Inspiratie & Tutorials

Shocking - Charlotte Tilbury slaapt altijd met makeup op

Heeft je moeder het er bij jou ook ingestampt? Zodra je begon met het dragen van make-up zei ze regelmatig: "haal iedere avond je make-up van je gezicht af, anders krijg je puistjes" Een goed advies van mama, maar wist je dat één van de meest gerespecteerde vrouwen in de beauty business hier niet zo goed naar heeft geluisterd? Kim Kardashian deelde het geheim onlangs in een interview, de door haar geliefde make-up artist Charlotte Tilbury slaapt altijd met make-up.....zou het echt waar zijn?

beeld : Getty

 

Tijdens de InStyle Awards (waar Kim Kardashian de Makeup Arist of the year award aan Charlotte Tilbury overhandigde) vertelde ze dat zij ook af en toe slaapt met haar make-up nog op. Ze deed ook een boekje open over Charlotte: "Charlotte Tilbury is mijn held omdat haar man haar nog nooit heeft gezien zonder make-up. Ze slaapt met haar make-up op! Ze is mijn idool. En ze inspireert me wanneer ik heel lui ben en ik geen zin heb om mijn make-up te doen de volgende dag. Ik weet dat het misschien wel het slechtste advies is, maar zij heeft allerlei magische cremes die ze de volgende dag aanbrengt en alles weer goed maakt."

 

OK dan Kim, het is inderdaad een slecht advies, maar dat wist je zelf gelukkig ook! Ik vind het lastig om te geloven dat een vrouw die zo professioneel is, inderdaad iedere dag gaat slapen met haar make-up op. Maar ja, als Kim het zegt zal het wel waar zijn, zij kent haar tenslotte persoonlijk. Of heeft Kim iets gezegd wat ze eigenlijk niet mocht vertellen? edit : Charlotte heeft dit in 2013 bevestigd in een interview op IntoTheGloss

Anyway, hoe hoog ik Charlotte ook heb zitten, dit advies leg ik maar even naast me neer. Natuurlijk dook ik na een avond/nacht feesten vroeger ook weleens met make-up op in bed. En ja, dat deed ik absoluut ook weleens omdat mijn vriendje van dat moment mij vast leuker vond met make-up. Maar toen was ik een jaar of 18 of 20 en uitgaan deed ik niet iedere dag (nee, maar 4 dagen in de week denk ik...) en die periode is ook weer over gegaan. Nu ben ik gewoon iedere nacht make-up loos en mijn man ziet me 's avonds en 's ochtends gewoon zonder make-up. Ik hem ook trouwens, haha.

Ik ontmoette Charlotte onlangs in New York, waar ze met en voor MAC aan het werk was tijdens NYFW, een schat van een vrouw die er in het echt gewoon heel goed uit ziet, met een klein rimpeltje hier en daar net zoals ik.

 

Als je dan toch een nachtje hebt doorgehaald en met make-up op hebt geslapen, verwijder het dan in de ochtend alsnog en verwen je huid het liefst met een herstellende masker (bijvoorbeeld van STARSKIN) en breng een goed hydraterend serum aan. Verwen je huid de volgende dag even extra en het komt vast weer goed! Slaap jij ook altijd met make-up op? Of alleen bij hoge uitzondering?

Deel dit artikel
Back to top