Nieuws

Waarom matte lipstick niet altijd een goed idee is

Matte lipstick is alweer een behoorlijk tijd helemaal trendy, misschien is het wel de grootste beauty trend van de laatste tijd. Beauty addicts maken zich niet druk meer over hippe nagellakleuren, laat staan dat ze ervoor in de rij staan, maar komt er een nieuwe matte lipstick collectie aan van MAC (ja ja, die komt eraan) dan zijn "we" de hysterie zo ongeveer nabij! Ik ben ook fan van matte lipstick en heb inmiddels een mooie collectie, toch is matte lipstick niet altijd een goed idee.....

Gladde lippen zijn een must

 

Als je weleens een matte lipstick heb proberen aan te brengen over droge lippen met velletjes, dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Dat werkt echt niet en maakt de lippen vooral niet mooier! Matte lipstick toont iedere oneffenheid op de lippen en daarom is het eigenlijk wel een must om goed verzorgde lippen te hebben als je matte lipstick wilt dragen.

Zorg er dus voor dat je ruwe lippen goed verzorgt door een goede lippenbalsem te gebruiken en gebruik eventueel een lipscrub om ze nog zachter en soepeler te maken. Bij "ernstige" gevallen kan het wel een paar dagen duren voor ze weer mooi glad en gehydrateerd zijn, gun ze dus even de tijd! En als ze eenmaal weer glad zijn, zorg dat ze zo blijven door iedere avond een lekkere laag lipbalm op te brengen voor je gaat slapen, works like a charm.

Matte lipsticks maken ouder

 

Het is een simpele regel, glans zorgt voor een jeugdige uitstraling en matte producten kunnen ervoor zorgen dat je er ouder uit ziet. Matte lipstick zorgt er dus ook voor dat je lippen er ouder uit gaan zien, vooral als je lippen al wat tekenen gaat vertonen van veroudering door fijne lijntjes. Je moet vooral een beetje oppassen als je teveel matte producten met elkaar gaat combineren, een matte lipstick, foundation, oogschaduw en blush samen is echt teveel van het goede, net zoals allemaal glanzende producten combineren ook geen succes zijn. It's all about the balance....probeer dus om glanzende en matte producten naast elkaar te gebruiken. Zo kan een glanzende blush weer top staan bij een wat mattere lipstick en mag je dus best een glinsterende ooglook aanbrengen bij een matte foundation. Juist de glans effecten zorgen ervoor dat je jonger oogt! Weet je wat ook erg mooi is, een klein beetje lipgloss aanbrengen op het midden van de matte lipstick!

Zorgvuldig aanbrengen kost even tijd

 

Matte lipsticks zijn over het algemeen net iets lastiger aan te brengen dan romige varianten, soms kunnen ze wat stroef zijn en daardoor haperen ze weleens tijdens het aanbrengen. Daardoor kunnen de lipcontouren soms wat minder netjes aangebracht worden of ontstaan er "kale" plekjes op de lippen, die je vooral ziet als je lacht. Op zich is dat prima op te lossen door net even iets meer tijd te nemen als je de matte lipstick aanbrengt of als je een lippotlood gebruikt als basis voor de matte lipstick. Maar een goede basis in de vorm van een lipbalm helpt ook al iets, je kunt natuurlijk ook nog een lippenseeltje gebruiken als je dat fijner vindt.

Matte lipsticks kunnen de lippen uitdrogen

 

Misschien heb je weleens matte lipstick geprobeerd, maar ben je er geen fan van geworden omdat ze je lippen uitdrogen? Dat kan helaas, matte lipsticks bevatten meer wassen en pigmenten dan "normale" lipsticks en ook minder oliën. Als je van jezelf als droge lippen hebt (net zoals je een droge huid kunt hebben), dan zullen matte lipsticks niet echt iets voor je zijn. Natuurlijk kun je voor goede lipbalms te gebruiken absoluut zorgen dat de lippen minder droog zijn, maar soms lukt het zelfs dan niet. Misschien moet je dan op zoek gaan naar een semi-matte lipstick, die zijn wel iets verzorgender maar hebben toch een iets minder glanzende finish. Last but not least, helpt het ook altijd om de lipstick af te happen op een tissue of eventueel een heel dun laagje transparante poeder aan te brengen (al kan dat ook wat uitdrogen).

Check! Check!

 

Als je matte lipstick draagt, dan moet je wel iets vaker in de spiegel kijken dan bij een romigere lipstick, vooral omdat de lipsticks erg gepigmenteerd zijn en een klein veegje zo kan resulteren in een knalrode streep op je gezicht. Hou daar rekening mee, ook tijdens het aanbrengen. Hou ook altijd een concealer met kwastje bij de hand om eventuele foutjes weg te werken, een wattenstaafje veegt behalve de lipstick ook vaak foundation weg!

 

Matte lipsticks, ik ben er gek op, maar inderdaad, ze hebben ook wel nadelen! Toch hou ik van de chique uitstraling, die ondanks de fellere kleuren toch altijd blijft. Zelf was ik nooit een grote fan van rode lipstick, totdat ik de matte Russian Red van MAC ontdekte, echt een verademing en sindsdien weet ik dus dat ik moet kiezen voor de matte variant. Ik heb het geluk dat ik van mijzelf geen droge lippen heb en ook geen lijntjes rond mijn lippen, ze zijn ook (nog) redelijk vol, dus ik kan het hebben. Maar ik probeer wel altijd een matte lipstick te combineren met iets meer glans op mijn gezicht of ogen, anders wordt het echt snel wat saai en dof allemaal, not a good look!

 

Wat vinden jullie van matte lipstick? Ben je echt fan of voel je toch meer liefde voor een meer glanzende variant? Heb jij nog handige tips die je wilt delen? Misschien wel jouw favoriete matte lipstick?

Deel dit artikel
Back to top