Reviews

Mijn favoriete parfums uit 2013

Parfum is een beautyproduct dat misschien wel het lastigst te reviewen is en dat maakt het een product dat je toch minder vaak terugziet in de artikelen. Artikelen die gaan over parfums worden ook altijd minder gelezen dan artikelen over make-up, net of mensen zich niet eens hoeven te laten inspireren omdat ze zelf wel weten welke parfum ze fijn vinden. Ik snap dat wel, maar ik vind dat nieuws of parfums toch echt niet mag ontbreken op een beautyblog! Vandaag deel ik mijn favoriete parfums van 2013 met jullie, misschien krijg je toch nog wel wat inspiratie?


Grote parfummerken zoals Jo Malone doen prachtige presentaties van hun nieuwe geur, zoals deze van de Peony & White blush suede cologne die ik in mei bijwoonde in het Jo Malone huis in Londen.

Of de intieme presentatie van het nieuwe Irish Leather parfum van MEMO Paris, dat plaatsvond in de Ierse ambassade in Parijs.

Parfum gebruik je niet als verzorging, maar om een bepaalde mood te versterken of je juist in een bepaalde stemming te brengen of om jouw persoonlijkheid te versterken (of misschien wel te veranderen voor even). Sommige mensen dragen jarenlang dezelfde geur, anderen switchen simpel als de andere fles leeg is en er zijn ook heel wat mensen die voor iedere dag een andere parfum in de kast hebben staan. Ik hoor bij de laatsten, maar dat kan ook niet anders als je vrijwel iedere week wel een nieuwe fles binnenkrijgt. Van budget tot extreem duur, de parfummarkt is enorm in beweging en er komen en gaan wekelijks parfums, soms is dat best jammer...zeker als een favoriet verdwijnt uit de winkels. Ik ken heel wat mensen die dan een wereldwijde zoektocht gaan houden om toch nog maar een flesje te vinden...ben jij ook zo iemand?

Ik heb mijn favorieten van afgelopen jaar op een rij gezet, kun jij je er een beetje in vinden?

Jo Malone Orange Blossom cologne (of Body crème) met Jo Malone Iris & White musk cologne intense - ik kende dit merk al uit het buitenland, maar ik moet zeggen dat ik het in 2013 pas echt goed heb leren kennen, o.a. door de mooie presentaties die ik heb bijgewoond en de mensen die ik heb gesproken. Inmiddels heb ik al een behoorlijke geurengarderobe opgebouwd en mix & match ik vrijwel iedere dag wel een product van Jo Malone. Het is dan ook heel fijn dat Jo Malone eindelijk ook in Nederland wordt verkocht! Mijn favoriete mix is de Orange Blossom met Iris & White musk, zooooooo heerlijk!

Jour d'Hermes - Hermes maakt prachtige geuren en deze Jour d'Hermes is geen uitzondering. Het is een parfum dat fris en fruitig opent, maar daarna overgaat in een warmere geur die toch fris blijft, een perfecte parfum voor de lente en zomer, toen droeg ik deze ook enorm vaak. Zeker een aanrader!

Armani Sì - een van de grootste introducties van 2013 was toch zeker Sì van Armani, mede door de opvallende campagne met Cate Blanchett. De geur is een allemansvriend, warm, vrouwelijk, chypre met een tikje zoet...een geur die je blij blijft en vooral ook heerlijk lang blijft ruiken. Het blijft lastig om een geur te omschrijven, maar ik vind Si verslavend lekker!

Just Cavalli - sensueel, jong en romig, zo zou ik Just Cavalli willen omschrijven, een geur die zowel poederig als heftig is, in exact de juiste combinatie. Deze geur draag je als je vrouwelijk bent gekleed of als je 's avonds een leuk afspraakje hebt en je een sexy geur wilt dragen die niet overheerst, dan doet Just Cavalli zeker haar werk!

MEMO Paris Granada - tijdens de presentatie in Parijs kon ik kennismaken met alle geuren van MEMO Paris en "moest" ik een favoriet kiezen....tja, dat was niet zo makkelijk als je kunt kiezen uit al die prachtige geuren. Toch stak Granada er met kop en schouders bovenuit, zou het komen door de granaatappel in de geur? Of is het toch de combinatie van oranjebloesem en jasmijn die mij heeft overtuigd? Ik denk allebei, het is een parfum die heerlijk comfortabel ruikt, zowel vrouwelijk als zacht is, met een vleugje fruit die Granada wat fris houdt. En inderdaad, qua sfeer geeft het prachtig Spanje weer!

Tom Ford Neroli Portofino - mijn eerste Tom Ford liefde begon toen ik Neroli Portofino rook, een zalige frisse eau de cologne-achtige geur die extreem fris is. Ik hou toch wel het meest van frisse geuren, die draag ik toch 250 dagen in het jaar denk ik, of zou dat overdreven zijn? Soms combineer ik ze ook gerust met een andere geur, maar niet met Neroli Portofino...die moet je gewoon alleen dragen en heel erg van genieten. Het is trouwens ook een fijne geur voor mannen!

Lancôme La vie est belle eau de parfum - heel stiekem lijkt La vie est belle erg op Si van Armani, maar dan net ietsje zoeter en minder sophisticated. Het zijn maar kleine verschillen, maar ze zijn er wel, dat brengt mij op de vraag : moet je zowel La vie est belle en Si hebben als liefhebber of is één kiezen beter? Lastig hoor...ik ben blij dat ik niet hoef te kiezen! De lichte "legere" versie is ook erg fijn, jammer dat die pas aan het einde van de zomer uitkwam, dan maar bewaren voor de zomer van 2014.

Narciso Rodriquez Musc for her - zachte musky geuren, ik dacht altijd ik geen echte fan was, al kan ik van tijd tot tijd best genieten van een zachte poederachtige geur. Maar toen had ik Musc van Narciso Rodriquez nog niet geroken, wat een geweldige geur is dit, inmiddels ben ook ik verslaafd aan deze prachtige parfumolie, die ik graag 's avonds even opdoe a la Marilyn Monroe...of ging dat over een andere geur?

Valentino Valentina eau de parfum - een prachtige flacon, waarbij vooral de porseleinen bloemen opvallen, maar vooral ook een mooie vrouwelijke, moderne klassieke parfum die prima bij mij past. Niet al te opvallend, wel zalig en lekker lang geurend, de latere versies (intenser en juist lichter) zijn ook fantastisch, de makers hebben zich overtroffen met Valentina, die is echt een blijvertje in de parfumwinkel!

Chloé Eau de Fleurs Néroli - een van mijn klassiekers, een geur waar ik dus erg zuinig op ben en die ik netjes in het donker bewaar en die er alleen uitkomt voor speciale gelegenheden. Geen idee waarom, maar dit is een speciaal parfum dat mij ook erg doet denken aan het begin van mijn beautyblog carriere, toen ik zeker niet wekelijks pakjes vol product ontving. Ik denk dat dit de reden is waarom ik Eau de fleurs Neroli extra koester, maar uiteraard komt het ook door de fijne geur voor neroli, daar kan geen andere geur tegenop!


Mijn topstuk uit mijn parfumcollectie is sinds dit jaar deze prachtige en unieke, houten doos van Tom Ford met daarin de Atelier d'Orient collectie! Uit die collectie vind ik Rive d'ambre en Fleur de Chine het fijnste.

Last but not least, de kleine maar fijne flacon met daarin Chanel Coco Mademoiselle parfum, die dus veel lekkerder ruikt dat de eau de parfum of eau de toilette. Zo zie je maar dat de grootte dus niet uitmaakt, klein is in de parfumwereld vaak heel erg fijn!
Wat is jouw ontdekking dit jaar geweest? Heb je een nieuwe favoriet ontdekt of ben je trouw gebleven aan jouw favoriet uit eerdere jaren? Zijn er nog parfums opgevallen of misschien wel tegengevallen? En heb jij ook al kennis gemaakt met Jo Malone in de Bijenkorf in Den Haag?
Deel dit artikel
Back to top