Nagel & Handen

Chanel Top coat velvet & Pirate (met een paar dupes)

In het artikel over de nieuwe Rouge Allure Velvet lipsticks van Chanel hebben jullie al kunnen lezen dat Chanel nu ook een matte topcoat heeft uitgebracht. Natuurlijk is dat wel een tikje laat, want de matte nagellaktrend is alweer even uit, desondanks is de topcoat wel erg de moeite waard! Kijken jullie even mee naar het resultaat op de rode Pirate nagellak?Pirate is één van de drie kleuren nagellak die is uitgekomen in de Rouge Allure Velvet collectie, de nagellak blijft deel uitmaken van het vaste Chanel assortiment. Gelukkig maar, want zo''n mooie, klassieke rood met een roze ondergrond kunnen we altijd wel waarderen.
Pirate is een licht jelly-achtige nagellak die ondanks de twee laagjes nog een hint van transparantie heeft, de glans is behoorlijk en eerlijk gezegd voor mij persoonlijk een tikje too much.Gelukkig is daar dan de Top coat velvet ofwel de mat top coat to the rescue, met slechts een dun laagje over de (opgedroogde) Pirate nagellak krijg je direct een heel ander effect. Het effect van de top coat is fluweelachtig mat, de kleur lijkt iets te veranderen, maar dat blijkt toch te komen doordat de lichtinval compleet anders is. Op de onderstaande foto heb ik één nagel voorzien van de topcoat, op de volgende foto heb ik ze allemaal voorzien van een laagje. 

Ik vind het effect erg mooi, de kleur blijft mooi sprekend en de hoogglans, die ik dus niet zo heel mooi vind op deze lak, is weg. De top coat zorgt niet alleen voor het matte effect, maar beschermt de nagellak ook tegen beschadigingen, dat doet deze trouwens uitstekend. Vorige week droeg ik de lak (met matte top coat) drie dagen zonder beschadigingen. Na het fotograferen van Pirate (toch niet geïnspireerd door OPI''s Pirates of the Caribbean?) ben ik in mijn stash even op zoek gegaan naar soortgelijke kleurtjes. Ondanks dat ik niet zo''n grote fan ben van rood, heb ik er toch nog heel wat gevonden, kijken jullie even mee?


Illamasqua Throb, Bourjois So laque Rouge escarpin, W.I.C. by Herome New York, Essie First danceRimmel Red obsession, Bourjois 10 jours nr. 21, NARS Jungle red, Chanel PirateDior Masaï red, OPI Little red wagon, MAC Obey me, Mavala Macao


Ik vind zelf Essie First dance nog het meeste lijken op Chanel Pirate, vooral door de semi-jelly finish en de roze ondergrond (iets wat je goed ziet bij het opbrengen van het eerste laagje). Ik heb de kleurtjes hieronder nog even naast elkaar geswatcht en heb daarna op beide eerst de Chanel mat top coat aangebracht en als laatste ook op beide de Essie matte about you topcoat (op de buitenste twee swatches).


links Essie, rechts Chanel
De finish van de Chanel mat top coat is echt veel mooier, iets wat ook komt omdat volgens mij het kwastje van Essie (dat zijn de twee buitenste swatches) een beetje vies was (oeps...). Toch is de finish van Chanel veel "fluweliger", het lijkt wel zachter.Zijn jullie al overtuigd van de Chanel Top coat velvet of laten jullie de matte nagellaktrend aan jullie voorbij gaan? De combinatie tussen de matte lipsticks en de matte nagellakjes van Rouge Allure Velvet is natuurlijk wel heel leuk, toch maar een kans geven?

De Chanel Top coat velvet is vanaf nu te koop bij de vaste Chanel verkooppunten voor EUR 22,50. Je kunt de topcoat gebruiken over alle nagellakjes, tenminste dat heb ik zo ondervonden, volgens Chanel zou de topcoat alleen werken over hun eigen lakjes (dat is dus niet zo.... *wink). De Chanel nagellakjes waaronder Pirate kosten EUR 22,00 per stuk.

Deel dit artikel
Back to top