Reviews

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour - review & swatches

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar over een paar dagen liggen dan eindelijk de MAC Retro Matte Liquid Lipcolours in de winkels!! Ik kijk er zeker ook naar uit en ik was dan ook heel blij dat ik vier exemplaren kreeg om te testen, zo kan ik jullie er in elk geval iets meer over vertellen en natuurlijk swatches laten zien. Kijk je mee naar de swatches van vier van de nieuwe, matte, vloeibare lipsticks van MAC?

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour EUR 24,50, vanaf 9 januari 2015 te koop, alle informatie lees je in dit artikel

Over de verpakkingen zijn de meningen verdeeld, het is letterlijk een kruising tussen een traditionele lipgloss verpakking en de dop van de MAC lipsticks. Op zich vind ik het eigenlijk wel grappig dat ze dit gedaan hebben, het zijn sowieso zeer herkenbare verpakkingen en in de praktijk bevallen ze ook gewoon goed. Daarbij vind ik de verpakking van een soortgelijk product niet het allerbelangrijkste, als die maar wel goed van kwaliteit is en niet al te onhandig, en dat zijn deze verpakkingen zeker.

De applicator is een zachte, stoffen applicator die vrij plat is en ovaal van vorm is, met de punt van de applicator kun je de vloeibare lipstick perfect op de lipcontouren aanbrengen, dat gaat heel netjes en precies. Maar ook de rest van je lippen kun je makkelijk kleuren met de platte kant van de applicator, de lipstick gaat er heel snel en makkelijk op.

Op deze foto kun je even zien hoe groot de applicator is in verhouding met mijn lippen, je ziet dat de applicator eigenlijk perfect is van grootte, je kunt de lipstick letterlijk met een applicatie aanbrengen op je lippen. Laten we even kijken naar de swatches op mijn arm en daarna laat ik de vier kleuren zien op mijn lippen. Wil je meer weten over de kwaliteit en mijn ervaringen, dan moet je even naar het einde van het artikel gaan.

swatches direct na het aanbrengen met v.l.n.r. Personal statement, Feels so grand, Rich & Restless en Re-collection - je ziet nog wel wat glans

swatches een paar minuten na het aanbrengen met v.l.n.r. Personal statement, Feels so grand, Rich & Restless en Re-collection - na een paar minuten drogen de vloeibare lipsticks en ogen ze alweer een stuk matter, dat gaat overigens best snel.

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Personal statement - shocking pink - een koele, knallende roze kleur die heel fijn is qua textuur, hij brengt mooi, glad en makkelijk op, zonder te haperen, de kleur droogt heel mooi en egaal op, zeker een topkleur!

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Feels so grand - deep true red - een frisse, klassieke rode kleur met een heel klein beetje oranje erin! Deze kleur brengt ook makkelijk op, is lekker soepel en dekt egaal in één laagje, op de foto's hieronder zie je dat ik de kleur iets minder zorgvuldig heb aangebracht, ik zie wat kale plekjes. Dat ligt niet aan de lipstick, maar aan mijn applicatietechniek...sorry! 

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Rich & Restless - mid-tone pinky salmon - een perzik/oranje die in vrij oranje uitpakt bij mij, je ziet het vooral goed op de "full face" foto die je hier beneden ziet staan. De kleur is iets minder fijn om aan te brengen dan de andere kleuren, de formule lijkt wat droger te zijn en de kleur krijg je er niet zo makkelijk op. Het lijkt alsof de formule minder goed hecht, waardoor je meer keren over je lippen moet gaan met de applicator en dat resulteert in een wat rommelige lipkleur. 

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Recollection - intense bright violet - een koele, paarse tint met wat roze erin, een echte knalkleur die je wel moet durven dragen! De formule is prettig om aan te brengen, hij hecht direct goed aan mijn lippen en geeft een prima dekking in één laagje, de finish is mooi mat!

Mijn ervaring met de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

 

Lekkere kleurtjes toch? En dan te bedenken dat er nog 11 mooie kleuren te koop zullen zijn vanaf 9 januari 2016, ik ga er zeker nog een paar scoren want ik ben zeker fan geworden! Ik heb de lipsticks al even in huis en heb ze al vaker getest, ze zijn echt de moeite waard.

Het aanbrengen gaat over het algemeen makkelijk, de applicator werkt precies en de formule laat zich makkelijk op je lippen aanbrengen, het kost letterlijk 1 minuut tijd! De formule droogt snel op, je hoeft verder geen kunstgrepen te doen om de lipstick te laten drogen, dat gaat vanzelf en razendsnel. Is de lipstick eenmaal droog, dan heb je er de eerste uren geen omkijken naar, de vloeibare lipstick blijft nl. heel goed zitten op je lippen. Ze zijn ook nog eens behoorlijk transferproof en laten geen afdrukken achter op kopjes, glazen en vriendjes, altijd handig natuurlijk. Een maaltijd overleven ze zeker ook, mits die niet te vettig is, want ze kunnen iets minder goed tegen olie. Dat is ook handig om te weten als je ze wilt verwijderen, dat gaat nl. niet zo makkelijk en een speciale, vettige make-up remover is dan ook een aanrader om te gebruiken.

De lipsticks drogen mijn lippen zeker niet uit, maar geven wel een iets droger gevoel dan een lipgloss of meer cremige lipstick, daar moet je wel even rekening mee houden. Ik gebruik er wel gewoon een lipbalm onder, dat gaat prima en ook het aanbrengen gaat op zich goed als je een lipbalm gebruikt, gebruik alleen niet teveel! Heb je heel droge lippen of lippen met veel lijntjes, dan moet je misschien eens testen of deze vloeibare lipsticks dat niet teveel accentueren, je kunt ze binnenkort altijd eens laten aanbrengen bij een MAC counter!

Kijk nog even mee naar de "full face" foto's en een paar creatieve plaatjes....

Ik ben fan van de Retro Matte Liquid Lipcolours van MAC, maar dan wel van de kleuren met meer pigmentatie, ik denk nl. dat Rich & Restless wat minder fijn uitpakt omdat de kleur zo licht is. Ik hoop dat ik nog wat kleuren kan bemachtigen en zal ze zeker aan jullie laten zien. Zorg wel dat je er snel bij bent als ze te koop zijn, want volgens mij zijn het nu limited editions, al schijnen ze wel terug te komen? Edit : gelukkig heb ik gehoord dat ze in de permanente collectie blijven!!!

De prijs van de MAC Retro Matte Liquid Lipcolours is EUR 24,50, niet heel goedkoop, maar ze passen qua prijsniveau wel bij de andere merken die soortgelijke vloeibare, matte lipsticks uitbrengen. Ze zullen vanaf 9 16 januari 2016 (edit : de collectie is wat verlaat en nu waarschijnlijk vanaf 16 januari 2016 te koop, wel altijd onder voorbehoud, bel even met de MAC counter voor de zekerheid!) te koop zijn bij alle MAC counters en vast ook online bij De Bijenkorf en Douglas.

 

Wat denk jij ervan? Ga jij voor één of meer van deze nieuwe matte, vloeibare lipsticks van MAC? 

Deel dit artikel
Back to top