Reviews

Maybelline The Nudes oogschaduwpalette & Lash Sensational mascara

Gisteren kreeg ik iets leuks van Maybelline, iets wat helemaal nieuw voor mij was en na wat navraag doen bleek het ook een "echt" nieuw product te zijn. En wat voor product, een superleuk oogschaduwpalette : The Nudes by Maybelline! Een oogschaduwpalette met 12 nude oogschaduwtinten in verschilllende finishes waarmee je volgens Maybelline 13 looks mee kunt maken en dat tegen een mooi prijsje! Natuurlijk ben ik direct gaan swatchen en testen, kijk je even mee naar mijn review?

Het nieuwe Maybelline The Nude oogschaduwpalette ligt vanaf 7 mei 2015 in de winkels, speciaal voor het 100 jarig jubileum van Maybelline! Wow...ik wist niet eens dat Maybelline al 100 jaar bestaat, jij wel? Naast het nieuwe The Nudes palette zie je hierboven ook het nieuwe Lasting drama 24H automatic gel pencil (tenminste, ik had het niet eerder gezien) en twee producten die al iets langer in de winkels liggen : Lash Sensational mascara en Browsatin wenkbrauwpotlood/poeder.

Maybelline The Nudes met daarin 12 oogschaduws, in totaal zit er 9,6 gram product in het palette. De prijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk tussen 10 en 15 euro gaan liggen. Volgens Maybelline kun je het palette gebruiken net zoals 3 oogschaduwquads, 4 oogschaduwtrios en 6 oogschaduwduos, je gebruikt dan de kleuren die naast en onder elkaar liggen. Op die manier weet je zeker dat de kleuren goed bij elkaar passen en complementeren ze elkaar. Natuurlijk kun je ook andere kleuren met elkaar combineren!

Het palette is gemaakt van zwart glanzend kunstof en heeft een transparante deksel, er zit geen spiegel in. Wel is er ruimte voor een applicator of kwastje, er zit een dubbelzijdige sponsapplicator bij, maar je kunt eventueel ook een ander (passend) kwastje meenemen in het palette, daar is nog ruimte voor.

De 12 oogschaduws hebben verschillende finishes, van vrij mat tot prachtig glanzend met een vleugje metallic, de oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, geven makkelijk kleur af en hechten heel goed aan de huid. Toch hebben ze ook een klein nadeel, ze hechten zo goed dat het blenden niet eens zo makkelijk is. De oogschaduws lijken wat cremig te zijn, waardoor ze dus goed hechten, maar eenmaal op de huid, willen vooral de donkere kleuren eigenlijk niet meer van hun plaats. Dat maakt dat deze oogschaduws echt minder fijn zijn om met elkaar te blenden, misschien zie je het ook wel op de look hieronder.

swatches Maybelline The Nude eyeshadowpalette

de look met een aantal kleur van The Nudes, zie je dat de donkere kleur in de arcadeboog niet zo mooi naar boven toe blend? Ik heb daar de tweede kleur van links (onder) gebruikt en eroverheen de derde kleur van rechts (ook onder). Natuurlijk heb ik goede (MAC) kwasten gebruikt en die doen prima hun werk, maar hier dus iets minder. Ook met de sponsapplicator wordt het niet echt beter en dus blijft het effect een beetje te hard naar mijn smaak.

Op zich zijn het dus zeker prima oogschaduws, maar echt fijn blenden, dat doen ze niet, maar misschien ben ik ook gewoon erg verwend. Ook merk ik dat de oogschaduws een beetje glitters verliezen tijdens het opbrengen, maar ze geven geen extreme fallout! De exacte prijs van het palette is nog niet bekend, maar zal zeker betaalbaar zijn, wat dat aan gaat is het zeker geen slechte koop, je kunt zo'n palette misschien ook niet echt vergelijken met een palette wat 5 of 10 keer duurder is (Urban Decay, Yves Saint Laurent of MAC). Kortom, ik denk dat het zeker de moeite waard is om dit palette eens wat beter te gaan bekijken als het rond 7 mei 2015 in de winkels ligt!

Maybelline Lash Sensational Lash Multiplier mascara EUR 15,49

dit borsteltje doet mij heel erg denken aan de RollerLash mascara van Benefit (review), zien jullie de overeenkomsten? Ik werd daar natuurlijk best nieuwsgierig van, want zou deze mascara ook zo fijn zijn als die van Benefit? Ik kan je vertellen, het valt zeker niet tegen! Het effect van de mascara is zeker heel goed, het borsteltje brengt de mascara nauwkeurig aan, verlengt de wimpers en krult ze ook nog eens prima, ook worden ze goed van elkaar gescheiden en is de kleur goed zwart. 

Kijk, dat ziet er toch best goed uit? Ook aan het einde van de dag zit de mascara nog prima op zijn plaats, mijn wimpers voelen heel zacht aan en je kunt dus eventueel nog een laagje aanbrengen als je 's avonds nog op pad gaat, maar eerlijk is eerlijk, het hoeft eigenlijk niet eens. Het effect van de Lash Sensational mascara zijn mooie, natuurlijke, volle en lange wimpers, wat wil ik eigenlijk nog meer? De mascara laat zich normaal verwijderen met een make-up remover, de formule is niet waterproof maar blijft wel goed zitten.

Nog even het totaalplaatje met de Love Lust blush en Diego lipstick van Tom Ford, ik hou zo van die blush, die mag nooit verdwijnen uit het assortiment!

 

Ik heb natuurlijk de Browsatin ook even getest, maar de kleur is niet helemaal mijn kleur, de medium brown is veel te rood voor mij. Het is wel een handig product, want het combineert een stevig, goed gepigmenteerd wenkbrauwpotlood met een poeder met handige applicator aan de achterkant! Ik zal eens op zoek gaan naar "mijn" kleur voor een goede review. En het Lasting drama eye pencil heb ik wel getest, dat is een superzacht potlood dat een mooie zwarte lijn geeft en heel goed blijft zitten, je kunt het direct na het aanbrengen ook wat blenden als je dat mooier vindt!

 

Wat vind jij van dit nieuwe Maybelline The Nudes eyeshadowpalette? Volgens de informatie zal het vanaf 7 mei 2015 te koop zijn, de exacte prijs is dus nog niet bekend. Gaat het op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top