Reviews

Tried & tested - Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream SPF 50

Wekelijks komen er zoveel nieuwe producten bij mij binnen dat het vrijwel onmogelijk is ze allemaal echt goed uit te proberen. Toch vallen sommige producten mij wel op, soms door het persbericht dat erbij zit, soms omdat ze direct goed "aanvoelen" of ruiken of omdat ze heel erg mooi zijn. Die producten krijgen de kans om echt getest te worden, soms voor kortere tijd en soms langer, soms vallen ze toch nog tegen en soms juist ook niet. Vandaag de eerste "tried & tested" met daarin de Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream SPF 50.....

Wat is het?
De Lancôme Soleil Bronzer smoothing protective cream luminous and even tan SPF 50 ofwel de Sun BB Cream is een beschermend product voor gezicht dat de uitstraling heeft van een lichte foundation door de kleurcorrigerende pigmenten. Nu bieden de meeste BB creams ook een goede bescherming tegen de zon, maar dit is dus een speciaal product dat je ook kunt gebruiken als je de hele dag aan het strand ligt, de zonnefilters beschermen tegen UVA (ook de lange stralen) en UVB straling. Daarnaast biedt de Sun BB cream ook een dekking alsof het een foundation is en hydrateert het de huid ook nog eens de hele dag.


Hoe gebruik je het?
Gewoon als iedere andere BB cream, direct op de gereinigde huid of eventueel over een dagcreme en/of serum heen, net wat je zelf het fijnste vindt. Heb je een droge huid, dan zou ik wel een extra creme aanraden, maar als je juist een vettere huid hebt, dan zul je misschien voldoende hebben aan de Sun BB Cream. Je brengt de Sun BB Cream in de ochtend aan, maar als je echt gaat zonnebaden, dan moet je de BB cream na een uurtje of twee weer opnieuw aanbrengen, dat gaat trouwens heel goed. Laagje op laagje aanbrengen is geen probleem, je krijgt dan geen vlekken, als je maar wel voldoende product aanbrengt, niet zuinig doen dus! Zorg er dan wel voor dat je geen andere make-up zoals poeder of poederblush aanbrengt over het eerste laagje, dat kan weleens een minder mooi effect geven. Je zou eventueel wel kunnen denken aan een cremeblush, die mengt net even wat mooier.


handig deze dop, maar ook de platte tube is ideaal om mee te nemen!

ingrediënten Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream SPF - met minerale en syntetische zonnefilters, maar ook vitamine E, kokos- en arganolie en plantenextracten.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een geweldig product! Ik ben echt erg enthousiast omdat het een fijne dekkende creme is die mijn huid goed beschermt tegen de zon en tegelijk heel fijn aanvoelt op de huid. De Sun BB Cream geeft een medium dekking, maar die is eventueel plaatselijk nog wat op te bouwen als je dat fijn vindt. De creme is wat dikker dan een gewone zonnecreme, maar dat komt natuurlijk door de kleurcorrigerende pigmenten. Toch is de BB cream niet vettig en blijft deze verrassend goed zitten bij mij, zelfs de hele dag op een dag als vandaag.
De Sun BB cream blijft wel licht glanzend, maar dat stoort mij niet, ik hou juist wel van glans in de zomer. Toch kun je de Sun BB Cream prima afpoederen als je dat zou willen, maar dat zou ik dan wel pas doen als je uit de zon gaat en dus geen extra laagje gaat aanbrengen. De Sun BB Cream ruikt heel tropisch, ik ruik toch wel wat kokos, lekker! 

er is maar één kleur Sun BB Cream, qua kleur is deze perfect voor mijn huid, hij is dus best een tikje aan te donkere kant maar doordat hij vrij transparant is kan het denk ik wel een prima kleur zijn voor meerdere huidstinten. Gewoon goed verdelen!

met een laagje Sun BB Cream, het resultaat is heel natuurlijk met een lichte glans, de dekking is medium en eventueel opbouwbaar.

Waar koop je het?
Bij alle bekende verkooppunten van Lancôme, zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas, je betaalt voor een tube van 50 ml (lekker groot) met klikdop (handig!) EUR 36,00. Naast dit product vind je nog meer fijne zonbeschermende producten bij Lancôme, maar die zien jullie vast binnenkort een keer voorbij komen.

Ik vind het zeker een aanrader, zeker als je nog op zoek bent naar een echt zomerproduct dat je bijvoorbeeld kunt gaan gebruiken tijdens jouw vakantie. Ga dus zeker even bij Lancôme kijken of de kleur ook bij jou past! 

Deel dit artikel
Back to top