Inspiratie & Tutorials

10 tips voor een geweldige pasfoto!

We hebben er allemaal mee te maken, die oh-zo leuke pasfoto. Eens in de zoveel tijd is het weer zover: Het rijbewijs dat verlengt moet worden of een nieuw paspoort.. Echt leuk is zo'n foto niet. Je mag niet breed uit lachen, je oren moeten zichtbaar zijn en ook nog eens recht in de camera kijken.. Niet echt de meest flatteuze pose om op een pasfoto te staan want je kijkt al snel heel boos en alsof je een week niet geslapen hebt. Tegenwoordig is een paspoort ruim 10 jaar geldig en niks is vervelender dan jaren tegen een stomme pasfoto aankijken. Beautyscene to the rescue! Want wij hebben de beste tips om #flawless op een pasfoto of schoolfoto te staan.

Kim Kardashian laat niets aan het toeval over als zij een nieuwe paspoortfoto moet maken, haar hele "glam team" wordt ingeschakeld!

 

Een pasfoto maken is niet zomaar een lucky shot, het maken van een goede foto vergt best wat voorbereiding! Hieronder staan de tips die je moet weten als je een pasfoto gaat maken, beetje extra aandacht voor de make-up en kin omhoog en daar is die: Jouw geweldige pasfoto!

 
De 10 tips op een rijtje:
 
1. Een goed belichte foto is zoveel mooier dan een slecht belichte foto. Vaak kun je ergens een pasfoto laten maken bij een winkel of bedrijf maar mijn ervaring is dat het licht slecht is en de persoon achter de camera voor jou bepaald of de foto goed is. Niet echt heel handig dus.. Het beste alternatief is een photobooth waar je al voor 5 euro foto's kunt maken. Je kunt jezelf zien in het scherm, de belichting is goed en je kunt nog een foto maken als de eerste mislukt.
 
 
2. Skip de SPF! De zonnefactor in huidverzorgingsproducten weerkaatsen het licht van de flits en dan zie je er al snel uit als een spook. Dus voor deze ene keer, een dagje geen spf en kies voor een foundation in een kleur die past bij jouw huidskleur.
 
 
3. Laat je ogen stralen en zorg voor een frisse blik. Donkere wallen kunnen er voor zorgen dat je er vermoeid uitziet. Dus kies een concealer die een tint lichter is dan jouw eigen huidskleur. Breng de concealer aan in een driehoekig vorm onder het oog, dit zorgt voor een frisse blik.
 
 
4. Breng een huidskleurig potlood aan in de waterlijn en breng een lichte highlighter aan op het wenkbrauwbot onder de wenkbrauw en de binnenste ooghoeken. Breng subtiel wat oogschaduw aan in de arcadeboog en bewaar heftige smokey eyes voor een ander moment.
 
 
5. Goed gekrulde wimpers zorgen voor een open blik. Dus krul je wimpers goed en breng vervolgens twee laagjes mascara aan. Breng een dun lijntje eyeliner aan de buitenste ooghoeken onder en boven, dit zorgt voor een extra open blik, maar een wat meer zichtbare eyeliner mag ook best!
 
bijna goed, ik had alleen mijn oren zichtbaar moeten maken door mijn haar iets achter mijn oren te doen!
 
 
6. Niks is oncharmanter dan een vettig voorhoofd dus zorg dat de t-zone goed afgepoederd is. Neem eventueel een matterende poeder mee. Let op met highlighters, als je jouw gezicht wil highlighten doe het subtiel, anders kan het nog wel eens lijken alsof je een vettig gezicht hebt, terwijl dat nu juist niet de bedoeling is.
 
 
7. Geef wat extra aandacht aan de wenkbrauwen. Borstel de wenkbrauwen goed door, teken de wenkbrauwen subtiel bij en breng wat wenkbrauwgel aan. Kies altijd een kleur die lichter is dan jouw eigen haar kleur, anders kan jouw blik wat hard worden. 
 
 
8. Breng wat kleur aan op de lippen en de wangen. Een kleuraccent in het gezicht maakt jouw huid wat levendiger, zelfs op een zwart wit foto. Zelf kies ik graag voor een koraal tint of voor een zacht roze tint. Bij het aanbrengen van de blush, glimlach je naar je zelf en breng je de blush aan op de appeltjes van de wangen.
 
 
9. De oor aanzet moet zichtbaar zijn op de pasfoto. Je kunt er dus voor kiezen om het haar in een staart of knot te doen. Wil je toch jouw haar los? Zorg dan dat je wat schuifspeldjes bij je hebt zo kun je de plukken die voor jouw oorlellen hangen naar achteren pinnen. Oh! een subtiel paar oorbellen mag best, maakt de foto net wat leuker ;-).
 
 
10. Zit je make-up goed en je haar in model? Mooi, dan is het tijd voor de perfecte foto. Helaas moet je recht in de camera kijken en kun je niet je beste hoek naar de camera kantelen. Een goede tip is even tot rust komen, ontspan en probeer te lachen met jouw ogen. Steek je kin heel subtiel iets naar voren, om een onderkin te voorkomen en ga rechtop zitten. 3,2,1..flits! En je hebt een geweldige pasfoto!
 
 
of je skipt gewoon alle tips, want zo schattig als deze paspoortfoto wordt die van jou en mij toch nooit ;-)
 
 
Mijn advies is om echt wat extra aandacht aan je make-up te besteden voor je een foto laat maken, zeker de basis moet goed zijn, breng dus gerust wat (extra) foundation en concealer aan, kies kleuren die je flatteren en breng vooral een make-up aan zoals je die dagelijks gewend bent om te dragen. Draag je altijd een pittige smoky eye, doe dat dan ook tijdens het maken van de foto, anders herkent de douanier je straks niet!
 
 
Nee, het hoeft echt niet zo'n glamfoto als die van Kim K. te zijn, maar je wilt toch op zijn minst als jezelf op de foto? Succes met het maken van een mooie foto! Thanks, Vivianne voor de tips!
 
 
Deel dit artikel
Back to top