Blogs & Editorial

Winter (beauty) tag - beantwoord vragen over de winter

Gisteren las ik op de website van vriendin Cynthia (MisslIpgloss) de winter beauty tag, zo leuk om te lezen! En aangezien het sinds gisteren officieel ook winter is geworden, leek het mij leuk om de vragen van de tag ook te beantwoorden. Winter is misschien wel mijn favoriete seizoen, ook al ben ik zelf midden in de zomer geboren. Ik kan zelf nog net iets meer genieten van een mooie winterdag, waarop het ijskoud is met een stralend blauwe lucht, warme chocomelk met slagroom erbij, UGG's aan en geniet maar. 

Winterse beauty essentials?
Olie...in alle soorten en maten, zowel voor mijn lichaam, gezicht en haar, dat is wat mijn huid zeker nodig heeft in winterse omstandigdheden. En natuurlijk mogen een goede handcreme en fijne lipbalsem ook niet ontbreken, momenteel gebruik ik de handcreme van La Mer veel en mijn lippenbalsem is eigenlijk altijd van Elizabeth Arden (Eight hour cream).

Winterse fashion essentials?

Als het echt koud is (denk dik onder nul) dan draag ik mijn warme Moncler jas met echt dons, maar ik heb ook andere jassen die fijn zijn en niet zo erg warm. Die combineer ik dan met een shawl van Repeat, leren handschoenen en een mutsje, nu van Orginal Mocros, maar ik heb nog wel wat andere in de kast liggen. Als het sneeuwt dan draag ik snowjoggers en als het alleen maar koud en glad is, dan meestal UGG's (die ik al draag sinds 2001 ongeveer, ik heb ze dan ook in alle maten en kleuren, momenteel zijn de korte zwart mijn favoriet).

Favoriete winter accessoire?
Winterbanden....mag dat ook? Ik hou enorm van autorijden en ik heb een behoorlijk snelle auto (momenteel een VW Golf GTI) die ik graag goed en veilig op de weg hou als het winter is. Winterbanden zijn dus essentieel! Saai he?

Favoriete winternagellak

Ik vind Sleigh ride for two i.c.m. de Pure topcoat van OPI wel een mooie combinatie, maar van Rouge Moiré van Chanel, Tuxedo Black & Chrome van Bobbi Brown en Sable collar van Essie kan ik deze winter ook heel blij worden. Maar eerlijk is eerlijk, ik wissel echt teveel af om één favoriet te hebben, er zijn ook zoveel mooie lakjes.


Warme chocolademelk of gluhwein?
Warme chocomelk natuurlijk, vooral als het de echte van Nutricia is, die niet al te warm moet zijn en voorzien van een dikke schep zelfgeklopte slagroom, wat heerlijk! Thuis drink ik het niet zo vaak en buitenshuis ook niet echt, maar als het echt koud is, dan moet het gewoon. Liefst trouwens met een lekker stuk zelfgebakken appeltaart!  Van gluhwein hou ik niet echt, ik hou eigenlijk helemaal niet van rode wijn, ik ben een saaie witte wijn drinker, liefst zo droog mogelijk!

Favoriete winter geurkaars?

Dat is lastig kiezen, want deze winter heb ik veel nieuwe favorieten ontdekt, laat ik er een paar noemen : Melchior van Cire Trudon, Pomegranate Noir van Jo Malone, Ambre van Diptyque, Noël van Annick Goutal en Pomandre van Diptyque, die al heel lang favoriet is in de winter. Ik kan dus niet zonder geurkaarsen in huis, al vind ik een lekker haardvuurtje ook best lekker ruiken.

Snowboarden of skieen?
Ik kan niet snowboarden maar op de skies kan ik een klein beetje uit de voeten, ik ben echt geen expert! We zijn dan ook geen fanatieke wintersporters, maar gaan weleens een weekendje richting Duitsland als er genoeg sneeuw ligt. Ik moet eerlijk zeggen dat we meer voor de sfeer gaan, dan om fanatiek de pistes af te gaan...al is het ook wel weer leuk om te doen als je er eenmaal bent.

Heb je weleens geschaatst en kun het goed?
Wat is dat nu voor vraag aan een Hollandse? Natuurlijk kan ik schaatsen, vroeger deed ik het iedere dag als het kon op natuurijs en iedere week tijdens het discoschaatsen op de ijsbaan. Nu ga ik zeker weten schaatsen als er weer ijs ligt, gezellig met de kids en de rest van de familie. We wonen aan de Binnenmaas en dat is altijd geweldig als je daar op kunt schaatsen, de laatste keer was begin 2012 en het mag van mij begin 2014 zeker weer, love it! Oh ja, ik kan schaatsen, maar kleine rondjes en meer voor de fun dan dat ik lange afstanden schaats, ik kan wel achteruit schaatsen.....haha, knap hè?

Sneeuwt het waar je woont?

Soms, maar niet ieder jaar en dat vind ik best jammer, van mij mag het echt wel vaker sneeuwen in Nederland of laat ik het anders zeggen. Laat het maar een paar dagen goed sneeuwen en daarna lekker koud blijven, dan blijft de sneeuw liggen in de tuinen, parken en op de daken, dat ziet er prachtig uit! En de wegen en stoepen mogen dan gewoon sneeuwvrij blijven, tenslotte moet het wel veilig zijn.

Heb je weleens een sneeuwpop gemaakt?

Natuurlijk, meerdere keren, de laatste jaren altijd met Sem. Ik heb even gespeurd naar een foto van onze laatste kerstman, maar die kon ik niet vinden. Jammer, want volgens mij was het best een knap exemplaar!

Favoriete kerstnummer?
Heb je even? Ik ben gek op kerstmuziek en heb behoorlijk wat favorieten, te beginnen met Last Christmas van Wham!, vooral door de geweldige videoclip die ik wel 198629763 keer gezien heb in mijn jonge jaren, hoe geweldig was die wel niet! Driving home for christmas van Chris Rea geeft ook een fijn gevoel als je in de auto zit en onderweg bent naar huis. Maar sinds vorig jaar vind ik de CD van Michael Bublé ook wel erg leuk, al staat Sky Radio ook regelmatig aan.

Favoriete kerstfilm?

The Polar Express, Scrooged, Home Alone 1 en 2, alle Disney films, E.T., alle Harry Potter films, Sjakie en de Chocoladefabriek en for old times sake ook mijn favoriete Star Wars films. Kortom, het is movietime bij ons thuis, en hoe vaak we de bovenstaande films ook bekijken, dat maakt niets uit, ze blijven leuk.

Favoriete winterse lekkernij?

Zelfgebakken appeltaart, warme apfelstrudel met vanillesaus, alle soorten soep, ik ben namelijk gek op soep en natuurlijk iedere avond een beker warme melk met honing voor het slapen gaan....zo lekker! Ik maak graag zelf erwtensoep, naar het recept van mijn lieve opa, die er helaas niet meer is. Vroeger toen ik nog op school zat ging ik iedere vrijdag even bij opa en oma langs om een kopje te eten, liefst met vrienden en vriendinnen die ook altijd welkom waren....fijne herinneringen!

Heb je nog iets leuks gepland deze winter?
Nog niet echt gepland, maar als er sneeuw ligt dan gaan we nog een weekendje naar de sneeuw toe, fingers crossed dus maar! Meestal rijden we dan naar Winterberg of Willingen in Duitsland, maar de Ardennen zijn ook een optie voor ons. Wel gepland staat een reisje naar de zon eind januari, naar Dubai om precies te zijn, maar dat is niet echt winters natuurlijk. En we hebben ons jaarlijkse winterse uitje naar Disneyland Parijs al achter de rug, helaas zonder sneeuw, maar wel met veel gezelligheid!

Als je de kerstman 1 ding kan vragen en je zou het gegarandeerd krijgen, wat zou dat dan zijn?
Mijn mooiste kerstcadeau heb ik 10 jaar geleden al gekregen natuurlijk, toen Sem op tweede kerstdag werd geboren, waar kan ik dus nog meer om wensen? Ik heb eigenlijk geen materiële wensen, maar mocht ik de kerstman zover krijgen om mijn zolder om te toveren in een inloopkast, dan zou ik wel heel blij zijn. Ik heb dus een kerstklusjesman nodig, misschien kan hij een paar elfjes vrijmaken na kerst?

We hebben nog geen sneeuw en ijs momenteel en als ik de weermannen mag geloven krijgen we dat de eerste tijd ook nog niet, best een beetje jammer, zeker in de kerstvakantie. Ben jij ook een wintermens of kun je toch meer genieten van de zomer? Laat mij zeker even weten als jij deze tag ook doet op jouw blog, ben wel nieuwsgierig naar jullie antwoorden! Oh ja, je mag ze natuurlijk ook in een comment beantwoorden als je zin hebt, gezellig!

Deel dit artikel
Back to top