Reviews

MAC Huggable Lip Colour & Glasses - review & swatches

Vanmiddag liet ik je de nieuwe lipsticks en lipglosses van MAC al even zien in dit artikel, de Huggable Lips collectie zal eind deze week in de winkels liggen. Natuurlijk zijn jullie vast ook benieuwd naar de nieuwe kleuren en producten, vooral naar de Huggable Glasses die echt helemaal nieuw zijn. Ik heb ze getest en ik kan jullie vertellen, ze hebben mijn liefde voor lipgloss toch wel weer een beetje aangewakkerd! Kijk je mee naar de swatches?

MAC Huggable Glass EUR 21,00

van boven naar beneden Love Buzz, Mega-Hug & Such a sweetheart

Mega-Hug & Such a sweetheart

Embraceable me & Marve-lush

de applicator is zacht en heeft een afgeronde tip, waardoor je de gloss mooi rond op de lipcontouren kunt tekenen, op zich verdeelt de applicator de lipglass goed. Toch vind ik het altijd iets lastiger om de lipgloss precies aan te brengen zonder een duidelijke lijn te krijgen bij de lipcontouren, vaak duw ik die even weg met mijn vinger!

De verpakking van de Huggable Lipglass is wat boller en korter dan die van de normale lipglass, de verpakking lijkt nog het meest op de cremesheen lipglasses, maar de dop is gemaakt van antraciet, glanzend materiaal.

v.l.n.r. MAC Huggable Glass Embraceable me, Marvel-lush, Such a sweetheart, Love Buzz & Mega-hug

MAC Huggable Glass Embraceable me - een bleekroze kleur die ik persoonlijk echt niet mooi vind staan, maar ook qua textuur ben ik er niet weg van, de kleur brengt niet netjes op en laat ieder lijntje in mijn lippen zien. Niet mijn favoriet....

MAC Huggable Glass Marvel-lush - een lichtroze gloss die wel wat mooier is dan Embraceable me en ook wat beter verdeelt over de lippen, dit is eigenlijk best een lief kleurtje! Misschien niet de perfecte kleur voor mij, maar best wel ok!

MAC Huggable Glass Such a sweetheart - een fijne perzikkleurige, best dekkende lipgloss die prachtig en makkelijk verdeelt over mijn lippen, zonder in de lijntjes te trekken, het kan dus wel! Dit is mijn favoriet van de vijf kleuren die ik getest heb, een mooie, frisse en toch warme kleur.

MAC Huggable Glass Love Buzz - nog zo'n knaller, een Barbie roze, frisse en koele kleur die heel fijn aanbrengt en prachtig dekt! Ook deze Huggable Glass is perfect qua textuur, wat een verschil met de lichtere tinten, je begrijpt dat ik vooral de meer gepigmenteerde kleuren aanraad!

MAC Huggable Glass Mega-hug - een warme roze gloss met een vleugje bordeaux, ook weer met die fijne textuur en mooie dekking, zonder basis natuurlijk en gewoon opgebracht met de applicator in één laagje!

De Huggable Lipglasses zijn dus nogal verschillend, de drie meer gepigmenteerde kleuren zijn echt wel heel fijn, terwijl de lichtere tinten echt minder mooi zijn en ook lastiger zijn om aan te brengen! De textuur van de Huggable Lipglass is heel licht, de formule plakt eigenlijk niet en heeft een mooie glans, de houdbaarheid is voor een lipgloss best goed. Toch zul je na een maaltijd echt wel even moeten bijkleuren, maar een drankje overleeft hij zeker wel, net zoals een paar uur gewoon kletsen en werken. Mijn lippen voelen gewoon goed en verzorgd na een hele dag Such a sweetheart te hebben gedragen, de Huggable lipglass hydrateert mijn lippen goed en zorgt ervoor dat ze lekker vol ogen en glad ogen (behalve de lichtere kleuren dan). Kortom, ik vind het absolute aanraders, mits je de goede kleur kiest! Ik wil eigenlijk nog wel een paar van deze mooie, diepe tinten, eens even kijken welke ik in mijn mandje ga doen als ze online te koop zijn!

MAC Huggable Lip Colour EUR 21,00

v.l.n.r. MAC Huggable Lip Colour Love Beam, Touché & Fashion Force (sample namen I'm game, Soft Talkin' & Love feeling)

swatches MAC Huggable Lip Colour Love Beam, Touché & Fashion Force (sample namen I'm game, Soft Talkin' & Love feeling)

MAC Huggable Lip Colour Love Beam (sample naam I'm game) - een frisse, koele roze kleur die heel makkelijk aanbrengt en in één laagje dit effect geeft. De naam is trouwens niet 100 % zeker, omdat ik zoals je kunt zien samples ontving met de verkeerde naam.

MAC Huggable Lip Colour Touché (sample naam Soft Talkin' ) - een zachte beige nude tint met een vleugje gouden glans, zacht en subtiel, maar wel mooi passend bij mijn huiskleur. Ook deze naam is een beetje een gok...

MAC Huggable Lip Colour Fashion Force (sample naam Love feeling) - dit was de lipstick die het lastigste aanbracht, hij haperde een beetje bij de randjes en ging er veel te makkelijk overheen, juist door de kleur oogt dat snel slordig. De kleur zelf is iets te oranje naar mijn smaak, niet een kleur die ik heel vaak ga dragen denk ik.

De MAC Huggable Lip Colours had ik natuurlijk al vaker gebruikt, ze zijn 2 jaar geleden ook al eens uitgekomen en volgens mij daarna ook nog weleens, in de zomer ofzo. De lipsticks lijken een beetje op de Rouge Coco of de Dior Addict lipsticks, ook lipsticks met een gel-textuur die beduidend lichter aanvoelen op de lippen en toch mooie kleur en glans geven, die vooral makkelijk in gebruik is.

Ik noem het altijd beginnerslipsticks en dat bedoel ik absoluut niet negatief! Als je niet zo vaak, of nooit, lipstick draagt, dan kan een dekkende, felle kleur lipstick best een beetje "too much" zijn, je moet er vaak even aan wennen. En dan zijn dit soort lipsticks weer heel geschikt, ze geven een mooie kleur, brengen makkelijk aan en dragen fijn, toch weer even anders dan een lipgloss of lipbalm. De Huggable lip colours zijn best gepigmenteerd, maar ook fijn op te bouwen, hou je van iets subtiels, dan doe je één laagje en mag het wat feller, dan breng je nog wat laagjes aan (of je gebruikt er een lippencil onder).

Bij het aanbrengen kunnen er soms wel een soort "velletjes" ontstaan op de lippen, op de een of andere manier mengt de formule niet altijd even goed, je ziet het ook terug op de lipstick zelf. Wrijf dit gewoon even wat extra uit, door nog een keer met de lipstick over je lippen te gaan, dan is het wel weg. Het is toch net even een andere textuur dan je misschien gewend bent van MAC, de gel textuur is toch wat lichter dan de normale cremige textuur!

 

Het is absoluut fijn dat MAC de Huggable Lip Colours permanent heeft gemaakt, je kunt ze vanaf volgende week dus gewoon altijd kopen bij de MAC counters. Ik heb in dit artikel uit 2014 ook nog wat andere kleuren geswatched, misschien handig om dit nog even terug te kijken als je meer kleurtjes wilt zien. De Huggable lipglasses zijn ook fijn, maar alleen de meer gepigmenteerde, donkere kleuren volgens mij. De Huggable Lips collectie van MAC zal vanaf 2 januari 2016 te koop zijn bij alle MAC verkooppunten, dus ook bij De Bijenkorf en Douglas.

 

Hoe vind jij deze nieuwe (en oude) lipproducten van MAC? Zou jij voor een Huggable lip colour of lipglass gaan?

Deel dit artikel
Back to top