Reviews

Matte liquid lipsticks van Gerard Cosmetics, Kat von D, Pupa, Stila & Anastasia

Naast highlighters koop ik me de laatste tijd ook suf aan matte, vloeibare lipsticks...is dat een beetje herkenbaar voor je? Ik hou van de dunne, lichte formule die met één laagje dekt, een matte finish heeft en lang op mijn lippen blijft zitten, ook na een maaltijd. Natuurlijk zag je pas de nieuwe Retro Matte Liquid Lipcolours van MAC voorbij komen, maar ik heb ook een aantal nieuwe ontdekkingen gedaan. Ik heb swatches voor je van 6 mooie, vloeibare, matte lipsticks van Kat von D., Gerard Cosmetics, Pupa, Stila en Anastasia Beverly Hills!

Liquid lipsticks zijn momenteel de grootste, meest geliefde lipstick trend, maar jammer genoeg kun je deze formule in Nederland nog niet zo makkelijk vinden. In de USA, toch wel de bakermat van make-up trends, wel, daar vind je uitgebreide collecties van o.a. Kat von D., Stila, Sephora, Jeffree Star, Gerard Cosmetics, Colourpop en Anastasia Beverly Hills. Bij de bekende merken in Nederland zoals Max Factor, L'Oreal, Maybelline, Rimmel London en Catrice is het nog erg stil in het schap...zo jammer!

Gelukkig zijn er wel een aantal soorten te koop, zo heeft Armani de Lip Maestro lipsticks, heeft Bourjois de Rouge edition Velvets, Pupa de Matte lip fluid en MAC natuurlijk (net) de Retro Matte Liquid Lip colours! Ik hoop dat er snel meer mooie producten gaan uitkomen, want nu moet ik vrijwel alles buiten Europa bestellen en dat is best een duur grapje!

Vloeibare lipsticks zijn qua textuur vergelijkbaar met lipgloss, maar ze zijn veel minder plakkerig, dunner en natuurlijk heel wat gepigmenteerder. Ze zijn eigenlijk allemaal in ongeveer dezelfde verpakking verpakt en ook de applicator is vrijwel bij alle lipsticks hetzelfde. De vorm is vrij smal, aan het einde puntig en daardoor kun je je lipcontouren heel mooi en precies kleuren. Wat dat moet je wel doen, heel precies aanbrengen, juist omdat ze zo gepigmenteerd zijn is dat echt nodig. Toch is het niet lastig over het algemeen, de combinatie van de textuur en applicator zorgt ervoor dat je de lipstick netjes kunt opbrengen.

In de photo diary van vandaag zag je een aantal vloeibare lipsticks, een aantal daarvan hebben ooit weleens op Beautyscene gestaan, vandaar dat ik die niet meer laat zien in dit artikel. Ik deel wel de swatches van de nieuwste vloeibare matte lipsticks in mijn stash en vertel in het kort wat mijn ervaring is met de lipstick, een korte review dus!

Kat von D. Everlasting Liquid Lipstick Lolita $ 20,00 (+ tax!) een geweldig formule, heel dun, zeer gepigmenteerd, direct dekkend in één laagje en de lipstick droogt snel. Zorg met het opbrengen ervoor dat je lippen je tanden niet raken, anders krijg je vlekjes...die je overigens zo weer weg wrijft met je vingers. Als de formule droog is, dan geeft de lipstick eigenlijk niet meer af! De formule is heel romig en hydrateert mijn lippen goed, ze voelen totaal niet droog aan, zelfs niet aan het einde van de dag. Lolita is een prachtige, warme roze kleur die bij enorm veel looks prachtig zal staan. Oh ja, de applicator is heel fijn!

sorry Bo, de "lipstick in de mond" pose is weer terug....;-)

Kat von D. Everlasting Liquid Lipstick Lolita II $ 20,00 (+ tax!) dezelfde formule als Lolita en zeker net zo fijn. Misschien is het ook even goed om te weten dat de lipstick vrijwel geen geur afgeeft en al helemaal geen smaak, je merkt het eigenlijk niet dat je deze draagt. Lolita II is een warme, terracotta-roze kleur die erg mooi staat bij warmere looks en bij warmere huidstinten. 

Stila All day liquid lipstick Patina $ 24,00 (+tax) deze lipstick is iets dikker dan die van Kat von D. en oogt ook wat korreliger en voelt iets droger aan bij het opbrengen. Toch vind ik deze formule ook fijn, maar het effect is iets minder mooi misschien? De houdbaarheid is wel heel goed, eenmaal opgebracht kun je de hele dag doen met deze lipsticks, een (niet te vette) maaltijd overleeft deze zeker wel. Patina is een koele roze kleur met een vleugje paars, leuk bij een smoky eye met koelere tinten zoals zwart/grijs of paars. 

Gerard Cosmetics Hydra Matte liquid lipstick Ecstasy EUR 20,00 deze lipsticks zie je momenteel overal, zeker in de USA wordt je er in iedere instagrampost mee gebombardeerd! Ik werd dus best nieuwsgierig, maar ben iets minder enthousiast dan de meesten denk ik. Ik vind de verpakking ten eerste niet mooi, een tikje goedkoop aandoend en aanvoelend. De formule is dunner dan die van Kat von D. en Stila, waardoor deze veel lastiger netjes op te brengen is, ik kreeg heel veel lipstick op mijn tanden, ook al deed ik erg voorzichtig, let daar even op! De geur van de lipstick is ook een beetje chemisch, niet echt fijn en de formule bleef ook minder lang netjes zitten dan de andere merken die ik getest heb. Nee, deze doen het niet echt voor mij ben ik bang, ik kies liever een ander merk....Ecstasy is wel een aparte, roze/lila kleur daar is niets mis mee natuurlijk.

Pupa Matt Lip Fluid 001 Pure Skin (Stay Gold collectie) EUR 17,75 Pupa heeft ook een hele grote selectie matte, vloeibare lipsticks, wisten jullie dat al? Deze Pure Skin uit de kerstcollectie is een prachtige warme, beetje perzikkleurige roze kleur die prima dekt in een egaal laagje en ook lang blijft zitten. Ook deze droogt mijn lippen niet uit, zelfs niet na een hele dag dragen. Dit is zeker een lipstick om in de gaten te houden, zeker ook omdat deze gewoon in Nederland te koop is!

Anastasia Beverly Hills Liquid lipstick Candy Apple $ 20,00 (plus invoerrechten!) vorig jaar heb ik jullie al drie swatches van deze fijne lipstickformule laten zien, nu heb ik er eindelijk weer één bijbesteld, waarom heeft het zo lang geduurd? Deze formule is misschien wel de meest langhoudende, hier heb je een hele dag en nacht plezier van als je dat zou willen! De formule is wel iets droger dan die van Kat von D. of Stila, maar dus ook wat langer houdbaar en misschien wel iets intenser qua kleur. Candy Apple is heel apart, het is een klassieke rood met een matte finish, maar er zitten ook gouden glitters in...heel leuk dus! Lekker feestelijk, maar zonder over the top te zijn! Ik hoop toch dat Anastasia Beverly Hills eindelijk een keer besluit deze ook buiten de USA te verkopen....zou zo mooi zijn, ik ben echt fan nl.

 

Ik ben met vrijwel alle nieuwe aanwinsten heel blij en dat is eigenlijk ook wel een beetje vervelend, want nu is het natuulijk wel verleidelijk om meer kleuren te gaan bestellen! De formules zijn allemaal heel fijn, ze kruimelen totaal niet, voelen niet heel droog aan en blijven allemaal behoorlijk goed zitten. Natuurlijk hebben ze allemaal hun voor- en nadelen, maar slecht zijn ze geen van allen. Persoonlijk zou ik de lipsticks van Kat von D. het meest aanbevelen, die komt echt als beste uit de test. Maar de lipsticks van Pupa zijn zeker ook heel fijn en ook makkelijk in Nederland te koop, dat is absoluut een aanrader en de keuze in kleuren is ook best goed. Merken als Kat von D., Stila en Anastasia Beverly Hills hebben wel wat meer aparte kleuren in het assortiment, maar dat is maar net wat je zoekt.

 

Welke van de lipsticks vind jij het mooiste? Heb jij inmiddels al een favoriete, vloeibare matte lipstickformule gevonden? Ik heb ook goede berichten gelezen over de lipsticks van Jeffree Star, die ga ik ook maar eens testen! 

Deel dit artikel
Back to top