Reviews

Tried & tested - Philosophy Miracle worker miraculous anti-aging lactic acid cleanser & mask

Dat we onze huid moeten reinigen, dat weten we inmiddels wel, maar dat we tegenwoordig ook steeds meer anti-aging cleansers in de winkels vinden is toch best nieuws. Ik vind het een goede zaak, als de huid wat ouder wordt zoek je meestal ook een ander soort reiniger, zachter, niet uitdrogend en liefst ook een beetje exfoliërend. Philosophy heeft een fijne, de Miracle Worker Miraculous anti-aging lactic acid cleanser die ook nog eens als masker kan dienen. En natuurlijk is deze ook "tried & tested" door mij, lees je even mee?

Wat is het?
Philosophy Miracle worker Miraculous anti-aging lactic acid cleanser & mask is een gezichtsreiniger die je ook kunt gebruiken als gezichtsmasker. De cleanser krijgt het label anti-aging mee omdat het een cleanser is die tevens exfolieert, iets wat vooral de oudere huid nodig heeft (maar het kan ook absoluut geen kwaad om deze te gebruiken bij een jongere huid). Het is geen make-up remover, je moet dus eerst jouw make-up verwijderen voordat je deze cleanser gaat gebruiken. De belofte die Philosophy doet bij deze cleanser is veelbelovend,
"je verdient het om er zo leeftijdsloos uit te zien als je je voelt. Een leeftijdsloze huid begint met een wonderbaarlijke reiniger, onze reiniger & masker met melkzuur exfolieert mild terwijl het de huid reinigt en verzorgt waarna je de huid onthult die er jeugdig uitziet. Wees leeftijdsloos en voel je wonderbaarlijk...."

Melkzuur ofwel lactic acid is dus het wondermiddel in deze cleanser, het is een AHA ofwel een Alpha Hydroxy Acid, een zuur dat de dode huidcellen op een milde wijze losweekt van de huid. Maar er zitten meer goede ingrediënten in deze milde, maar effectieve reiniger zoals glycerine en sodium pca, (die beide het vocht in de huid goed vasthouden), bisabolol (natuurlijk ingrediënt dat helpt tegen irritatie van de huid), arginine (een zeer goede anti-oxidant) en allantoine (die ook werkt tegen irritatie). Er zit geen uitdrogende reiniger in, maar juist de milde versie Sodium Laureth Sulfate en dat merk je ook na gebruik, mijn huid voelt helemaal niet droog aan. 


Hoe gebruik je het?
Je kunt dit product dus op twee manieren gebruiken, als eerste al gezichtsreiniger, dan breng je de reiniger aan op een vochtige huid (na dus eerst de make-up te hebben verwijderd), waarna je deze ongeveer een minuutje inmasseert. Ik gebruik deze reiniger altijd in combinatie met mijn Clarisonic, maar dat zal je vast niet verbazen. Daarna spoel je het gezicht weer goed af met lauwwarm water, koud water mag ook natuurlijk.
Maar je kunt dit "wonderbaarlijke" middel ook als masker gebruiken, dan breng het in een iets grotere hoeveelheid aan op de huid (droog mag, een beetje vochtig ook) en verdeelt het goed over de huid (niet rond de ogen gebruiken). Daarna laat je het 3 tot 5 minuten intrekken, waarna je het afspoelt. Omdat melkzuur zuur is (nogal logisch) kan het wat prikken op wondjes of pukkeltjes, zeker als je het wat langer laat intrekken, op zich kan dat helemaal geen kwaad, je voelt het alleen. Daarom moet je er ook echt voor zorgen dat de cleanser niet in jouw ogen komt!
Omdat er in deze reiniger een AHA zit, is het wel nodig om de huid goed te beschermen door iedere dag een product met SPF te gebruiken, doordat je de dode huidcellen exfoliëert is de huid gevoeliger voor de zon, niet vergeten dus!


de cleanser is ondoorzichtig, zacht en romig

na het verdelen over de huid is het masker/de reiniger vrijwel transparant, als masker wordt het niet hard, het blijft zacht en je kunt het makkelijk afvegen of afspoelen (dat doe ik altijd!)

Wat vind ik er van?
Ik vind het een goede, prettige reiniger die mijn huid goed schoonmaakt en een prettig gevoel geeft als ik deze reiniger gebruikt heb, hij droogt mijn huid echt niet uit. De reiniger is romig en zacht bij het aanbrengen, hij schuimt niet maar legt een dun, zacht aanvoelend laagje op de huid die je makkelijk inmasseert om zo het vuil te verwijderen. Ik voel zelf geen prikkelingen (of ik moet een wondje hebben) maar als je een gevoelige huid hebt kun je dat toch wel gaan voelen. De oplossing is dan om de cleanser/het masker niet te lang te laten intrekken op de plaatsen die gevoelig zijn. Natuurlijk kun je bepaalde delen van het gezicht ook overslaan bij het gebruik als masker. Zelf vind ik een exfoliërend masker (of ander product) heel fijn op mijn voorhoofd, rond mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen, daar laat ik het masker soms wat extra lang intrekken, het geeft dan echt een veel zachtere, gladdere huid op die plaatsen.
De verpakking is ook heel fijn, een reiniger in een pompflacon is natuurlijk ideaal voor onder de douche, waarom zit mijn favoriete Purity made simple reiniger niet in zo'n flacon? Ik ben dus zeker fan, alleen vind ik persoonlijk Purity made simple net iets fijner, vooral ook omdat ik hiermee direct mijn make-up kan verwijderen, misschien dus wel gewoon gemakzucht van mijn kant! Ik combineer de twee producten trouwens weleens, dan reinig ik eerst met PMS en breng ik daarna nog een laagje Miracle Worker reiniger aan als masker, dat geeft ook een heel goed resulaat.

Waar koop je het?
De producten van Philosophy koop je in Nederland exclusief bij ICI Paris XL, deze Miracle Worker Miraculous anti-aging lactic acid cleanser & mask kost EUR 29,95 nu EUR 23,66 en daar krijg je een lekkere grote pompflacon van 240 ml voor. Ik vind het echt een mooie prijs voor een prima reiniger met exfoliërende kwaliteiten en jullie weten dat ik een echte voorstander ben van exfoliëren! Kortom, ben je al wat ouder aan het worden, overweeg deze dan eens, hij zal je niet tegenvallen!

Ben jij ook al een anti-aging cleanser aan het gebruiken? Op zich verschillen ze niet echt qua samenstelling van een normale, milde reiniger maar in dit geval is de exfoliërende functie de reden waarom dit een anti-aging cleanser is! prima hoor, maar wat mij betreft kan iedereen deze milde reiniger gaan gebruiken.

Deel dit artikel
Back to top