Algemeen

Beauty in de sportschool – Part I

Veel vrouwen of meiden onder ons zullen wel aan een sport doen. Sportschool, hockey, softbal, dansen, voetbal, yoga, pilates of misschien loop je wel hard? Lichaamsbeweging is goed voor je. Pak liever de trap, dan de lift en liever de fiets dan de auto. Degene die net zoals ik op de sportschool rondlopen, weten waar ik het over heb als ik zeg: insanity, move-it, circuittraining, personal training, voeding en lifestyle. We worden de laatste tijd overladen door heftige sportactiviteiten die ons binnen een bepaalde tijd een geweldig resultaat zouden moeten opleveren! We moeten letten op onze voeding en lifestyle, want daar valt blijkbaar ook een heleboel mee te bereiken. Maar hoe goed kunnen we beauty en sporten nou eigenlijk combineren? In dit artikel geef ik jullie een aantal tips over make-up tijdens het sporten! Lees snel mee.
 
Voor veel vrouwen is zonder make-up de deur uit echt een no-go. We gaan meestal niet naar ons werk, of even de stad in zonder een kloddertje foundation of een likje mascara. Maar wat doen we als we gaan sporten? Veel van ons zullen zonder make-up naar de sportschool gaan, omdat het tijdens het zweten toch over ons gezicht gaat ‘drijven’. Maar ook tijdens het sporten kunnen we er goed uitzien met een likje make-up!
 
Jouw huid tijdens het sporten
Omdat tijdens het sporten de bloedcirculatie wordt verhoogd, neemt de bloedtoevoer naar het gezicht toe – we krijgen een rood hoofd. De poriën in ons gezicht gaan uitzetten, omdat we het warm krijgen. Omdat deze poriën gaan uitzetten, kan hier zweet en eventueel make-up in terecht komen. Als de poriën verstoppen, is dit de ideale plek voor bacteriën. Make-up kan dus tijdens het sporten de oorzaak zijn van ontstekingen of huidproblemen. Maar er zijn wel wat oplossingen om het niet zo ver te laten komen!
 
Vloeibare make-up
Het beste kun je tijdens het sporten kiezen voor een BB-cream, getinte dagcrème, of gewone dagcrème die goed door de huid wordt opgenomen, en er niet bovenop blijft ‘liggen’. Of als je een foundation op wil, kun je kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation is vrij van talk en olie. De make-up laat de huid dus ademen, anders dan een ‘gewone’ foundation. Een dekkende vloeibare of poederfoundation kan door het zweten vlekken op het gezicht veroorzaken.
Blush of bronzer kun je in principe achterwege laten. Door de bloedcirculatie krijg je een lekker rood hoofd en zullen deze make-up producten toch niet opvallen!
 
Oogmake-up
Je kunt tijdens het sporten kiezen voor waterproof oogmake-up producten. Gebruik een waterproof mascara en eventueel een waterproof eyeliner. Zodra je kiest voor niet-waterproof producten kunnen de producten door het zweten gaan uitlopen. Gevolg kan zijn dat de make-up in je ogen terecht komt, of je een heel zwart gezicht krijgt door de uitlopende mascara en eyeliner.
 
Lipproducten
Lipproducten zou ik tijdens het sporten achterwege laten. Het kan gaan vlekken, plakken en het zal snel verdwijnen omdat je regelmatig een slok water uit je flesje met drinken neemt. Als je dan toch een kleurtje op je lippen wilt, kun je kiezen voor een lipstain. Als je lippen heel erg beschadigd zijn door bijvoorbeeld het weer, kun je natuurlijk wel altijd een lipbalsem opdoen.
 
Na de sportles
Na het sporten is het belangrijk om je huid te reinigen. Haal de make-up resten van je gezicht af en stap lekker onder de douche. Handig is om in je sporttas een pakje met reinigingsdoekjes te doen, ze zijn makkelijk mee te nemen en handig in gebruik. Door het douchen zul je de mogelijk achtergebleven make-up resten eraf douchen. Na het douchen verwen je jouw huid – niet alleen je gezicht, maar ook jouw lichaam - natuurlijk met een lekker verzorgende en hydraterende crème. Laat je huid even goed afkoelen en vervolgens kun je weer verder gaan met je make-up routine.
 
Zonder make-up
Natuurlijk kun je ook zonder make-up de sportschool ingaan, helemaal niets mis mee. Als ik ’s ochtends ga sporten draag ik geen make-up, maar wel een dagcrème. En als ik ’s middags of in de avond ga sporten draag ik meestal nog mijn make-up van overdag. Wel haal ik meestal mijn vloeibare make-up, zoals foundation, met een reinigingsdoekje van mijn gezicht en laat ik mijn mascara zitten. Na afloop haal ik wel alles eraf en spring ik lekker onder de douche!
 
Hoe combineren jullie sporten met make-up? Ik ben benieuwd, misschien hebben jullie nog wel tips voor ons en de andere lezeressen! Laat je reactie achter bij de comments. 

Deel dit artikel
Back to top