Reviews

MAC Shadescents Ruby Woo parfum - ruikt het als de lipstick?

MAC Cosmetics kennen we allemaal wel van de make-up, maar wist je ook dat MAC (goede) huidverzorging heeft en ook zelfs geuren? Door de jaren heen zijn er regelmatig verschillende geuren uitgebracht, maar volgens mij zijn het nooit echte bestsellers geworden. Dat kan weleens veranderen met de nieuwe Shadescents, geuren die genoemd naar de meest bekende lipsticks van MAC. Ik kreeg Ruby Woo Shadescent binnen en was natuurlijk heel benieuwd, ruikt de parfum ook naar de lipstick of past deze er alleen heel goed bij?

MAC Cosmetics Shadescent Ruby Woo EUR 51,00 (flacon 50 ml) - vanaf februari 2017 te koop

 

Ruby Woo is één van de best verkochte lipsticks van MAC, de diepe rode, matte lipstick is de favoriet van veel liefhebbers van rode lipstick. Ik denk dat iedere MAC & rode lipstick-fan deze lipstick weleens geprobeerd heeft of zelfs gebruikt. Ik weet dat ik al jaren altijd een Ruby Woo in huis hebt en deze lipstick ook heel regelmatig gebruik. In dit artikel kun je zelfs lezen dat Ruby Woo hoort bij "mijn 5 favoriete MAC lipsticks".

MAC Ruby Woo lipstick EUR 19,50 (limited edition door de verpakking)

 

De kleur wordt door MAC omschreven als "very matte vivid blue-red", de kleur rood is heel klassiek en heeft een blauwe ondertoon, waardoor de kleur past bij iedere huidstint en de kleur je tanden witter doet lijken. De zeer matte finish (retro matte finish) geeft een mooi effect, ik waardeer een matte lipstick toch net wat meer als een glanzende. Ondanks de felle kleur is het niet zo "in your face" maar oogt het subtieler. Je leest het, ik ben fan! Ik ben dus best een beetje Ruby Woo, zou de geur dan ook goed bij mij passen?

Dit is hoe MAC de geur omschrijft:

An arresting rouge-red fragrance inspired by the legendary shade of Ruby Woo. Sultry deep red leather commands attention, while luscious bites of mouth-watering wild cherry pop with rich saffron and pink pepper, making a memorable first impression. A scent of suede violet, Orris Florentine and timeless Centifolia rose adds a hint of floral. Finally, a sensual trail of bold sandalwood and mahogany wood leaves them desperate for more.

Zoals je kunt lezen opent de geur met een opvallende diepe geur van leer, die gecombineerd wordt met wilde kersen, rijke saffraan en roze peper. De eerste indruk is echt behoorlijk opvallend en ik werd echt op slag verliefd. In het hart van de geur ruik je suede & viooltjes, iriswortel en tijdloze Centifolia roos, dat is dus een tikje bloemig. Na een tijdje ruik je de zachte, sensuele basis van sandelhout en mahoniehout, die lekker lang blijft hangen.

 

Bij de eerste keer opsprayen viel mij de diepe, ronde leernoot op, die vind ik ook echt heel fijn. Ik hou sowieso van leernoten in parfums, zo hou ik ook van Tuscan Leather van Tom Ford, Cuir Noire van Armani en had Guerlain een Shalimar variant met leernoten erin die ik vaak gedragen heb. De opening is best een beetje scherp, maar dat zwakt vrij snel af en daarom noem ik het ook een "ronde" leernoot. Het hart is bloemig, waarbij ik vooral de poederachtige iriswortel ruik en de viooltjes ook wel herkenbaar zijn.  Ruby Woo is best een pittige geur, die ook door mannen gewaardeert zou worden denk ik, een tikje mannelijk is de geur misschien wel....of misschien is stoer wel een betere omschrijving.

Ruby Woo blijft in kleding enorm lang ruiken, zelfs een paar dagen na het dragen ruik je de geur nog heel goed terug. Op mijn huid ruik je de geur ook heel lang, opvallend lang zelfs en dat is heel fijn. De leernoten zwakken na een paar uur wel iets af en daarna ruik ik vooral de poederige iris en de houtsoorten, al met al een heerlijke geur die ik vast heel vaak ga dragen. I am Ruby Woo!

Speciaal voor de introductie van MAC Shadescents zijn de zes lipsticks uitgebracht met een speciale verpakking. De lipsticks hebben de zowel aan de binnen als buitenkant van de huls de kleur van de lipstick en de onderkant is glanzend i.p.v. mat zwart. Deze lipsticks zijn limited editions zover ik weet, maar de kleuren blijven natuurlijk wel gewoon beschikbaar in de normale verpakking.

MAC heeft mij behoorlijk verrast, Ruby Woo is echt een prima parfum met een mooie opbouw van geurnoten, die lang houdt. De parfum past wat mij betreft dan ook prima bij de mooi, matte klassieke rode lipstick Ruby Woo, draag deze bij een mooie zwarte outfit met een paar leren pumps en/of een leren jasje...ik hou ervan! Nu ben ik ook wel benieuwd geworden naar Creme d'nude parfum!

Lees dit artikel nog even na om de andere geuren te ontdekken: Smell like your favorite lipstick - MAC Shadescents collectie

 

De MAC Shadescents collectie is vanaf februari 2017 te koop bij de verkooppunten van MAC (De Bijenkorf, Douglas en hun eigen winkels), online kun je de collectie ook vinden. Ben jij nieuwsgierig geworden?

Deel dit artikel
Back to top