Nieuws

Een droge huid? Gebruik in de winter een rijkere variant van jouw creme

Gisteren hield ik een spreekuurtje op de Facebook pagina van Beautyscene waarbij ik vooral veel vragen kreeg over huidverzorging. Nu schrijf ik er regelmatig wat over, maar ik merk altijd dat er zoveel vragen overblijven. Ik weet soms niet waar ik moet beginnen met advies geven, er is ook zoveel te vertellen! Weten jullie bijvoorbeeld dat ik in de winter vrijwel standaard een rijkere dagcreme gebruik dan in de zomermaanden. Misschien is dat ook een optie voor jouw als je last hebt van een drogere huid in de winter?

Hydrateren moet altijd!

Een dagcreme zorgt voor een laagje bescherming op de huid, een hydraterende dagcreme moet je echt iedere dag gebruiken, dag in en dag uit, jaar in en jaar uit. Je start in de puberteit en blijft de rest van je leven altijd een hydraterende creme gebruiken om een mooie en gezonde huid te behouden. Heb jij een probleemloze huid, zonder ruwe plekjes, puistjes en rode plekjes, die mooi straalt en vol en gezond aanvoelt? Dan kun je heel lang prima een simpele hydraterende creme gebruiken. Kies er het liefst wel één die een bescherming tegen de zon bevat (SPF) en liefst ook één met anti-oxidanten.

MAC Complete comfort cream EUR 35,00, Chanel Le lift creme riche EUR 108,00, Lancaster Aquamilk rich day cream EUR 25,00, L'Occitane Shea butter ultra rich face cream EUR 33,00, Dior Hydra life pro youth extreme creme EUR 57,00, Origins Make a difference Plus + EUR 45,00 en Lubex anti-age day rich EUR 54,95
Velletjes en een ruwe huid

In de winter hoor ik echter regelmatig dat mensen een ruwe, droge huid krijgen (soms plaatselijk) die sneller rood wordt, velletjes laat zien en niet comfortabel aanvoelt. In zo'n geval is een hydraterende creme echt niet genoeg meer, jouw huid heeft dan extra voeding nodig, liefst in de vorm van lipiden ofwel vet/olie. Hoe vaak je ook een hydraterende creme of serum zal aanbrengen, de velletjes en ruwe plekjes zullen er dan hoogst waarschijnlijk niet van verdwijnen. De oplossing zou kunnen zijn door een creme die kiezen die zowel hydraterend is (dat zijn "ze" eigenlijk bijna allemaal) als extra voedend. Vaak zijn de cremes heel simpel te vinden, soms ook in dezelfde range als die je misschien wel zelf gebruikt? De cremes zijn net iets voller en voedender van textuur, maar zullen echt niet vettig zijn, het verschil is soms niet eens zo erg groot, maar persoonlijk merk ik echt dat mijn huid er behoefte aan heeft.


Philosophy Miracle worker miraculous anti-aging lactic acid cleanser & mask EUR 26,55 bij ICI Paris XL
Scrubben helpt niet, exfolieren wel

Als ik vroeger velletjes had, dan ging ik altijd lekker aan het scrubben, dan zouden die vervelende velletjes vast weg gaan! Maar hoe vaak ik ook scrubde, het lukte voor geen meter! na het scrubben voelde de huid lekker zacht en glad maar de volgende dag waren de velletjes weer terug....niet leuk! Weet je dat flink scrubben een behoorlijke belasting kan zijn voor de huid? Ook scrubs bevatten uitdrogende bestanddelen en ook het heen en weer gaan met korreltjes kan de huid licht beschadigen. Kies daarom liever voor een vloeibare exfoliant, een vloeistof op basis van melk- of fruitzuur dat de dode huidcellen (velletjes...) losweekt van de huid, maar de huid niet verder beschadigt of uitdroogt. Exfoliants vind je niet zo simpel bij de drogist en zelfs bij de parfumerie moet je wel even zoeken, toch bestaan ze wel bijvoorbeeld de fijne Doux exfoliant van Clarins of de exfoliërende producten van Philosophy! (zoals de fijne Miracle worker anti-aging lactic acid cleanser & mask die je hierboven ziet). 

Clarins Doux exfoliant EUR 33,50 bij De Bijenkorf
Wat is jouw oplossing om een droge, rode en ruwe huid tegen te gaan? Exfolieer jij weleens en welke producten gebruik je daarvoor?
Deel dit artikel
Back to top