Reviews

Mijn favoriete oogmake-upproducten uit 2013

Als ik terugkijk op de mooiste oogmake-upproducten van 2013, dan moet ik bekennen dat ik vooral aan veel neutrale oogschaduwpaletten denk. Dat is misschien wel een beetje saai, maar aan de andere kant schijnt het ook wel een trend te zijn, de oogmake-up was dit jaar niet heel opvallend aanwezig in tegenstelling tot de lipmake-up, die duidelijk in de lift was dit jaar. Misschien is het volgende overzicht wel een beetje saai, maar eerlijk is eerlijk, dit zijn wel mijn favorieten!

Nummer 1 - Ombres Matelassees de Chanel Charming palette
Het is een palette dat ik nog niet zo heel lang gebruik, maar ik kan het nu al niet meer missen, wat een heerlijk palette met prachtige bruikbare kleuren van perfecte kwaliteit. Niet al te glanzend en niet al te mat, heerlijk van structuur en ze blijven de hele dag perfect zitten! Zo jammer dat dit palette niet standaard in het Chanel assortiment is opgenomen, want wat moet ik als het op is?

Nummer 2 - Le volume de Chanel mascara in zwart
Hoe kan ik ooit nog zonder deze topmascara? Geen idee hoe ik het ooit zonder heb gedaan, deze mascara is prachtig zwart, krult mijn wimpers binnen één tel (zonder wimperkruller) en blijft de hele dag meer dan perfect zitten. Hoeveel mascara's ik ook test, er is er nog steeds geen die net zo goed of beter is. Maar dat geeft niets, ik heb mijn holy grail gebruiken en test gewoon door!

Nummer 3 - Anastasia wenkbrauwproducten
Al jaren favoriet en dat zullen ze waarschijnlijk ook wel blijven, de Brow powder van Anastasia en het bijbehorende kwastje en natuurlijk niet te vergeten de fijne Brow gel die ervoor zorgt dat de wenkbrauwhaartjes op zijn plaats blijven.

Nummer 4 - Laura Mercier Eye basics
Ik ben een klein beetje verdrietig, mijn eye basics in de kleur Flax is bijna op....erg jammer, want deze oogschaduwbasis is geweldig. Ik heb er echt meer dan een jaar mee gedaan, een product dat dus erg zuinig in gebruik is en zijn werk goed doet. Zal ik een nieuwe bestellen bij Skins? Ik wacht er nog even mee, ik ben namelijk een nieuwe aan het testen.

Nummer 5 -  Bobbi Brown Rich Chocolate palette
Ik hou van Bobbi Brown, maar ben nooit erg tevreden over de oogschaduws, zeker de paletten vallen nogal een tegen qua pigmentatie. Nou...dat kun je van het Rich chocolate palette echt niet zeggen, wat een prachtige gepigmenteerde oogschaduws in warme, bruine tinten. Een musthave was dat deze herfst en dat vond ik niet alleen, het was dan ook binnen no time uitverkocht!

Nummer 6 - MAC Veluxe pearlfusion Smokeluxe
Ik was een tikje sceptisch toen ik deze nieuwe oogschaduws van MAC zag, prachtige kleuren natuurlijk en dat ze glanzend waren zag ik ook wel, maar ik was een beetje bang dat de pigmentatie en houdbaarheid tegen zouden vallen. Boy...was I wrong! Ze zijn stuk voor stuk geweldig, inderdaad heel mooi glanzend, maar oh zo lang houdbaar en prachtig te blenden, ik ben fan! Klein nadeel zijn de smalle strookjes...soms lastig om daar met een grotere kwast tussen te komen. Smokeluxe is geweldig voor een subtiele, glanzend smoky eye!

Nummer 7 - MAC Bare my soul quad
Het quad van de Temperature rising collectie van MAC heb ik als sinds deze zomer in gebruik en nog gebruik ik het heel erg vaak, de combinatie van bruin, goud en donkergroen was in de zomer heel fijn, maar in de herfst ook nog prima te gebruiken. De kwaliteit van de oogschaduws is zoals je van MAC gewend bent, heel goed dus! Maar die combinatie van kleuren doet het hem, ik combineer met het Buried Treasur eye pencil van MAC!

Nummer 8 - Urban Decay Naked Basics palette
Soms, heel soms ga ik voor extreem simpel en basic, maar dan wil ik toch graag mijn ogen een mooie vorm geven met een aantal nude tinten oogschaduw, liefst zo mat mogelijk. Dan pak ik altijd het Naked Basics palette van Urban Decay erbij, het is er perfect voor. De kleuren zijn zeker niet spectaculair, maar oh zo intens en ik ben vooral blij met de matte finish, je kunt tenslotte altijd wat extra glans toevoegen.

Nummer 9 - Bobbi Brown long wear cream shadow sticks
Oogschaduwsticks zijn niet altijd een succes, ze zijn vaak te vettig of glanzend, waardoor ze in de fijne lijntjes (of ergens anders) terecht komen, ik krijg er echt geen mooie look mee gemaakt. Maar...er zijn uitzonderingen, die wel goed blijven zitten en die wel snel en makkelijk zijn in gebruik, neem de variant van Bobbi Brown nu eens! Jammer alleen dat er nog niet zoveel kleuren in zijn, dat mag zeker uitgebreid worden!

Nummer 10 - Guerlain Khôl me kajal
In de zomer gebruik ik graag een echt khol potlood om een mysterieuze look te geven aan mijn oogmake-up, dat past dan ook helemaal in de sfeer van zon, strand en cocktails. Ik heb er best een aantal "versleten" maar dit jaar was deze variant van Guerlain mijn favoriet, mooi zwart, niet al te glanzend en lang houdend op mijn waterlijn, precies wat ik zoek! Volgend jaar eens kijken of ik een nieuwe favoriet kan vinden!


Nieuwe beauty-ontdekking in 2013 : de producten van Charlotte Tilbury, haar oogschaduws en blushes zijn in elk geval te gek!

De Dior Bird of paradise collectie was echt niets voor mij, de kleuren staan mij echt voor geen meter! Jammer....

Fijne budgettip : Catrice Absolute Nude palette

De beauty-fail van het jaar : de gele mascara van Chanel

Ook geweldig de MAC Pearlglide intense eyeliners, die moeten ook in het vaste assortiment!

Chanel SS2014

2013 was geen opvallend jaar, qua oogschaduws dan, maar wie weet wat 2014 gaat brengen? Ik moet eerlijk zeggen dat de komende collecties nog niet veel bijzonders te zien is, maar als we de oogmake-up bij de Chanel fashionshow voor lente/zomer 2014 mogen geloven...dan komt er heus nog wel wat kleurrijks aan! We zullen zien! Of hou jij het toch liever bij wat meer neutrale kleuren en tinten?

Wat zijn jouw favoriete oogmake-upproducten van 2013? En wat zou jij graag willen zien in 2014?

Deel dit artikel
Back to top