Blogs & Editorial

Editorial - make-up through the ages

Wat is het toch leuk om te zien hoe make-up stijlen zich ontwikkelen door de jaren heen, zeker als je foto's bekijkt valt dat altijd op, bij mij in elk geval wel. Qua haar ben ik helemaal niet zoveel veranderd, ik ben er behoorlijk saai in, maar mijn make-up pas ik al jaren aan aan de dan heersende trend. Begon ik rond mijn 14e met als rolmodel Madonna, inmiddels heb ik haar al heel lang losgelaten en doe ik vooral mijn eigen ding. Toch word ook ik altijd beïnvloed door de "mode" van dit moment, al gaat het soms ongemerkt. 

1984 - ik was 14 en Madonna was de hippe ster van dat moment, ik liep (zoals bijna alle meiden) rond met armen vol armbandjes en ook qua kleding ging ik een beetje mee in de hype, al bleef het redelijk bescheiden. Make-up was nieuw voor mij toen, op school koos ik voor simpele make-up zoals een oogpotlood & mascara, misschien nog wel een lipgloss maar dat was het wel. Toch experimenteerde ik er thuis op los, met o.a. deze foto als voorbeeld, oogschaduw tot aan de wenkbrauw aanbrengen was behoorlijk hip en ook ik tekende de moedervlek....gewoon met een oogpotloodje, haha!
1994 - vanaf  mijn twintigste tot een aantal jaar erna was ik groot Versace fan, zo groot dat ik al mijn op een terrasje verdiende geld uitgaf aan jurkjes, topjes, broeken, rokjes en schoenen van dit (voor mij dan) heel dure merk. Knalgroene jurkjes met veel goud die zo strak zaten dat ik niet kon ademhalen of metallic rokjes, ik droeg ze allemaal en ja, daar hoorde ook de glamour make-up van de supermodellen bij. De kleuren waren wat minder heftig dan in de jaren tachtig maar dat compenseerde wel prima met de behoorlijk opvallende outfits. Oh ja, mijn haar was toen trouwens wel platinum blond....what was I thinking?
2004 - als moeder van twee kids veranderde ik eigenlijk maar weinig qua make-up, toch zie ik op de weinige foto's die ik van mijzelf heb dat ik minder make-up droeg dan de jaren ervoor, misschien was het wel trendy maar misschien nam ik er ook gewoon te weinig tijd voor. Ik weet wel dat ik in die tijd veel te dunne wenkbrauwen had, volgens mij was Pamela Anderson mijn rolmodel toen en dat is toch best ernstig? Nee, Sarah Jessica Parker was toch meer mijn rolmodel qua make-up, ik hield van haar natuurlijke, polished look met de lichte smokey eyes en natuurlijke kleur op de lippen, Sex and the City was echt mijn favoriete serie in die tijd.

2014 - woensdag word ik 44 en spelen met make-up vind ik nog steeds heel leuk om te doen. Toch experimenteer ik minder,  al klinkt dat misschien gek voor een beautyblogger. Laat ik het anders zeggen, ik zoek mijn rolmodel niet zozeer in personen, maar pik momenteel meer de trends van de kenners eruit, die ik dan in pas in mijn make-up routine. Ik pas de trends wel aan, ik neem ze niet klakkeloos over, tenslotte staat echt niet alles mooi. Maar.....toch merk ik dat in ongemerkt de laatste tijd heel wat dingen verander, zo shape ik mijn gezicht veel meer en ben ik obsessed door een glowy huid zoals Jennifer Lopez, zo zie je maar...je bent nooit te oud om rolmodellen te hebben! Ik vind Jennifer eigenlijk wel een mooi voorbeeld, een dame die het toch al jaren volhoudt aan de top, moeder is van twee kids en volgens mij het zakelijk prima voor elkaar heeft.....en ja, ze ziet er natuurlijk nog steeds beeldschoon uit!

 
Soms vind ik het wel jammer dat ik zo weinig foto's van vroeger heb, wat een verschil met nu! Nu is een foto maken van jezelf in een leuke situatie of met een mooie look heel simpel, selfie maken en klaar. Van mijn kids heb ik 1896397523 foto's en zelfs Marco staat er vaker op dan ik, al is zijn look door de jaren heen vrijwel onveranderd, ook wel knap trouwens! Ja, ik kwam wel voorbij op halve en vage foto's die de kids maakten, je kent ze wel van die foto's waar je zo flatteus van onderen bent gefotografeerd. Maar inmiddels heb ik mijn eigen fotoboek op Beautyscene, ik kan nu prima zien wat voor make-up ik droeg in 2009 en eerlijk gezegd is dat ook niet altijd even mooi, wat verandert smaak toch snel!
Hoe zag jouw make-up evolutie eruit? Wat waren jouw rolmodellen en hoe kijk je soms op oude looks terug, met schaamte ;-) of echt met trots? Ik ga nu weer even in de steigers...het duurt wel steeds langer om er een beetje fatsoenlijk uit te zien trouwens, maar dat is weer een heel onderwerp.

Geniet van deze week!

XXX
Debbie

Deel dit artikel
Back to top