Reviews

Short on monday - reviews van Guerlain, Biotherm, Clinique, Dior, Kiehls, Lancaster & Grown Alchemist

In de afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag heb ik de derde Short on.....(monday in dit geval) voor jullie, ofwel zeven korte reviews van nieuwe (en bestaande) producten van Guerlain, Biotherm, Clinique, Kiehl's, Dior, Lancaster en Grown Alchemist, kijk je even mee?

Jullie weten inmiddels wel dat ik behoorlijk wat spullen binnenkrijg, iets waar ik heel erg blij mee ben omdat ik graag op de hoogte blijf van de producten die er in de winkels verschijnen. Maar soms kom ik er niet aan toe om alles heel uitgebreid of lang te testen, maar ik probeer het altijd wel. De afgelopen weken heb ik de producten op de foto hierboven meerdere keren gebruikt en ze bevallen mij heel erg goed! In dit Short on Sunday artikel zal ik jullie er in het kort wat over vertellen en vertel ik natuurlijk waarom ik ze zo prettig vind.

1. Guerlain Orchidée Impériale The cleansing foam EUR 93,00 (tube 125 ml)

 

Naar deze reiniger was ik erg benieuwd, zeker gezien mijn positieve ervaringen met de andere producten uit deze mooie verzorgingslijn van Guerlain, Orchidée Impériale. Het is absoluut een luxe product, zowel qua uitstraling als qua textuur van het product. De naam van de reininger is The Cleansing foam, maar uit de tube komt toch echt een vloeibare, romige gel, geen schuim (dan verwacht ik zo'n bolletje schuim, begrijp je wat ik bedoel?). De reiniger schuimt wel iets op, maar niet overdreven, het blijft toch echt een romige gel/creme op de huid die zijdezacht aanvoelt en heel lekker, luxe ruikt, maar ook weleens wat stroef is.

Qua ingrediënten zie ik niet bijzonders op de lijst, het zijn eigenlijk allemaal milde reinigende ingrediënten (al is de droge huid niet zo blij met sodium laureth sulfate) en volgens Guerlain heeft de reiniger een ph-waarde die gelijk is aan die van de huid. Mijn huid voelt na het reinigen niet droog aan, maar ik moet zeggen dat mijn andere reinigers mijn huid toch iets comfortabeler laten aanvoelen. Het is dus niet mijn nieuwe favoriet geworden, ook niet na een paar keer gebruiken, misschien is deze iets meer geschikt voor een huid die iets vetter is.

ingrediëntenlijst Guerlain Orchidée Impériale The cleansing foam

2. Biotherm Skin Best Liquid Glow EUR 38,00 (flacon 30 ml)

 

Gezichtsolie is bij mij eigenlijk onmisbaar, zeker als je ouder wordt kun je gaan merken dat de huid soms wat droog aanvoelt. Dat heb ik ook, gelukkig niet zo heel vaak, maar dat is vooral ook te danken aan de oliën die ik gebruik. Deze nieuwe olie van Biotherm combineert de voordelen van een plantaardige, droge olie vol anti-oxidanten met een miniem vleugje kleur die de huid direct gezonder laat ogen. Je kunt de olie op een aantal manieren gebruiken : gemengd door dag/nachtcreme voor een iets meer voedende creme, direct op de huid op plaatsen waar je meer glow wilt, als pure gezichtsolie als de huid echt wat extra's nodig heeft of als masker, waarna je na 10 minuten het teveel aan olie wegveegt.

Het is een droge olie, wat inhoudt dat de olie snel in de huid wordt opgenomen en geen plakkerig of vettig gevoel achterlaat. Zorg alleen wel dat je nooit teveel olie aanbrengt, want dan wordt zelfs een droge olie niet droog, doseer dus goed met de druppelaar. Een fijn product, dat goed werkt op mijn huid en ook nog eens praktisch in gebruik is, zet het vooral in je beautykastje als je een droge huid hebt, ik weet zeker dat je er blij mee zult zijn. Heb je een heel gevoelige huid, pas dan even op, er zit parfum in deze olie.

ingrediëntenlijst Biotherm Skin Best Liquid Glow

3. Kiehl's lipbalm # 1 EUR 8,00 (tube 15 ml)

 

Mijn moeders favoriete lippenbalsem is deze, simpele maar doeltreffende variant van Kiehl's! Het is een no-nonsense lipbalm met petrolatum ofwel vaseline, squalane en lanoline als belangrijkste verzorgende ingrediënten. Ik heb deze ook heel lang gebruikt, maar inmiddels hebben andere lipbalms de plaats van deze ingenomen, niet omdat deze niet meer beviel hoor...maar gewoon omdat ik ook weleens nieuwsgierig ben naar iets anders. Anyway, mijn moeder is fan, volgens haar is er geen betere lipbalm en geloof me, ze is behoorlijk kieskeurig! De lipbalm heeft eigenlijk geen geur en kleur, maar geeft wel een mooie natuurlijke glans (niet overdreven), deze is ook prima geschikt voor mannen en kinderen!

ingrediëntenlijst Kiehl's lipbalm # 1

4. Grown Alchemist Hydra-Mist+ Desert lime & amino-petide EUR 22,00 (sprayflacon 30 ml)

 

Nu de temperaturen wat omhoog gaan en de zon lekker schijnt, vind ik het heerlijk om tussendoor mijn huid even te verfrissen met een hydraterende spray. Zeker als ik op reis ben (in auto of vliegtuig) kun ik weleens iets fris gebruiken, het is soms gewoon warm in de auto of op het vliegveld (vooral daar). Er zit dus eigenlijk standaard een verfrissende spray in mijn tas, sinds vorige week is dat deze zeer verzorgende variant van het natuurlijke merk Grown Alchemist. In de kleine (30 ml) sprayflacon zit een ondoorzichtige spray die eigenlijk alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat zoals aloe vera, camelia olie, melkzuur, hyaluronzuur en verschillende fruit- en plantenextracten. De spray voelt heerlijk fris en fruitig aan, mijn huid reageert er super op, het lijkt wel of de huid meer gaat stralen van een paar keer sprayen, heel fijn! Hou de spray wel even op een goede afstand omdat je wel wilt dat de spray subtiel verstoven wordt. Grown Alchemist is een mooi en interessant merk, heel natuurlijk en behoorlijk betaalbaar, je vindt het o.a. bij Skins.

ingrediëntenlijst Grown Alchemist Hydra-Mist+ Desert lime & amino-petide

5. Dior One Essential City Defense SPF 50+ EUR 54,00 (flacon 30 ml)

 

De grote, luxe cosmeticamerken komen gelukkig ook steeds vaker met goede producten die de huid beschermen tegen de zon! Dior bracht onlangs deze fijne, dunne emulsie uit die prima te combineren is met de bestaande huidverzorgingsproducten van Dior (of van andere merken). De filters die in deze City Defense zitten zijn o.a. Tinosorb M, Tinosorb S en Uvinul A plus, dit zijn heel goede zonnefilters die de huid zowel tegen UVA en UVB beschermen en heel stabiel zijn. In de formule vind je daarnaast ook nog wat anti-oxidanten en vitamines, die de huid ondersteunen bij blootstelling aan de zon. Zoals je kunt zien is de bescherming  met dit product hoog, SPF 50! Als ik deze City Defense in de ochtend aanbreng, dan ben ik eigenlijk wel gedurende de dag beschermt, zeker als ik niet de hele dag buiten ben, zoals bijna iedere dag. En als ik dan toch nog "echt" in de zon ga zitten of liggen, dan breng ik gewoon nog een extra laagje aan, door de dunne formule kan dat echt prima over make-up heen (althans, wel over de mijne, ik heb meestal geen dikke lagen op).

De formule is dun, niet vettig en trekt snel in de huid, wat achterblijft is een normaal aanvoelende huid zonder witte was, de combinatie met make-up is perfect, ik merk geen verschil of ik deze City Defense nu wel of niet draag. Kortom, een echte aanrader als je nog een goede bescherming tegen de zon zoekt voor iedere dag!

ingrediëntenlijst Dior One Essential City Defense SPF 50+

6. Lancaster Sun Control Eye contour cream SPF50+ EUR 33,95 (pompflacon)

 

Natuurlijk beschermen we onze huid tegen de zon, zover zijn we allemaal wel, maar wat mij altijd verbaast is waarom er in zoveel oogcremes geen SPF zit....juist die dunne huid kan wel wat extra bescherming gebruiken. Gelukkig zijn er steeds meer merken die dit oppakken, zoals Lancaster die zelfs een "echt" zonneproduct gemaakt heeft speciaal voor de huid rondom de ogen. In deze creme vind je niet alleen goede zonnefilters, maar ook extra verzorgende ingrediënten die de huid iedere dag goed verzorgen, ook al ga je niet echt zonnen. Je kunt deze oogcreme dus ook gebruiken als "gewone" oogcreme, het hele jaar (of in elk geval de zomer) door.

Maar....er zit wel een beetje alcohol in deze creme en ik vind hem zelf nogal heftig qua geur voor een oogcreme, ook al zit er geen parfum in omdat de plantaardige ingrediënten zorgen voor de geur. Ik gebruik deze creme niet iedere dag, maar wel als ik een dagje echt in de zon ga zitten, liggen of lopen, omdat ik dan graag goed beschermt ben. Op de andere dagen breng ik mijn "normale" spf iets onder mijn ogen aan en vertrouw ik op mijn zonnebril, gelukkig draag ik die altijd! Oh ja, de combinatie met make-up is goed te doen, al vind de oogcreme wel iets glimmend blijven, daar moet je van houden. De prijs-kwalititeit verhouding is wel top, het is een prima creme met goede zonnefilters tegen een redelijke prijs!

ingrediëntenlijst Lancaster Sun Control Eye contour cream SPF50+

7. Clinique Foaming Sonic facial soap EUR 22,00 (tube)

 

Sinds eind vorig jaar heeft Clinique ook zijn eigen elektrische gezichtsborstel, de Sonic brush, die heb je vast weleens gezien! Dit voorjaar heeft Clinique ook een speciale cleanser/reiniger uitgebracht die een perfect match is met de Sonic brush. Deze romige, licht schuimende zeep (want dat is het) is inderdaad fijn in gebruik met de Sonic Brush, de textuur van de reiniger werkt goed samen met de borstel.

Maar....naar mijn mening heb je helemaal geen speciale reiniger nodig, in principe werkt de Sonic Brush prima samen met alle reinigers die je afspoelt met water. Persoonlijk zou ik dus vooral kiezen voor een reiniger die goed is voor je huid, deze reiniger is prima maar bijvoorbeeld minder geschikt voor een droge huid. Heb je een normaal tot vette huid, dan kun je deze reiniger prima gaan gebruiken, de huid voelt schoon aan en oogt fris. Kortom, dit is een prima reiniger als deze geschikt is voor je huid, maar je kunt prima je eigen favoriete reiniger gebruiken als je de Sonic Brush gebruikt!

ingrediëntenlijst Clinique Foaming Sonic facial soap

 

Als jullie mij op Snapchat of Instagram volgen, dan zien jullie vaak wel welke producten ik zoal binnenkrijg, mocht je daar iets tussen zien waar je wel een korte review over wilt lezen in deze Short on Sunday artikelen, laat het mij dan zeker weten! Zit er tussen deze zeven producten iets voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top