Reviews

Tried & tested - Chanel Le lift serum & oogcreme

Wekelijks komen er zoveel nieuwe producten bij mij binnen dat het vrijwel onmogelijk is ze allemaal echt goed uit te proberen. Toch vallen sommige producten mij wel op, soms door het persbericht dat erbij zit, soms omdat ze direct goed "aanvoelen" of ruiken of omdat ze heel erg mooi zijn. Die producten krijgen de kans om echt getest te worden, soms voor kortere tijd en soms langer, soms vallen ze toch nog tegen en soms juist ook niet. Vandaag geef ik jullie mijn eerste indruk van de nieuwe Chanel Le lift serum en creme yeux, na een paar weekjes gebruik.....


vrijwel alle producten van Chanel Le Lift zitten in een chique, zwarte, glazen pot en gelukkig levert Chanel er wel altijd een spateltje bij. Gebruik dat altijd om zo hygiënisch mogelijk te werken, doe de deksel ook direct weer goed dicht!
Wat is het?

Begin dit jaar introduceerde Chanel Le Lift, drie cremes in verschillende texturen die speciaal bedoeld zijn voor de huid die stevigheid en elasticiteit verliest. In dit artikel heb ik jullie er toen meer over verteld en natuurlijk ben ik de cremes gaan testen, in de wintermaanden heb ik overdag Le Lift creme gebruikt en sinds een tijdje ben ik gebruik ik Le Lift Creme fine, een creme met een iets lichtere textuur die prettig is om nu te gebruiken.Maar goed, daar gaat het in dit artikel eigenlijk niet om, maar wel om de nieuwe producten in de Chanel Le Lift range. De range is nu namelijk ook aangevuld met een romig serum en een fijne oogcreme, allemaal met dezelfde technologie en ingrediënten zoals 3.5 DA die de eiwitten in de huidcellen weer op peil brengt waardoor de cellen langer en beter hun werk blijven doen. De miRs in de huidcellen vertragen de werking van de jeugdproteinen in de huid, waardoor huidcellen minder goed functioneren en de stevigheid zal afnemen. De edulis (extract uit de wortels van een op aardappel lijkende plant) zorgt ervoor dat de miRs worden worden ingedamd.


ingrediëntenlijst Chanel Le Lift serum - met alcohol (zoals in vrijwel ieder serum), glycerine, edulis, kaolin (om te matteren en verfijnen), centella asiatica extract en de krachtige anti-oxidante lipoic acid, er zit ook wat parfum in.

Goed, zover de technologie die vast werkt (al is dat voor mij natuurlijk altijd lastig meten) en nu iets meer over de twee nieuwe producten. Le Lift serum is een wit, vrij romig serum dat prettig en zacht aanvoelt, goed uitsmeert, direct intrekt en een mooie, fluwelige huid achterlaat die er verfijnder uitziet en mooi glad aanvoelt. Het serum is romiger dan andere serums, maar is zeker niet vet of te voedend, je voelt het serum de huid niet liften, het tintelt of prikkelt ook niet. De Le lift creme yeux is heel fijn, ik ben altijd best kritisch op een oogcreme, en deze valt zeker niet tegen. De oogcreme is lekker romig, voelt zacht aan, trekt snel in en laat mijn huid zowel vol ogen als aanvoelen. De combinatie met verschillende concealers is prima, ze blijven goed zitten en gaan niet in de fijne lijntjes zitten.

ingrediëntenlijst Chanel Le Lift Creme yeux - zonder uitdrogende alcohol, met glycerine, sheaboter, squalane, edulis en vitamine E en volgens mij zie ik geen parfum staan! Het gistextract stimuleert de microcirculatie waardoor donkere kringen en wallen zichtbaar minder worden.
Hoe gebruik je het?

Het serum kun je gaan gebruiken op het moment dat je merkt dat jouw huid minder stevig gaat ogen en voelen, er staat op zich geen leeftijd voor omdat dit ook erg afhankelijk is van jouw levenstijl en erfelijke factoren. Sommige mensen krijgen hier rond hun 40e last van, andere misschien al veel eerder doordat ze misschien wel lang ziek zijn geweest, in principe is Chanel Le Lift voor iedereen die een stevigere huid zou willen hebben. Ik gebruik het serum zowel 's ochtends en 's avonds, direct na het reinigen (ik gebruikte ook weleens Chanel Le jour of La Nuit voordat ik het serum opbracht) en voordat ik mijn dagcreme opbreng, de laatste twee weken is dat dus Le Lift creme fine maar uiteraard kun je ook een andere dagcreme gebruiken.
De oogcreme breng ik als laatste stap van mijn huidverzorgingsroutine aan, ik gebruik best een flinke hoeveelheid, omdat ik merk dat bezuinigen op een oogcreme qua hoeveelheid niet goed is voor mij. Als ik te weinig product aanbreng dan wordt mijn huid snel te droog en dunner, dan maar een beetje extra. Ik gebruik de oogcreme zowel in de ochtend als avond, ik klop de oogcreme alleen aan de onderkant van mijn ogen aan, om precies te zijn op de harde delen, waar de randen van de oogkas zitten, niet te dicht bij het oog dus.


v.l.n.r. Chanel Le Lift serum, Le Lift creme yeux & Le Lift Creme fine
Wat vind ik ervan?

Zowel de cremes, serum en de oogcreme zijn fijn in gebruik, ze hebben elk een fijne textuur die zeer comfortabel aanvoelt en een lichte, bloemige geur die ook heel prettig ruikt. Qua werking ben ik tevreden, ik zie dat mijn huidtextuur mooi en fijn is (al is die altijd al prima, dus ik zie niet veel verschil) en ik heb nog steeds weinig fijne lijntjes en rimpels en mijn huid ziet er stevig en vol uit.
Toch merk ik wel dat mijn huid wat minder stevig is als een paar jaar geleden, het is nog maar subtiel te zien en valt vooral mijzelf op, maar ik merk het soms toch wel. Ik gebruik de laatste tijd daarom ook wat meer producten die de stevigheid van de huid stimuleren, zoals deze Le Lift producten. Of dat echt nut heeft is altijd lastig te meten, tenslotte zie je het resultaat uiteindelijk pas over een paar jaar en dan kun je weer lastig vergelijken. Maar ik heb zeker vertrouwen dat goede huidverzorging echt voor een betere, jonger uitziende huid kan zorgen, kijk maar naar mij! Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik denk dat mijn fascinatie voor goede huidverzorging van jongsaf aan echt wel wat heeft bijgedragen aan de huidige conditie van mijn huid.

Nog een kleine kritische noot, het was natuurlijk beter geweest als Chanel de oogcreme ook in een pompflacon had gedaan, dat staat toch net zo chique als in een glazen pot? En het is ook nog eens beter voor de ingrediënten en hygiëne, jammer dat het nog steeds niet overal is doorgedrongen dat we dat toch echt liever hebben!


Chanel Le Lift Creme fine, de lichtste textuur van de drie Le Lift cremes, erg fijn in de zomer of als je een huid hebt die wat sneller vet wordt, matteert de huid mooi en voelt fris aan
Waar koop je het?

Chanel Le Lift serum (EUR 119,00 pompflacon 30 ml) en creme yeux (EUR 76,00 pot 15 gram) zullen vanaf 4 augustus 2014 te koop zijn bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumeriëen. Wellicht zie je de producten al eerder verschijnen in de winkels, probeer ze dan zeker even uit en misschien krijg je wel een sample als je de komende tijd iets van Chanel koopt!

Binnenkort weer een nieuwe "tried & tested", naar welk nieuw product ben jij erg nieuwsgierig? Laat het mij zeker weten, wie weet komt het dan wel snel voorbij! Is de nieuwe Chanel Le Lift serum of oogcreme iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top