Reviews

NARS Hot Sand collectie - review, swatches & look

NARS staat bekend om zijn geweldige blushes & highlighters, de bekendste zijn misschien wel Orgasm en Albatross. Door de jaren heen heb ik al heel wat blushes, bronzers en highlighters gebruikt van dit mooie merk en dat smaakt altijd naar meer. Ik wil meer NARS. Het liefst gewoon uit een winkel in Nederland, maar helaas is die er nog steeds niet. Online winkelen is niet lastig, dus kwam er een pakketje met o.a. twee producten uit de Hot Sand collectie binnen. Kijk even mee, want dit blush/bronzer duo is perfect voor een zachte strobing.....

NARS blush/bronzer duo Hot Sand/Laguna EUR 39,00 & The Multiple Hot Sand EUR 41,00 (besteld via de Europese webshop van NARS, die verzenden bij EUR 50,00 gratis!)

Ik ben gek op NARS, maar nog steeds geen grote fan van de verpakkingen, al hebben ze ook wel voordelen...de rubberen finish op de verpakkingen wordt na verloop van tijd echt lelijk, gaat zelfs kleven en plakken en is voelt niet fijn aan. Dat is jammer, want er zijn ook voordelen, de palettes liggen bv goed in de hand (ze zijn niet te glad), zijn stevig en lekker plat waardoor je ruimte bespaart in de kast of in je make-up tas. Nou ja, ik moet het er maar mee doen, toch hoop ik dat ze het ooit eens gaan veranderen.

De blush/bronzer duo's van NARS zijn fijn, door de jaren heen zijn er meerdere geweest en volgens mij kun je altijd wel 1 of meer van dit soort duo's kopen. In het doosje vind je een grote spiegel, je krijgt alleen geen kwastje bij het palette, die moet je apart aanschaffen. 

The Multiple is een creme stick met kleur en glans, je kunt die in principe overal voor gebruiken : op de wangen, lippen, ogen en de rest van je gezicht en lichaam, net waar je wat kleur en glans wilt aanbrengen.

Hot Sand is officieel een blush en wordt omschreven als "Peach champagne, Laguna is de bekendste bronzer van NARS en wordt omschreven als "diffused brown powder with golden shimmer".

Hot Sand is op mijn huid zeker geen blush, om eerlijk te zijn denk ik dat dit bij niemand het geval is, het is nl. veel meer een highlighter, maar dan wel een die niet teveel glittert en juist een bescheiden, maar wel goed zichtbare glow geeft. Die bescheiden glow zou je kunnen omschrijven als het effect van kaarslicht en niet het disco-effect dat sommihe highlighters geven.

De combinatie met de "muted" bronzer Laguna is perfect, die gebruik ik onder en half op mijn jukbeenderen, waarna ik die meng met de Hot Sand. De poeders zijn elk heel fijn en blenden goed met de huid, ze blijven dus niet op de huid liggen...mits je ze er even goed in werkt voor het mooiste effect. Dat doe je met een goede kwast met afgeronde haren en ronddraaiende bewegingen, die heeft NARS trouwens ook.

Ik ben op zich fan van The Multiple, jij omdat de andere kleuren die NARS heeft prachtige highlighters zijn die je makkelijk kunt aanbrengen op de huid. Hot Sand leek mij een perfecte kleur, maar om eerlijk te zijn valt deze nogal tegen, je ziet hem eigenlijk amper op mijn huid. De kleur wordt ook weer omschreven als "peach champagne" maar deze pakt een stuk meer oranje uit en ik zie weinig van de sprankeling van champagne. Ook de textuur is minder fijn, het product blijft snel "hangen" op de huid, waardoor het effect niet mooi en egaal is.

links The Multiple Hot Sand & rechts Hot Sand blush - zie je het verschil?

v.l.n.r. NARS The Multiple Hot Sand, Hot Sand Highlighting powder & Laguna Bronzer

Ik vind Hot Sand (de blush) echt erg mooi, juist omdat het effect wel te zien is, maar ook weer bescheiden is, je loopt er niet bij als een glitterbom, maar ziet wel dat het licht gevangen wordt op de plaatsen waar je Hot Sand hebt aangebracht. Kijk maar even naar de foto's, ik heb Hot Sand aangebracht op mijn wang, jukbeen en neusbrug.

De combinatie met Laguna is ook mooi, al is Laguna voor mij een beetje aan de lichte kant, de bronzer Casino is net iets beter voor mij persoonlijk. Maar dat is wel goed nieuws voor de lichtere huidjes, die kunnen Laguna nl. perfect hebben! En als je Hot Sand liever combineert met een blush, dan kan dat ook, er is ook een duo met de blush Orgasm. 

 

Ben je nog op zoek naar een mooie, bescheiden highlighter die niet te veel glinstert maar wel een zacht "strobing" effect geeft? Dan is Hot Sand in poedervorm zeker een aanrader, the Multiple is dan weer minder geslaagd....die had ik niet hoeven bestellen. Je kunt de producten van NARS makkelijk bestellen bij www.narscosmetics.eu, ze bezorgen meestal binnen 3 tot 5 werkdagen en vaak betaal je geen verzendkosten.

Deel dit artikel
Back to top