Reviews

Tried & Tested - Sans Soucis lichaamsoliën & bodylotions

In de zomer droogt onze huid veel sneller uit dan in de winter en dat is best lastig nu je toch vaker blote benen en armen laat zien. Door de blootstelling zon en warmte verdwijnt er veel vocht uit de huid en om onze huid mooi glanzend en soepel te houden moeten we dus extra goed hydrateren. Dat kan van binnenuit, maar natuurlijk helpt een lekkere olie, lotion of creme ook mee. Ik heb pas vier vloeibare varianten voor het lichaam getest van Sans Soucis, kijk je even mee?

Wat zijn het?
Prachtige glazen pompflacons met daarin vier verschillende, vloeibare verzorgende oliën en fluids voor het lichaam. Er zijn twee droge lichaamsoliën die snel intrekken en amper een vettig gevoel achterlaten en er zijn twee lichte bodylotions met een kleurtje of frisse shimmers die de huid hydrateren en een extra mooi effect geven. De oliën en fluids hebben elk behoorlijk wat verzorgende ingrediënten zoals argan-, sojaboon-, kokos- en zonnebloemolie, glycerine en vitamine E. Natuurlijk bevatten de lotions ook het unieke thermale water uit Baden-Baden, de rijkste thermale bron van Europa.

Sans Soucis Shimmering body fluid - een lichte, dunne bodylotion die fris aanvoelt op de huid, bijna waterachtig en toch zorgt voor een lichte hydratatie. De lotion heeft een licht romige bloemengeur die je subtiel blijft ruiken, de lotion trekt zeer snel in de huid en laat geen plakkerig gevoel achter.
ingrediëntenlijst Sans Soucis Shimmering body fluidSans Soucis Tinted Body Fluid - een behoorlijk getinte lichte bodylotion die makkelijk uitsmeert waardoor je een egale kleur op de huid ziet, de geur is wat frisser en de huid lijkt iets minder gehydrateerd, maar wel heel zacht en voorzien van zeer subtiele glinstertjes. De Tinted Body Fluid kan wel wat afgeven op lichte kleding, eenmaal goed ingetrokken heb je daar vrijwel geen last meer van.

ingrediëntenlijst 
Sans Soucis Tinted Body Fluid

Hoe gebruik je ze?

Je sprayt de olie of fluid direct op de huid en verspreidt dit met jouw handen, dat kan plaatselijk als je bijvoorbeeld graag wat extra glitters of kleur wilt op armen, rug of decolleté. Maar je kunt ook jouw hele lijf ermee insmeren, de oliën trekken snel in de huid en laten maar een licht vettig laagje achter. Persoonlijk zou ik de oliën of fluids niet op mijn gezicht gebruiken, maar het kan niet echt kwaad gezien de ingrediënten, al zijn ze daar misschien toch wat te voedend voor. Op de glazen flacons zitten pompjes, waardoor het doseren makkelijk gaat, maar soms lukt het pompen niet even makkelijk, zeker de fluids kunnen weleens lastig doen. Je kunt de pompjes er wel vanaf draaien om zo bij de fluids te komen. De oliën kun je wel prima oppompen, doe wel een beetje voorzichtig als je handen wat glibberig zijn, glazen flessen vallen zo kapot op de badkamervloer.

Sans Soucis Anti-age Dry Oil - een transparante droge huidolie die de huid direct voorziet van een goede voeding, trekt enorm snel in en heeft een vrij intense geur die een tikje nootachtig aandoet, misschien komt dat toch wel door de arganolie? De huid wordt heel zacht, plakt absoluut niet en de olie geeft geen vlekken af aan kleding. Dit is een perfecte olie als je niet houdt van glitters en shimmers, maar toch een mooie glanzende en gezonde huid wilt hebben.

ingrediëntenlijst Sans Soucis Anti-age Dry Oil
Sans Soucis Anti-age Dry glitter oil - een fijne bodyolie met fijne, gouden shimmer die je ziet zweven door de olie, even schudden voordat je de olie gaat gebruiken om de glitters goed te verdelen. Ook deze olie trekt snel in, de shimmers laten zich makkelijk verdelen en blijven goed aan de huid hechten. Het effect is trouwens best subtielm, je bent niet direct een glitterbom als je de olie gebruikt! Deze olie ruikt een tikje naar kokos en lijkt nog het meest vettig te blijven, de olie trekt wat minder snel in dan de andere droge olie.

ingrediëntenlijst Anti-age Dry Glitter Oil


Wat vind ik er van?

Ik werd direct verliefd op de mooie verpakkingen, de glazen flacons zijn mooi versierd met bloemen en vlinders en ze zijn dan ook een plaatje om neer te zetten in de badkamer. Ook de inhoud is heel fijn, ik ben vooral fan van de licht, verkoelende Shimmering Body Fluid die mijn huid licht hydrateert en fijne shimmer achterlaat die goed blijven zitten. Maar ik heb de Tinted Body Fluid ook heel wat gebruikt de afgelopen weken, vooral op mijn benen die nog wel een kleurtje konden gebruiken, onder een jurkje zagen ze met een laagje Tinted body fluid er dan toch iets mooier uit, de huid wordt er ook iets egaler door. Ik ben zelf groot fan van lichaamsoliën omdat ze goed voor mijn huid zijn en vrijwel nooit een plakkerige, kleverige laag achterlaten zoals sommige bodycremes of bodylotions wel doen, ik vind dat altijd zo vervelend, jullie ook? Het enige nadeel is de verpakking, een glazen flacon vind ik tricky en de pompjes werken niet perfect, toch zijn ze wel erg mooi om te zien.

Waar koop je ze?
De producten van Sans Soucis worden verkocht bij schoonheidspecialisten en salons die werken met producten van dit Duitse merk. De body oils kosten allemaal EUR 32,95 voor een pompflacon van 100 ml, een redelijke prijs omdat je behoorlijk lang met een flacon doet, zeker de olie is heel zuinig in gebruik. Online kun je ook verschillende verkooppunten van Sans Soucis vinden zoals deze en ook in de online shop van Parfumerie Douglas vind ik wat producten, verkooppunten kun je ook hier vinden : www.sans-soucis-shop.nl

Wist je dat Sans Soucis dit jaar 75 jaar bestaat? Heb jij weleens iets van dit merk getest? En gebruik jij in de zomer liever een olie of een lotion?

Deel dit artikel
Back to top