Blogs & Editorial

Editorial - hoe blijf je gemotiveerd als beautyblogger?

Vrijwel iedere dag komen er wel een paar mails binnen van wanna be beautybloggers, blijkbaar is het een carriere die veel vrouwen en meiden tegenwoordig nastreven. Ze willen geen zangeres, actrice of fotomodel worden, nee...beautyblogger is het beroep dat ze willen uitoefenen. Dat kan natuurlijk, maar het valt helemaal niet mee om een beautyblogger te worden en als je er dan één bent, zie dan maar eens gemotiveerd te blijven. In de mails krijg ik heel vaak de vraag hoe je aan inspiratie komt om iedere dag iets te schrijven.......


Ik ben daar nogal duidelijk in, als je het lastig vindt om iedere dag iets te schrijven over het onderwerp beauty (eventueel gecombineerd met lifestyle en/of fashion), dan moet je je misschien afvragen of beautybloggen echt iets voor je is? Begrijp me niet verkeerd, beautybloggen kun je natuurlijk ook prima doen als hobby, niemand die je verplicht om dit dagelijks te doen en dus kun je prima wat inspiratieloze dagen doorkomen. Maar als je meer professioneel bent, dan worden de verwachtingen van lezers ook hoger en zul je misschien wat druk voelen op de dagen dat je weinig interessants kunt neertikken.

Is dat heel erg? Hmm...nee hoor, we hebben allemaal weleens mindere dagen, of we nu beautyblogger, verpleegster, secretaresse of manager zijn...iedere dag pieken is nu eenmaal lastig. Op de inspiratieloze dagen is de kwaliteit van jouw artikel dan misschien niet zoals je zelf zou willen, maar dat is niet het einde van de wereld. Prima door te komen, een paar van die dagen, maar als het lang gaat duren...dan is het een ander verhaal. Waar haal je dan de inspiratie vandaan?

Nu kom ik echt geen inspiratie tekort, naast alle persberichten die binnenkomen per mail of post, zie ik iedere dag wel iets waarover ik zou willen schrijven. Dat kan een interessant nieuw product zijn wat ik tegenkom op internet, maar het kan ook de tip zijn die ik krijg van een vriendin of misschien wel de mooie lipstick die Ilse de Lange droeg tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Die dingen prikkelen mij weer om na te denken over wat ik daarmee zou kunnen doen, waarna er vanzelf wel iets ontstaat om over te schrijven. Maar als ik het even niet meer weet, ga ik de volgende dingen doen:

  1. neem de tijd om jouw beautystash eens goed te bekijken, misschien zie je er favorieten in terug waarover je nog nooit geschreven hebt? Deel jouw enthousiasme in een blogpost en dan kan het niet misgaan.
  2. duik het internet op, ga eens speuren naar leuke nieuwtjes of naar nieuwe producten in buitenlandse webshops. Zie je iets interessants, misschien kun je dan een alternatief vinden dat je in Nederland kunt kopen.
  3. mode en muziek zijn ook altijd fijne inspiratiebronnen, google eens naar de laatste modetrends en bekijk welke make-up looks passen bij deze trends. Misschien levert dat wel iets leuks op? Celebrities zijn ook altijd goed voor inspiratie, vooral als je persoonlijks "iets" met ze hebt.
  4. heb je twee jaar geleden een interessant artikel geschreven? Grote kans dat nieuwe lezers dat nog nooit gelezen hebben, dat kun je prima nog een keer plaatsen. Natuurlijk loop je het dan wel even door, pas je eventuele verouderde informatie aan en kun je er ook nieuwe afbeeldingen bij plaatsen. En wie weet kun je het wel aanvullen met nieuwe informatie of inzichten.
  5. ga de stad in, wandel alle beautywinkels binnen en ga eens kijken of je wat leuks, nieuws of interessants ziet! Dit doe ik ook regelmatig en iedere keer ontdek ik wel nieuwe producten, soms zijn ze best de moeite waard. Dan is het simpelweg een kwestie van afrekenen en heb ik weer iets om te reviewen/bespreken.

Blijf jezelf altijd uitdagen, maar zorg er wel voor dat je jezelf niet verliest! Dat is echt het belangrijkste, probeer nooit iemand of iets na te doen, maar doe het vooral op de manier die jij goed vindt, zo blijf je altijd uniek. En dat is wat mensen willen, ze willen een unieke beautyblogger, niet één die anderen nadoet, dat is saai!

Hoe blijf jij geïnspireerd om te doen wat je doet? Heb jij nog geheimen? Deel ze met ons, wie weet wie jij vandaag kan inspireren! Mijn inspiratie voor de komende tijd vind ik vast bij de Trendpresentatie van MAC waar ik zo naartoe ga...ik heb er veel zin in.

Fijne week, 

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top