een serie bijzondere topcoats uit onder de naam Luxeffects. Deze topcoats waren toen behoorlijk gewild en nog lastig verkrijgbaar omdat Essie nog maar amper in Nederland te koop was. Gelukkig is dat veranderd en kunnen we de nagellakjes van Essie nu overal vinden, inclusief de Luxeffects topcoats want die zijn opnieuw uitgebracht en blijven in het assortiment. Ik kan ze je zeker aanraden, kijk maar mee naar de swatches!

De oorspronkelijke Luxeffects topcoats komen exact overeen met degene die nu zijn uitgekomen op één lakje na, de blauwe glitter topcoat Stroke of brilliance heeft de Shine of the times vervangen. Check dus wel even jouw Essie stash voordat je deze lakjes meeneemt als je bij DA of Etos bent, wie weet heb je deze in 2011 ook wel gekocht? Ik had ze in elk geval toen wel gekocht, in dit oudere artikel vind je ook wat foto's en swatches.

De Essie Luxeffects zijn echt bedoeld als topcoat, je zou ze eventueel wel zo kunnen dragen, maar ik vind vooral de glitter topcoats erg lastig om dekkend op te brengen. De basis is nl. vrij dik en je brengt snel een te dikke laag aan als je de glitters een beetje wilt laten dekken. Daar heb je absoluut geen last van als je ze als topcoat gebruikt, dan breng je maar een heel dun laagje aan en dat effect is mooi. Kijk vooral even mee naar de swatches over een zwarte nagellak.


Essie Pure pearlfection (over The New Black zwart) - transparante topcoat met hele fijne zilveren shimmer


Essie As gold as it gets (over The New Black zwart) - transparante topcoat met iets grovere gouden shimmer


Essie A cut above 
(over The New Black zwart) - transparante topcoat met grove en fijnere glitters in roze


Essie Stroke of brilliance 
(over The New Black zwart) - transparante topcoat met grove en fijnere glitters in lichtblauw


Essie Set in stones 
(over The New Black zwart) - transparante topcoat met grove en fijnere glitters in roze
Je kunt de Essie Luxeffects topcoats uiteraard dragen over elke andere nagellak, dat hoeft zeker niet persé een Essie lakje te zijn, maar dat kan uiteraard wel. Probeer vooral lekker creatief te zijn, je kunt de kleuren perfecte combineren met vrijwel alle tinten. Ik heb nu alleen voor zwart gekozen, maar blauw is bijvoorbeeld ook een prachtige combinatie met de zilveren Set in stones. En als je een bordeaux lakje hebt dat best wat feestelijker mag, kun je heel goed een laagje As gold as it gets er overheen aanbrengen, dat is zo gepiept en het resultaat is leuk. De glitters laten zich makkelijk verdelen, dat is heel fijn.

De Essie Luxeffects topcoats gaan deel uitmaken van het vaste Essie assortiment en dat is fijn, want het zijn mooie, gevarieerde topcoats tegen een mooie prijs (EUR 9,99 per stuk flesje 13,5 ml). De topcoats drogen snel en worden behoorlijk hard, mits je ze echt goed laat drogen, dan zou je niet eens een aparte topcoat hoeven dragen. Heb je haast? Dan gebruik je de Essie Good to go topcoat (EUR 14,99), zeker een aanrader! Je vindt de nagellakkken, topcoats en overige producten van Essie bij DA, Etos en Bol.com.

Heb jij deze Luxeffects lakjes in 2011 ook al eens gekocht? Of kende je Essie toen nog niet?

Deel dit artikel
Back to top